riikkayrttiaho

Pridessä taas kaasuhyökkäys

Tänään illalla toistaiseksi karkuteillä oleva mies iski kaasusumuttimen kanssa North Pride -tapahtumaan Oulussa ja sumutti tilaisuuden pääpuhujaa Dan Koivulaaksoa pippurikaasulla suoraan kasvoihin. Seurauksena Koivulaakson näkö lähti 20 minuutiksi ja hän joutui sairaalaan tarkistettavaksi. Helsingin sanomien mukaan Koivulaakson lisäksi 30-40 ihmistä altistui sumutteelle, tilaisuus jouduttiin keskeyttämään ja ihmiset jouduttiin siirtämään muihin tiloihin.

 

Viimeisimmästä kaasuiskusta ennen tätä päivää ei ole kuin muutama vuosi aikaa. Vuoden 2010 Helsingin Pride -kulkueeseen kohdistuneen hyökkäyksen tekijät syyllistyivät oikeuden mukaan 88 pahoinpitelyyn, 71:een poliittisten toimintaoikeuksien loukkaamiseen sekä toisten vahingoittamiseen tarkoitetun esineen tai aineen hallussapitoon. Tuomiot olivat neljä kuukautta ehdollista vankeutta (!!) sekä noin 30 000 euron vahingonkorvaukset uhreille.

 

Myös tämän vuoden Helsinki Pridessä kulkuetta vastaan hyökättiin eri tavoin, fyysisesti onneksi vain kananmunilla heittelemällä. Lisäksi todistin itse keskellä Senaatintoria muun muuassa teatraalisesti itkevää ilmeisen konservatiiviuskovaista naista sekä megafoniin huutelijoita, jotka julistivat kulkueelle jumalansa sanomaa helvetin liekeissä palavista homoista. Kyseiset huutelijat olivat paikalla ainakin sen noin 30 minuuttia, jotka itse odottelin torilla kulkueen lähtöä. Huutelijat myös seurasivat perässämme julistamassa uskonsanomaansa. Ihmettelin silloin ja ihmettelen edelleen, miksi asialle ei tehty mitään. Ilmeisesti uskonnon nimissä on sallittua loukata toisten kokoontumisvapautta ja oikeutta omaan seksuaalisuuteensa. Itse koin huutelijat ahdistavina ja myös erittäin asiattomina.

 

Poliittinen väkivalta on näyttänyt kasvojaan useita kertoja viime vuosien aikana, mikä osoittaa vain sen, että esimerkiksi Priden kaltaisia liikkeitä tarvitaan edelleen. Kaasuiskujen tekijöille muuten tiedoksi, että esimerkiksi Helsinki Priden kulkueen osanottajamäärä on vain kasvanut vuoden 2010 kaasuiskun jälkeen. Tänä vuonna kulkueen osanottajia arvioidaan olleen yli 8000, mikä on noin tuhat enemmän kuin viime vuonna. Väkivaltaiset hyökkäykset tapahtumien osallistujia kohtaan ovat säälittävää tuulimyllyjä vastaan taistelemista, jolla tekijät saavat vain itsensä näyttämään keskenkasvuisilta idiooteilta.

 

Viimeaikaiset tapahtumat synnyttävät toivottavasti yhä enemmän vastaliikettä, ja toivon todella että tämänpäiväinen Oulun kaasuhyökkäys tutkitaan perinpohjaisesti ja että tekijä saadaan kiinni. Seksuaalinen tasavertaisuus ja ihmisten poliittinen toimintavapaus eivät ole mielipidekysymyksiä, vaan niiden pitäisi olla itsestäänselvyys nykypäivän Suomessa. Väkivalta, oli se sitten poliittista tai epäpoliittista, ei koskaan saa olla ratkaisu.

 

Taistelu yhtäläisten oikeuksien ja rauhan puolesta ei näytä olevan vielä pitkään aikaan ohi. Ei anneta väkivallan lannistaa!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

10Suosittele

10 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (86 kommenttia)

Matti Jalagin

Väheksymättä lainkaan tuota hirvittävää hyökkäystä ihmiskuntaa, ja sen urheasti tällä kartaa vastaanottanutta Herra Dan Koivulaaksoa, vastaan niin haluaisin kuitenkin totuuden nimessä jonkun laittavan jakoon edes pienen pätkän tänne eloon, jotta voimme nähdä todellisuuden.

Ei sillä, etteikö Dan olisi jo varsinb tuttu, mutta kuitenkin. kiitos.

Käyttäjän riikkayrttiaho kuva
Riikka Yrttiaho

Siis mitä haluat jakoon? Uutisia aiheesta?

Tässä muutama linkki mikäli Googlen käyttäminen ei onnistu:

http://www.hs.fi/kotimaa/Seksuaaliv%C3%A4hemmist%C...

http://yle.fi/uutiset/oulun_kaasuisku_oli_suunnite...

Matti Jalagin

Lähinnä halusin todisteen siitä, että tuo hirvittävä ja lähes tappava kaasuhyökkäys oli kohdistettu täysin viatonta Dania kohtaan.

Lisättynä tietysti sillä, että hirvittävin ponnistuksin tuo sankari siitä oikeudettomasta hyökkäyksestä selviytyi nipin napin ihmisten pariin.

Olettehan muistaneet käännättää kaiken uutisoinnin espanjaksi, jotta Väli-Amerikan toverinne osaavat ottaa kuppia tänään Danin ihmepelastuksen kunniaksi tai siitä huolimatta?

Käyttäjän Kira kuva
Kira Arn

Tämä voisi olla myös hommalaisten juoni, jolla provosoidaan vasemmistolaisia käymään vastahyökkäykseen kaasuttelemalla persupoliitikkoja ja jopa mestaria itseään.

Olisipa kavala juoni:-O

Marko Kervinen

Kauheaa. Etusivun juttu ja pienellä oli Suomalaistaustaisen terroristihyökkäys bulgariassa. Ei järkeä...

Petri Haapa

Mene nyt, Matti vähän ittees ja ajattele ennen kuin lähdet typerehtimään tänne kommentteinesi

Markku Toivonen

Kas, kas. Kuvittelin, että Matti kannattaa sananvapautta. Jos puhujan silmille suunnataan pippurisumututetta, on se hyökkäys sananvapautta vastaan.

Käyttäjän riikkayrttiaho kuva
Riikka Yrttiaho

Siis hetkinen? Ihminen tulee sisätiloissa järjestettyyn tilaisuuteen pippurisumutteen kanssa ja sumuttaa pääpuhujaa, niin miten se ei silloin ole kohdistettu joko pääpuhujaan itseensä tai koko tilaisuuteen?

Mikä tuossa viittaa siihen, että teko ei olisi suunniteltu ja etukäteen valmisteltu? Ei kukaan kanna vahingossa pippurisumutetta mukanaan ja vahingossa suihkuta sitä toisen ihmisen kasvoihin.

Ei nyt vieläkään ihan selvinnyt, mitä oikein ajat takaa. Onko mielestäsi poliittinen väkivalta oikeutettua?

Matti Jalagin

Ajan takaa sitä, että mikä tahansa tapahtuma silloin, kun se kohdistuu millä tahansa tavoin (vaikka sähkökatkos) tiettyyn kuviteltuun kohteeseen muuttuu poliittiseksi terroriksi eikä silloin vasemmiston oma ole poikkeus.

Mitä tuo suihkija sanoi kuulusteluissa motiivikseen vai ovatko haastattelut vasta aluillaan?

Eli oletatko sinä nyt jotain ja luot sillä julkista kuvaa hirvittävästä hyökkäyksestä kaasun avulla vapahtajaanne kohti?

Käyttäjän riikkayrttiaho kuva
Riikka Yrttiaho

No kyllä se on melko poliittista hyökätä väkivaltaisesti tiettyä poliittista agendaa ajavaa ryhmää vastaan.

Ja kun nyt ajattelit tuon vasemmistoradikaalikortin nostaa, niin kyllä, mielestäni äärivasemmiston tekemä poliittinen väkivalta on aivan yhtä väärin, joten voimme keskittyä itse asiaan.

Matti Jalagin

Onko tuo poliittinen agenda jo selvinnyt kuulusteluissa?

Käyttäjän Kira kuva
Kira Arn

Käräja- sekä hovioikeus lähettivät viime iskun jälkeen selkeän viestin, että tälläisistä teoista ei ole seuraamuksia. 88 pahoinpitelyä ei ole oikeuden mielestä vakava asia.

Niin käy nytkin, kun toivottavasti tekijä saadaan kiinni. Yhteiskunta säätää lakeja ihmisten suojaksi ja kuitenkin näitä lakeja rikkovat kävelevät oikeudesta ehtoollisen saaneena naureskellen ulos.

Käyttäjän MelleriJrvinen kuva
Melleri Järvinen

Ei tässä mistään yhtäläisistä oikeuksista ole kyse. Danille tuli vaan vastaan karma.

Käyttäjän vesakauhajarvi kuva
Vesa Kauhajärvi

Illan hajoamisesta kiitos! :D

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Kun en muuta keksi, niin voin lohduttaa Dan Koivulaaksoa, että ensimmäinen kaasutus on aina se pahin. Siitä se sitten rupeaa käymään siedettävämäksi. Jo kolmannella kerralla se alkaa tuntua mustalta huumorilta. Tai no, ehkä se johtuu vain kaasutuksen syystä.

Matti Jalagin

Siis kaasuttavitko ne Herra Dan Koivulaaksoa poliittisista vaiko jostain seksuaaliseen suuntautumiseen liittyvistä syistä nuo terroristit, joiden kuulustelutietoja edelleen odotamme?

Käyttäjän riikkayrttiaho kuva
Riikka Yrttiaho

Tekijää ei ole otettu vielä kiinni, joten ei ole olemassa kuulustelutietoja. Oulun poliisi tutkii juttua pahoinpitelynä.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

En ymmärrä ihan tarkkaan, mitä väliä sillä on. Täytyy myöntää, että kun tuota uutisoinnin tilannetta, ympäristöä ja kohdetta pohtii, eihän tässä minkään terrorismin Garri Kasparovin kanssa olla tekemisissä. Se kun noiden 30-40 ihmisen lisäksi kaasutti vielä itsensäkin.

Koivulaaksohan on - mitä olen hänen toimiaan ja kommenttejaan seurannut - julistautunut hyvinkin pitkälti vastavoimaksi kaikenlaiselle natsismille tai etäisesti sille haiskahtavalle touhulle ja antanut kasvot vasemmistolaiselle liikehdinnälle. Että vastakkainasettelun aika ei olekaan ohi. No siinä sitä nyt sitten on, vastakkainasettelua. Niin yksinkertaisena, ettei sitä voi typerinkään olla ymmärtämättä.

Eikös se vähän niin ole, että väkivallalla saa väkivaltaa. Ja ennen kuin kukaan tulee asiasta enempää moralisoimaan, minusta kaikki nämä poliittiset hihhulit ja puolustusliigat voisivat suksahdella vittuun sotkemasta minun internettiäni.

Matti Jalagin

Riikka.

Ensin se siis oli hyökkäys motiivilla ja nyt ei ole motiivista tietoa.

Mitä tuttua?

Jouni Haimi

Isku sattuipride ttapahtumassa mutta voisiko olla niikin että tuon iskun kohde ennemmin oli tuo dan koivulaakso itse? itse asiassa dk oli tuossa silminnäkijä ohjelmassa yksi haastateltava ja saattaahan olla niikin että hyökkääjällä oli dan kohteena.Jossain uutisissa jotka luin niin kerrottiinn nimenomaan ettäisku kohdistui puhujaan eli koivulaaksoon eikä niikään tapahtuman yleisöön kuten helsingissä tapahtui.

Käyttäjän riikkayrttiaho kuva
Riikka Yrttiaho

Voi olla hyvinkin mahdollista.

Jouni Haimi

Niinpä Kiinitti huomiota se tuolla teksti tv uutisessa jossa painotettiin sitä että puhujaa lähinnä kaasutettiin.ei voi välttyä ajatukselta että koivulaakso olikohteena kun hän on julkisuudessa kirjoitellut äärioikeistosta aika railakkaaseen tapaan.

http://vasemmisto.puheenvuoro.uusisuomi.fi/86102-m...

Käyttäjän hannele kuva
Hannele Koskinen

Tätä minäkin epäilen. Koivulaakso on punainen vaate joillekin tahoille. Blogi on silti hyvä ja paikallaan.

Käyttäjän riikkayrttiaho kuva
Riikka Yrttiaho

Jukka Ryhänen:

"Eli siis"

Älä tunge suuhuni sellaista mikä ei sinne kuulu. Käyttäydy itse sen mukaan kuin opetat.

"Minulla on oma mielipiteeni, vakaumukseni ja sukupuolinen suuntautuneisuuteni.

Perustuslaista en esittänyt kommenttia vaan lapsellisesta sävystäsi jolla oletat että sinun näkemyksesi pitää olla itsestään selvyys.

Se mitä sinä koet ja näet on jollekin toiselle aivan muuta. Laki ei koe mitään vaan sinä luot sen kokemuksesi. Turha tuoda lakia pöytään.

Kerroppa nyt tilanne missä olet kokenut syrjintään seksuaalisen suuntautumisesi perusteella. Missä, milloin ja miten? Kuka syrji? Millä tavoin? Mitä teki? Mitä sanoi?

Anna konkreettinen esimerkki."

Lain mukaan syrjintä on kiellettyä ja se loukkaa jokaisen ihmisen perusoikeutta tulla kohdelluksi tasavertaisesti. En tiedä, miksi tulkitset nuo argumenttini lapsellisiksi.

Käyttäjän riikkayrttiaho kuva
Riikka Yrttiaho

Jukka Ryhänen:

"Aika itsekästä, kapeakatseista ja suorastaan narsistista kuvitella että vain seksuaalivähemmistöiksi itseään kutsuvat ja kokevat ovat jotenkin erityisen syrjittyjä.

Kyllä Suomesta ja maailmalta löytyy paljon syrjitympiä ihmisiä, niin yksilöitä kuin ryhmiä, ja paljon isommissa asioissa kuin petipuuhissa."

Se, että "muualla löytyy enemmänkin syrjittyjä" ei tee yhtään vähempiarvoiseksi sitä työtä, mitä seksuaalivähemmistöjen syrjinnän vähentämiseksi tehdään. Voisitko antaa jotain konkreettista tietoa siitä, miten joku on enemmän syrjitty kuin toinen? Pohjoismaissa homonuorten itsemurhariski on edelleen korkeampi kuin heteroilla.

Kyse ei ole mistään "petipuuhista", vaan ihmisen identiteetistä ja oikeudesta rakastaa, puhumattakaan juridisista oikeuksista.

Ps. Oma seksuaalinen suuntautuminen ei kuulu tähän asiaan mitenkään.

Ari Kemppainen

Ymmärtääkseni voimme seuraavaksi siirtyä käsitykseen mitä on " rakastaa/ tuntea rakkautta "

Jotta asian ymmärtäminen olisi helpompaa meidän mielestäni tulee suunnata katseemme luontoon. Luonto antaa sen rehellisen vastauksen sille miten jokainen käsitellä sanaa rakkaus.

Rakkaus, on syvä syvempi ja erittäin syvä tuntemus normaalisti vastakkaista sukupuolta kohden. Miksi näin...
Koska evoluutio on ratkaissut asian ennen kuin sinä olet edes syntynyt.
Nyt jokainen erinlailla kokeva ja tunteva voi esittää tuntevansa samalla "rakkauden tavalla" SE ei ole sitä.

Silloin kun tuntemus poikkeaa ns. suvun jatkamisesta on kysymyksessä seksuaalisesti erinlaisesta suuntautumisesta ja tämä tuntemus on luokiteltava sen mukaan.

Se että me ihmiset hahmotamme ja muokkaaame sekä märittelemme ympäristöämme on osa kehitystä. Se että jokin osa alue ei tomi saman suuntaisesti "edistyksellisesti" huomioitaessa kehitystä on asia erikseen

Käyttäjän lauriholopainen kuva
Lauri Holopainen

Hmm...

Etkö, Ari, rakasta lapsiasi, äitiäsi, vaariasi, sisaruksiasi tai vaikkapa isänmaatasi? Itse asiassa rakkaus johonkin ei liity sukupuoleen millään tavoin. Jos sinusta sitten tuntuu siltä, ettet voisi rakastaa samaa sukupuolta olevaa puolisoasi tai ystääväsi, niin se on sinun ongelmasi. Ei evoluution.

Käyttäjän lauriholopainen kuva
Lauri Holopainen

Ei mitään ole tapahtunut, kukaan ei ole äärioikeistolainen, eikä ainakaan homovastainen, niih!

Aika "hauskaa" kun täällä niin kovin sananvapauden puolustajina esiintyvät ovatkin yhtäkkiä sitä mieltä, että sanan- ja kokoontumisvapauden rajoittaminen pippurisumutteella on ihan jees, koska kohteena oli vasemmistolainen puhuja "homotapahtumassa".

Eikö edes vähän hävetä, Jalagin & co?

Matti Jalagin

Missä kommentissani minä olen teon hyväksynyt?

Holopainen&co.

PS. Ottanet huomioon sen sivuseikan, että pyrin etsimään asiassa totuutta ja olen siinä jo osittain onnistunut, koska Riikka on myöntänyt erinäisiä seikkoja tuota hirvittävää poliittista hyökkäystä koskien.

Käyttäjän riikkayrttiaho kuva
Riikka Yrttiaho

Siis mitä olen nyt MYÖNTÄNYT? :D

Olen kyllä koko ajan puhunut asioista ihan samalla tavalla. Jo tuossa kirjoituksessani jo mainitsin että tekijää ei ole vielä saatu kiinni. Arvioin myöhemmin kommenteissani teon poliittisuutta ja perustelin, miksi uskon teon olevan poliittinen.

Matti Jalagin

Myöhemmin, kun minä niistä kysyin.

Herra Holopainenkin voisi lukea koko ketjun läpi ajatuksella ja kysyä uudelleen, onko minulla syytä hävetä.

Minä haen vain totuutta propagandan seasta.

Käyttäjän tuomasheikkila kuva
Tuomas Heikkilä

Itse en näe syrjintänä sitä että joku ei pidä siitä mihin joku muu tykkää ruumiinosaansa pistää. En minäkään tykkää läskisoossista ja kieltäydyn olemasta edes samassa huoneessa kun läskisoossia syödään tai siitä puhutaan. Pyydän anteeksi kaikilta läskisoossinsyöjiltä joiden elämän olen pilannut läskisoossifobiallani...olen varma että minulla pitäisi olla huono omatunto siitä että läskisoossinsyöjät saattavat masentua kun en jaa heidän kiintymystään aiheeseen.

Pippurisumutteen käyttämisen tuomitsen jyrkästi. Jos pakko on ilmaista mieltään puhujaa vastaan niin mätiä tomaatteja varmana löytyy vielä kauppojen roskiksista ja ne eivät vahingoita ketään.

Jouni Haimi

Riika ensinäkin ei homoilla ole oikeutta kielletty rakastaa eikä muutoinkaan elää niikuin halavat mutta miietihän riikka vähän tuota omaa kommentoitiasi kuin ehdotonta se on. Ryhäsellä on myös oikeus mielipiteeseensä joka on yhtä oikea tai väärä kuuin sinun mielipiteesi.Ehkä se onkin homoilla ja pro homoilla se vika että aina ne eivät tätä asiaa muista.

Jouni Haimi

Riika Yrttiaho kirjoitti:

"Lain mukaan syrjintä on kiellettyä ja se loukkaa jokaisen ihmisen perusoikeutta tulla kohdelluksi tasavertaisesti. En tiedä, miksi tulkitset nuo argumenttini lapsellisiksi."

Mutta riikka mietippäs nyt tarkemmin sitä mihin tuo lain velvoite oikein ulottuu? Oliskohan niin että lakieipuutu mielipiteisiin vaan tekoihin? Jotenkin ontuu tuojatkuva lain taakse meneminen jos ei ole selvillä mihin tuolla lailla pystytään vaikuttamaan.

Käyttäjän lauriholopainen kuva
Lauri Holopainen

Eikös tässä nyt ihan nimenomaisesti ollut teosta kyse?

Joku typerä paskiainen kävi suihkuttamassa pippurisumutetta Oulun pride-tapahtuman pääpuhujan kasvoille. Kovasti tuo TEKO nyt vaikuttaa sanan- ja kokoontumisvapauteen puuttumiselle.

Matti Jalagin

Kun luet koko ketjun alusta alkaen läpi, huomaat että kyse ei alun alkaen ollut tuon teon tuomitsemisesta vaan kyseessä oli propaganda tietyn asian puolesta luodun nyyhkyn aikaansaamiseksi.

Ketjun aikana tuo nyyhky sai kasvot eli propaganda paljastui eikä se ole koskaan kunniaksi asialle itselleen, jossa ei ole mitään hävettävää.

Miksi siis keksiä nyyhkytarinoita ja hakea säälipisteitä asialle, joka de facto ei niitä kaipaa tai tarvitse?

Herra Dan Koivulaakso vai oliko se Don?

Käyttäjän riikkayrttiaho kuva
Riikka Yrttiaho

Äläpä laita sanoja suuhuni.

Sanoin blogissani että "Väkivalta, oli se sitten poliittista tai epäpoliittista, ei koskaan saa olla ratkaisu.".

Mitä säälipisteitä olen hakenut ja kenelle, voitko perustella? Yksinkertaisesti tuomitsen teon, en arvosta ylipäätään ihmisiä jotka sekoilevat toisen vahingoittamiseen tarkoitettuja aineita hyppysissään.

En todellakaan ota selvää propagandaväitteistäsi...

Käyttäjän lauriholopainen kuva
Lauri Holopainen

Jukka Ryhänen, jos nyt sinä olit se typerä paskiainen, joka tämän tempauksen suoritti, voit toki tehdä poliisille ilmoituksen kokemastasi kunnianloukkauksesta, se on sinun oikeutesi.

Tosin epäilen, että myös asiaa mahdollisesti käsittelevä vamhempi konstaapeli Virtanen toteaa tekoon syyllistyneen olleen typerä paskiainen.

Mutta kokeile ihmeessä onneasi!

Ari Kemppainen

Terveiseni Riikalle!

On toki ihanteellista kantaa vastuuta jokaisen ihmisen tuntemuksiin perustuvasta oikuesturvan alla olemasta ns. suuntautumisesta.

Kaisa Pispala

Dan on varmaankin ainoastaan aloittanut pippurisumutteen siedätyshoidon, jotta voi pelotta marssia silmät auki kohti uutta sosialismia. Olikohan tilaisuuden ruokalistalla pippuripihvi?

Käyttäjän andreas kuva
Andreas Pyy

Tämä isku oli jälleen yksi esimerkki siitä älyllisesti rajoittuneesta tilasta, jossa homouden vastustajat liikkuvat. Homouden vastustaminenhan on aivan järjetöntä, sillä se on oikeastaan aivan sama asia kuin vasenkätisyyden tai muun luonnollisen ominaisuuden vastustaminen. Se on kuitenkin muistettava, että vasenkätisillä on yhtäläiset oikeudet oikeakätisten kanssa, mutta homoilla ei ole samoja oikeuksia kuin heteroilla. Se, että yhteiskunnassa on suurempia ongelmia (mikä oikeastaan olisi tärkeämpää kuin ihmisryhmien ihmisoikeudet?) ei tarkoita, että pienemmät ongelmat pitäisi unohtaa, koska pienestä purostakin saattaa kasvaa suuri joki. Sekin on joidenkin tässäkin kommenttiosiossa kommentoivien muistettava, että henkilökohtainen vastenmieliyys jotain asiaa tai ilmiötä kohtaan ei oikeuta minkäänlaiseen väkivaltaan asian tai ilmiön puolestapuhujia kohtaan. Kristittyjen puolestaan olisi syytä pohtia, että olisiko Jeesus tällaisessa tapauksessa enemmän näiden pahoinpitelijöiden vai kulkueen mielenosoittajien puolella.

Kaisa Pispala

"Tämä isku oli jälleen yksi esimerkki siitä älyllisesti rajoittuneesta tilasta, jossa homouden vastustajat liikkuvat. Homouden vastustaminenhan on aivan järjetöntä, sillä se on oikeastaan aivan sama asia kuin vasenkätisyyden tai muun luonnollisen ominaisuuden vastustaminen. Se on kuitenkin muistettava, että vasenkätisillä on yhtäläiset oikeudet oikeakätisten kanssa, mutta homoilla ei ole samoja oikeuksia kuin heteroilla. "

Mikäs on tilanne vasenkätisillä homoilla? Jos vasenkätisyys ja homous ovat molemmat Pyyn mielestä negatiivisia ominaisuuksia, niin tuleeko kahdesta negatiivisesta tässä tilanteessa positiivinen?

Käyttäjän TaruJousia1 kuva
Taru Jousia

Pispala kirjoitti: "Jos vasenkätisyys ja homous ovat molemmat Pyyn mielestä negatiivisia ominaisuuksia, niin tuleeko kahdesta negatiivisesta tässä tilanteessa positiivinen?"

Miksi minä en löytänyt sitä kohtaa Pyyn kirjoituksesta, jossa hän mainitsee vasenkätisyyden ja homouden olevan negatiivisia ominaisuuksia? Missä kohtaa se lukee?

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo

Pari otetta kirjoituksesta/kommenteista

http://vpleivo.puheenvuoro.uusisuomi.fi/111800-ei-...

.....Tällainen väkivalta ei ole vaarallista vain sen välittömien seurausten takia, vaan myös sen takia, että elleivät viranomaiset puutu siihen lujasti, on vaarassa syntyä tilanne, jossa poliittinen väkivalta normalisoituu eri radikaaliryhmien toiminnan osaksi. Näin on jo käynyt monissa muissa Euroopan maissa, vaikka me olemmekin toistaiseksi säästyneet siltä. Toinen vakava seuraus on se, että mikäli poliittiset toimijat (tai vaikkapa näkyvät vähemmistöjen edustajat) joutuvat elämään väkivallan pelossa, se luo itsesensuurin ja pelon ilmapiirin, joka entisestään lamauttaa kansalaisyhteiskunnan toimintaa...........

...Poliittinen väkivalta on väärin ylipäätään. Poliittisen kentän kaikille toimijoille kuuluvat samat oikeuden ja velvollisuudet. Kommunistilla ja kansallissosialistilla pitää olla sama oikeus tuoda typeryytensä julki ja ajaa asiaansa laillisin keinoin....

Käyttäjän vpleivo kuva
Veli-Pekka Leivo

Tämän kommenttiosaston osalta on kyllä todettava, että aikamoista tuubaa tulee tuolta, eh, sanotaanko vaikka "homokriittisten" suunnalta.

Voi hyvänen aika.

Käyttäjän deviationcore kuva
Tuomas Rimppi

Niin, ja me olemme tarpeeksi typeriä reagoidaksemme trollien örähtelyyn. Mitä jos jättäisimme piruparat omaan mitättömään arvoonsa?

Käyttäjän JormaHrknen kuva
Jorma Härkönen

Täytyy kyllä Riikka ihailla sinua, miten kärsivällisesti ja (turhankin) kohteliaasti olet vastannut näille ja nyt sanon suoraan: homofoobikkoääliöpersuille, jotka sinua täällä sanallisesti ahdistelevat. Se on toisaalta aivan turhaa, heiltä et rakentavaa vastakaikua saa.

Jokabloginhäiriköt Jalagin ja Ryhänen ovat selvästikin vain tyytyväisiä tähän iskuun, vaivoin pystyvät peittämään suoranaista riemuaan.

Heitä varmaan harmittaa rankasti toisaalta se, että Säynätsalon pommimies ei onnistunutkaan tekemään breivikejä ennen kuin poliisi ennätti hätiin.

Matti Jalagin

Kun arvonimi "jokabloginhäirikkö" tulee noinkin arvovaltaisesta suusta kuin herra Härkönen on, niin olen vallan otettu.

Eri mieltä oleminen ja sen ääneen sanominen on siis häiriköintiä sellaisen miehen mielestä, joka ratsastaa millä tahansa tapahtumalla oman agendansa puolesta ja muita vastaan; esimerkkinä Hyvinkään traaginen ampumistapaus, jonka jälkeen palstalle ilmaantui kaksikin härköstä siunailemaan asiaa ja korostamaan itseään termillä "hyvinkääläisenä".

Ehkä sinunkin kannattaisi keskittyä siihen olennaiseen ja kehittää edelleen logistiikkaa teollisuuden ja viennin tarpeisiin, koska politiikan puolella tuo logiikka näyttää pahasti ontuvan.

Tai sitten jatkat noita kupliesi puhalteluja vailla todellisia perusteita.

Käyttäjän deviationcore kuva
Tuomas Rimppi

Valitettavasti uskonnollisen saastan julistaminen ei ole kokoontumisvapauden rikkomista, vaan sananvapauden käyttöä. Saman periaatteen turvin meillä olisi oikeus mennä häiriköimään jeesustelijoiden marssin tuntumaan.

Mutta. Mikäli taikauskoiset hölmöt haluavat nolata itsensä julkisesti, antaa heidän tehdä niin. Itse tuntisin vain ylpeyttä omasta rationaalisuudestani sellaisia hyypiöitä kohdatessani.

Käyttäjän Kira kuva
Kira Arn

Ei olisi, kyse voisi olla uskonrauhan rikkomisesta, mikäli menisit hillumaan uskonnollisen kulkueen liepeille.

Tässä maassa jumalaa tulee suojella lain voimalla, lainsäätäjien logiikan mukaan siis.

Käyttäjän deviationcore kuva
Tuomas Rimppi

Osuit naulan kantaan. Olinkin jo unohtanut uskonnon nauttiman erityisaseman. Kenties naiivi mieleni oli tiedostamattomasti ignoroinut koko seikan sen ollessa liian järjetön sopiakseen maailmankuvaani.

Jälleen yksi asia mihin pitää saada muutos mahd. nop.

Käyttäjän riikkayrttiaho kuva
Riikka Yrttiaho

Nimenomaan. Juuri tuohon viittasin Helsingin Pride-kulkuetta häiriköivillä uskonnollisilla huutelijoilla. Veikkaan, että jos paikalla olisi ollut moottoripyöräkerho tai joku natsikerho huutelemassa, poliisi olisi ollut melkoisen nopeasti paikalla tai ainakin hälytysvalmiudessa jossain lähistöllä. Tällä(kään) kertaa huutelijoita ei ainakaan tuon yli puolen tunnin aikana poistettu, vaikka aikaa ja resursseja varmasti olisi ollut. Sitä paitsi uskoakseni tuo uskisten megafoniin huutelu tuskin oli ennalta ilmoitettu kokoontuminen, toisin kuin Pride.

Käyttäjän OulaLintula kuva
Oula Lintula

Kyseinen henkilö puuttui tilanteeseen, jossa Koivulaakso oli käyttämässä perustuslain turvaamaa sananvapauttaan julkisessa tilaisuudessa. Asiaintilan näin ollen katson, että hyökkääjä on sananvapauden vihollinen. Hän on silmissäni halveksuttavampi olento kuin Mika Illman tai Jorma Kalske - nämä sentään tyytyvät riistämään uhriltaan rahaa, mutta jättävät sentään pahoinpitelemättä.

Mutta minun mielipiteeni ei tietenkään ole mikään juridinen tuomio. Väkivaltarikollinen ansaitsee tuomion väkivaltarikollisena, yhtä kaikki. Sopivat rikosnimikkeet olisivat 1 törkeä pahoinpitely (Koivulaaksoon kohdistunut), n kpl tavallisia pahoinpitelyjä (missä n on muiden oireita saaneiden lukumäärä) ja m-n kpl pahoinpitelyn yrityksiä (missä m on salissa olleiden henkilöiden lukumäärä). Päälle vielä poliittisten toimintavapauksien loukkaaminen.

Vielä kun luovuttaisiin täkäläisestä rikollisten hyysäämiseen kuuluvasta tuomioiden "paljousalennuksista", niin voitaisiin luottaa siihen ettei kyseinen tyyppi hetkeen kaasuta yhtään ketään, jos vain kiinni jää.

Jukka Mäkinen

Mikäli hyökkääjän tarkoitus oli nimenomaan häiritä Koivulaakson puhetta, mikä on varsin todennäköista, olen täysin samaa mieltä Oulan kanssa.

Mutta entäpäs jos syy olikin joku muu. Henkilökohtainen erimielisyys, ja puhetilaisuus ainoastaan antoi tilaisuuden sumutukseen. Silloin hyökkääjän tarkoitus ei ollut rajoittaa puhevapautta, vaan jokin muu.

Odotellaan nyt että edes tyypppi saadaan kiinni. Toivottavasti.

Käyttäjän OulaLintula kuva
Oula Lintula

Minusta on yhdentekevää, oliko hyökkääjän tarkoitus häiritä Koivulaakson puhetta.

Fakta on 1) että Koivulaakson puhe häiriintyi ja 2) että hyökkääjällä oli syytäkin olettaa, että se häiriintyisi.

Jukka Mäkinen

Jos tyyppi on esimerkiksi Koivulaakson nykyisen poikakaverin entinen poikakaveri, joka mustasukkaisuuttaan kostaa rakkaansa varastamisen, väittäisin että kyseessä ei ole sanavapauden loukkaus sen enempää kuin ympäristörikoskaan.

Käyttäjän OulaLintula kuva
Oula Lintula

Tästä olemme ilmeisesti eri mieltä. Se demokratiassa suotakoon.

Mika Rantanen

Riikka, oletko miettinyt sitä, että jos homoseksuaalit myös itse omalla käytöksellään provosoivat näitä hyökkäyksiä? Eivät kaikki pidä siitä, että homoseksuaalit entistä avoimemmin ja rohkeammin ovat lähentelemässä kaikkia tai ketä heitä huvittaa!

Käyttäjän Kira kuva
Kira Arn

Yritätkö sinä nyt tosiaan soperrella, että Dan Koivulaakso olisi ahdistellut tätä kaasuttajaa:-O

Käyttäjän deviationcore kuva
Tuomas Rimppi

Hyökkääjä - joka hypoteesini mukaan on narniassa asuva homofobi - sai varmasti kontrolloimattoman erektion niin monen komean homon keskellä ja kuultuaan Dan Koivulaakson miehekkään äänen. Hän joutui paniikkiin ja hyökkäsi sumuttineen selkeimmän kohteen kimppuun, joka sattui olemaan valokeilassa seisova Koivulaakso.

Jälleen yksi esimerkki siitä kuinka oman seksuaalisuuden pelko ajaa ihmisiä äärimmäisyyksiin ;)

Mika Rantanen

Älä saivartele, "Kira"! Käsität kyllä mitä tarkoitan. Homojen lisääntynyt "avoimuus" ja "rohkeus" on kaikkialla nähtävissä.

Käyttäjän Kira kuva
Kira Arn

Mitä tekemistä avoimuudella on seksuaalisen ahdistelun kanssa:-O Sinä itse otit esiin, että hyökkäyksen syynä saattaisi olla seksuaalinen ahdistelu ja kun hyökkäys kohdistui selkeästi yhteen henkilöön, niin mitä sinä itse saivartelet? Eikös väitteesi pohjalta johtopäätökset ole selvät.

Huomannet, etten puuttunut älyttömään väitteeseesi, että homot ahdistelisivat kaikkia. Väitehän on täysin älytön. Miksi hitossa homo ahdistelisi heteroa, sehän olisi täysin järjetöntä.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Koivulaakso tuskin oli lähentelemässä ketään tapahtumahetkellä.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Matti Jalagin

On tämä mainio ketju kaikkiaan.

Koetin omalla inhottavan sarkastisella tavallani kutitella esiin sitä, mikä oli tämän hyökkäyksen motiivi ja lopputulos näyttää olevan se, että kukaan ei tiedä.

Arveluja olettamuksineen sen sijaan piisaa ja leimaamista puolin sekä toisin.

Huippuna erään hyvinkääläisen toimitusjohtajan "homofoobikkoääliöpersut"- termi, jolla ilmeisesti yritetään lokeroida mitä tahansa kysymyksiä tekeviä suomalaisia tiettyyn karsinaan.

Röh-röh. Härkönen Hyvinkäältä.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Omituista. Onko joku homoseksuaali lähennellyt hra Mika Rantasta? Missä? Milloin? Miten se on ilmennyt? Minua ei kukaan homoseksuaali ole koskaan lähennellyt, olen tainnut jäädä jostain paitsi?

Jukka Mäkinen
Käyttäjän TuulaKupari kuva
Tuula Kupari

Kummallista, että väkivaltaa perustellaan sillä, että väkivallan kohde ehkä provosoi väkivaltaan. Väkivaltaa ei koskaan voi oikeuttaa sillä, että on eri mieltä - tässä tapauksessa tilaisuuden puhujan kanssa!

Käyttäjän JuusoMarttila kuva
Juuso Marttila

"Älä saivartele, "Kira"! Käsität kyllä mitä tarkoitan. Homojen lisääntynyt "avoimuus" ja "rohkeus" on kaikkialla nähtävissä."

Rannoilla ja kuumina kesäpäivinä kaduilla on jatkuvasti ihmisiä vähissä vaatteissa, etelän rannoilla naisetkin yläosattomissa. Sinua ei siis häiritse tämä avoin osittainen itsensä paljastaminen, paitsi jos tiedät jonkun olevan homoseksuaali?

Käyttäjän Kira kuva
Kira Arn

Tä, mitä tekemistä ihmisten kesäpukeutumisella on homoseksuaalisuuden kanssa:-O Taitavat kyllä olla heteroja ihan valtaosin.

Ei häiritse, ei homojen eikä heteroiden. Miksi se minua häiritsisi? Äläkä hyvä ihminen mene rannoille joissa yläosattomissa auringon ottaminen on sallittua, jos naisten rinnat sinua noin kovasti inhottavat. Ei niitä ole mikään pakko vahdata, sen kun katsot toiseen suuntaan.

Mistähän tässä nyt taas mahtoi olla kyse:-OOOO

Keijo Räävi

Homon tai lesbon elämä ei herkkua ole kun ruotsalaiset urheilutähdet Pernilla Wiberg ja Kajsa Bergqvist uskalsivat tulla kaapista ulos vasta aktiiviuran päätyttyä.

Perussuomalaisilla ja homoilla onkin yllättäen paljon yhteistä kun sama pelko paljastumisesta estää monia perussuomalaisia yrittäjiä lähtemästä ehdokkaaksi poliittisten mielipiteiden vuoksi.

Persut ja homot yhdessä rohkeasti taistelemaan ihmisoikeuksien puolesta!

Jukka Mäkinen

Pernillan ja Kajsan tapauksessa taisi enemmän olla kyse sponsorirahoista.

Käyttäjän veikkonen kuva
Veikko Sorvaniemi

Melko pelottava tämä militanttikristillisyys, jota Ryhänen ja Laine edustavat. Heidän kaltaisensa väkivallan ihannoijat, eivät eroa millään tavalla siitä ääriteististä, joka kivittää raiskatun naisen hengiltä aavikolla. Kivittäjä, Laine ja Ryhänen vain toteavat, että mitäs tilasit.

Käyttäjän Kira kuva
Kira Arn

Jep, samaa sakkia, ei mitään eroa!

Jouni Haimi

riikka yrttiaho:

"Nimenomaan. Juuri tuohon viittasin Helsingin Pride-kulkuetta häiriköivillä uskonnollisilla huutelijoilla. Veikkaan, että jos paikalla olisi ollut moottoripyöräkerho tai joku natsikerho huutelemassa, poliisi olisi ollut melkoisen nopeasti paikalla tai ainakin hälytysvalmiudessa jossain lähistöllä. Tällä(kään) kertaa huutelijoita ei ainakaan tuon yli puolen tunnin aikana poistettu, vaikka aikaa ja resursseja varmasti olisi ollut. Sitä paitsi uskoakseni tuo uskisten megafoniin huutelu tuskin oli ennalta ilmoitettu kokoontuminen, toisin kuin Pride."

-Niin riikka onko siis sinun käsityksesi sellainen että et siedä vastakkaisia mielipiteitä vikka niiden esittäjillä onsamat lailliset oikeudet kuin sinullakin ilmaista mielipiteensä.Sillä ei ole mitään väliäjose sinua ahdisti vaanpointi on se ettämyös vastakkaisilla mielipiteillä on samat oikeudet kuin sinun mielipiteillä.

Käyttäjän riikkayrttiaho kuva
Riikka Yrttiaho

Kyllä siedän vastakkaisia mielipiteitä ja voin keskustella vastakkaisten mielipiteiden omaavien ihmisten kanssa, mikäli argumentaatio on asiallista eikä mitään HOMOT HELVETIN LIESKOIHIN -skeidaa.

Nuo Senaatintorilla huutelijat EIVÄT käyttäytyneet asiallisesti, kulkueeseen väkivaltaisesti hyökkäävistä henkilöistä puhumattakaan. Ihan oikeasti: se että joku on eri mieltä, ei todellakaan oikeuta kaasuttamaan sumutetta naamaan tai heittelemään kananmunilla.

Ja sillä todellakin on väliä, että ahdistaa. Toisilla ihmisillä ei ole oikeutta loukata toisten kokoontumisvapautta, seksuaalista suuntautumista tai ylipäätään käyttäytyä törkeästi kanssaihmisiä kohtaan. Vappumarssilla kävelimme Senaatintorin ohi, jossa oli joku TV7:n kristillinen vappujuhla, ei olisi tullut mieleenkään mennä Räsästä heittelemään yhtään millään, vaikka eri mieltä monesta asiasta olemmekin. Asiat kun vaan eivät sillä tavalla edisty mihinkään suuntaan.

Jouni Haimi

Viivan allamyös typerin mielipiteiden asittäjillä on oikeus esittä mielipiteensä. makukysymys on eri asia kuin se ettäkaikilla on oikeuskäyttää samoja oikuksia kun ne on.

Riikka:

"Ja sillä todellakin on väliä, että ahdistaa"

-ei ole koska semikä ahdistaa ttai on ahdistamatta on henkilökohtaista. Jos sinnuua ahdistaa se että joillakin on eriävä miielipide esim homoista ja he käyttävätsamoja oikeuksia kuin homot tuossa pride kulkueessaan ja se ahdistaa niin silloin kysymys on sinun ongelmasta eikä sen kummemmasta.

Jukka Mäkinen

Alkaa näyttää siltä että kaasuhyökkäys olikin kaasuitsepuolustus.

Tyyppi poistui salista eteiseen ennen kokouksen alkua, kokousta mitenkään häiritsemättä, minne tunnetusti väkivaltainen Koivulaakso lähti perässä tätä kuulustelemaan. Mitä siellä tapahtui, ennen sumutteen käyttöä, siitä on ilmeisesti vain toisen osapuolen poliisille antama kertomus.

Eikä koko asialla edes ole mitään tekemistä priden kanssa.

Valehtelevat ja tosiasioita vääristelevät blogikirjoitukset homojen puolesta ovat säälittävää tuulimyllyjä vastaan taistelemista, jolla tekijät saavat vain itsensä näyttämään keskenkasvuisilta idiooteilta.

Käyttäjän riikkayrttiaho kuva
Riikka Yrttiaho

Ahaa, mielestäsi tasavertaiset ihmisoikeudet ovat pelkkää potaskaa, jota tekevät vain idiootit?

Jukka Mäkinen

En ole sitä mieltä. Sinä jatkuvasti vääristelet asioita kuten blogissasikin.
Ymmärrän kyllä, kun halu on hirmuinen, mutta tosiasioilla ei voi perustella vaatimuksiaan, niin turvaudutaan valehteluun ja vääristelyyn. Saadaan isot otsikot, ja joku osa lukijoista jälkeenpäin muistaa totena vain sen valheen.
Suoraan Göbbelsin oppikirjasta.

Kaikilla Suomen kansalaisilla on tasavertaiset ihmisoikeudet. Joka muuta väittää, näyttää - Riikkaa lainatakseni - keskenkasvuiselta idiootilta.

Käyttäjän OulaLintula kuva
Oula Lintula

Mitä valehtelevia tai tosiasioita vääristeleviä kirjoituksia homojen puolesta nyt sitten on kirjoitettu?

Jukka Mäkinen

Tämä Riikan blogi on yksi.

Käyttäjän OulaLintula kuva
Oula Lintula

Mikä tekstissä esitetty väite on vale tai vääristelty tosiasia homojen puolesta?

Jukka Mäkinen

Aloita nyt vaikka siitä että kyseinen tapahtuma ei ollut Pride.

Käyttäjän OulaLintula kuva
Oula Lintula

Niin, mutta en aivan ymmärrä mitä väliä sillä on homojen kannalta, käydäänkö Koivulaakson kimppuun Pridessä vai jossain ihan muussa tapahtumassa. En toisaalta ole lainkaan perillä (enkä kiinnostunut) siitä, onko Koivulaakso homo vai ei.

Mikä minua kiinnostaa on se, että onko tapahtunut pahoinpitely Koivulaaksoa kohtaan ylipäätänsä vai ei. Minä olen siinä käsityksessä että on tapahtunut, ymmärtääkseni siinä käsityksessä on myös blogiemäntä. Ja sikäli kuin näin on, tuomitsen pahoinpitelyn yhtäläisesti riippumatta siitä, onko Koivulaakso homo tai onko tilaisuudessa ollut paikalla homoja.

Jos taas vale on se että Koivulaaksoa ylipäänsä olisi pahoinpidelty, niin se on toki jo astetta vakavampi juttu. Sellaisesta soisin kuitenkin tietäväni lisää ennen johtopäätösten tekemistä.

Toimituksen poiminnat