riikkayrttiaho

Huomioita Kiakkovierasjuhlapuinnista

  • Huomioita Kiakkovierasjuhlapuinnista

Torstaisesta A-Talkista tai lähinnä sen jälkimainingeista ajattelin nyt selvennyksen vuoksi listata muutaman mieltäni kaihertavan yksityiskohdan:

 

1. En ole Jyrki Yrttiahon tytär, vaikka muun muuassa Yle Puheen tuottaja näin Twitterissä väittikin.

 

2. Jos olette kanssani eri mieltä, mikä on ihan sallittua, kannattaa keskittyä ihan asioihin eikä esimerkiksi naamatauluni haukkumiseen. Tulee vähän hedelmällisempää keskustelua.

 

3. Jos olette kanssani eri mieltä, kannattaa myös jättää misogyyninen paskapuhe väliin. Voi olla eri mieltä myös olematta sovinisti.

 

4. Veronmaksaja-argumentti. SIELLÄ SITÄ OPISKELLAAN MEIDÄN RAHOILLA SÖSSÖNSSÖÖ! Tiedoksi että kyllä me kaikki maksetaan veroja ja minä myös palkastani.

 

5. Kokkariedustajan mielestä Suomessa ei jätetä ketään yksin ja samaan aikaan pelkästään Helsingin kaduilla on tuhansia asunnottomia. Silmät auki.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

15Suosittele

15 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (143 kommenttia)

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Ihan hyvä lista - ja muistutus siitä, että asioista voi olla eri mieltäkin syyllistymättä "barbaarimaisuuksiin", vaikka toinen osapuoli aloittikin pistämällä ihmiset ja hevoset verille ja ikkunalasit säpäleiksi.

Käyttäjän SimonWahlroos1 kuva
Simon Wahlroos

Oletko varma että toinen osapuoli aloitti pistämällä ihmiset ja hevoset verille ja ikkunalasit säpäleiksi? Ei kai nyt sentään ihan ilman syytä aleta tuolla kaduilla riehumaan?

Lisätty: Esimerkiksi syy seuraussuhteen kiistanalaisuudesta sopii hyvin se että sain US puheenvuoron ylläpidolta varoituksen siitä että he ovat jotenkin onnistuneet sensuroimaan ennen näkyneen kuvani jokaisen kommentin yhteydestä, vaikka se näkyy nyttenkin myös nimeäni klikkaamalla. Joku ilmeisest ilmiantoi kuvattomuuteni ja siksi palasin tähän kommenttiin "rikkomaan laseja" joilla ilmiantaja ei näe kuvaani. Suosittelen ilmiantajalle optikolla käyntiä sekä myös ylläpidolle.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Hei luin äsken Kammosen blogia jotain kehitysdiibadaata ja tämä pisti silmään http://teemukammonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1564...
Et ole tunnistautunut ja siksi kuvasi on poissa. Olisko aika tulla omalla nimellä tänne?

Käyttäjän SimonWahlroos1 kuva
Simon Wahlroos Vastaus kommenttiin #139

Kyllä minä lähetin jo nuo tunnistautumistietonikin, mutta mitään ei tapahtunut. Tämän seurauksena en voi olla enää varma omasta nimestänikään. Ehkäpä olen tuntematon kiakkovieras täällä blogistanissa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #144

No kysy Kammoselta : )
Olisinpa itse tunnistettu kiakkovieras!

Käyttäjän JuhaJuoni kuva
Juha Juoni

Henri, eikö tämä toinen puoli kuitenkin aja niitä samoja asioita pääpiirteittäin kuin perussuomalaisetkin. Olen hieman hämmentynyt siitä, että persut kaikkein kiivaimmin ovat kiakkovieraita silti kritisoimassa.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Sinulle onkin jo vastattu. Menetelmät ovat väärät. Aivan yhtä lailla ne ovat väärät, jos Riikan kohdalla keskitytään ulkonäköön tai sukupuoleen.

Kuten olen aiemminkin sanonut: en minä rupea potkimaan kissoja ja koiria vain siitä syystä, ettei yhteisvaluutan haitoista keskustella.

Käyttäjän JuhaJuoni kuva
Juha Juoni Vastaus kommenttiin #51

Joo, mutta ei tässä kissojen ja koirien potkimisesta ollutkaan kyse. Ymmärrän, että viestin tuoja oli väärä, mutta ei se pitäisi olla merkitsevää. Enkä sano, että kenenkään tarvitsisi mellakoimaan ryhtyä. Tarkoitan sitä, että julkisuutta olisi voinut käyttää hyväkseen. Mennä mediaan ja sanoa, että nämä ihmisethän ovat oikeassa. Tapa vain väärä.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä Vastaus kommenttiin #56

Olen samaa mieltä, miksei näin sitten tehty?

Käyttäjän JuhaJuoni kuva
Juha Juoni Vastaus kommenttiin #60

Hyvä kysymys. Oli varmasti liian houkuttelevaa lähteä keräämään irtopisteitä vaikkapa Arhinmäkeä jahtaamalla? En tiedä. Ymmärrän kyllä että persuille asia olisi ollut iso riskikin ja viimeistään siinä kohtaa olisi naulattu vaikkapa EU-vastaisuus yhtäkkiä puolueen linjaksi. Olisi voinut käydä niin, että tämän myötä olisi alkanut keskustelu oikeista asioista, vaikkapa EU:n demokratiaa ja hyvinvointiyhteiskuntaa halveksivasti talouspolitiikasta.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä Vastaus kommenttiin #63

En minä ole tätä ajattelumaailmaa vastaan, mutta en todellakaan halua, että kaikki talouskuria vastustavat leimaantuvat sekopäiksi ja riehujiksi.

Kannattaa pitää mielessä, että näitä itsenäisyyspäivän tapahtumia seuraavat lukuisat äänioikeutetut siinä 70+ ikävuosilla. Heistä suurin osa näkee vain sen, että jotkut hakkaavat ikkunoita. Ja antavat äänensä niille, jotka tämän seikkaperäisesti tuomitsee.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #64

Puolueet ovat tuon tajunneet ja puhuvat tätä nykyä pelkästään sotesta eli mummoista. Karmeaa, kun Tampereella marssivat ne, joiden pitäisi jossain vaiheessa tienata rahat mummojen hoitolaskuihin. Jos olisin nuorempi, olisin varmaan ollut Tampereella ja eniten kännissä.

Käyttäjän JuhaJuoni kuva
Juha Juoni Vastaus kommenttiin #64

Totta. Uskon kuitenkin että ihmiset ymmärtää jos niille asia avataan. Nythän ei avattu. Kyllä Kreikassakin varmasti +80 v:kin ymmärtää. Meillä se on vähän hankalampaa kun asiat eivät ole niin konkreettisia. Ajatukseni olikin, että tässä oli mediakenttä kuin tarjottimella vapaana ja halukkaana uutisoimaan kaiken tähän liittyvän. Hyvällä strategialla sinne olisi päässyt kertomaan omat näkemyksensä.

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #70

Mähän tästä hieman moitin Perussuomalaisia, mutta ei sitte.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #64

No, monet 70-vuotiaat ovat aikoinaan olleet itse mukana mielenosoituksissa ja ajatuksissaan samaistuneet Jan Palachiin...

Käyttäjän SimonWahlroos1 kuva
Simon Wahlroos Vastaus kommenttiin #51

Menetelmät ovat arvatenkin "väärät", koska monimutkaisen peittelypolitiikan takia hyvin harva kansalainen tietää mihin voisi kohdistaa tyytymättömyytensä niin, että se osuisi maaliinsa.

Kommunistisessa luokkasotateesissä on sentään jotain maaliin viittaavaa, koska elämme rahalla tuotetun pyramidihuijauksen eriarvoistamana, mutta harva ymmärtääkään sitä että omalla velattomalla ja hajautetusti liikkeelle lasketulla rahalla (kuten oravannahoilla) kiakko olisi jos maalissa ja peli voitettu.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

A-studion keskustelussa - vaikka se ei kilpaurheiluksi ollut tarkoitettukaan - Riikka Yrttiaho saavutti kunniakkaan nelostilan. Mitalisijat menivät tällä kertaa miesväelle, joiden puheenvuorot siis jäivät parhaiten mieleen.

Ihailin nimettömän kiakkovieraan marxismi-tietämystä, jollaista post-sovjeettisena aikana kohtaa vain harvoin. Turkkila ja Kopra puolestaan liittoutuivat tiiviimmin kuin Nato-kumppanit yhteisen vihollisen yllättäminä, vaikka heidän edustamansa puolueet muussa yhteiskunnallisessa keskustelussa ovat jokseenkin kaikesta erimielisiä.

Mikä tahansa kiistakysymys voidaan suhteellistaa, mistä köyhyys ja huono-osaisuus ovat esimerkkejä. Ehkä kreikkalainen köyhä todellakin haluaisi mieluummin köyhäksi Suomeen, mutta helsinkiläinen työtön ei vaihtaisi osia ateenalaisen kohtalotoverinsa kanssa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Köyhyys aiheuttaa ikäviä seuraamuksia riippumatta siitä ollaanko Suomessa tai Kreikassa.

Käyttäjän JotuKarjalainen kuva
Jotu Karjalainen

Tervehdys Riikka, miten sinä itse suhtaudut väkivaltaiseen hulikointiin, onko se mielestäsi hyväksyttävää?

Käyttäjän riikkayrttiaho kuva
Riikka Yrttiaho

Sanoin jotain kolme kertaa tuossa ohjelmassakin että ymmärtäminen ei ole sama asia kuin hyväksyminen.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Onko tämä jotenkin uskottavuuskysymys [siis po. asian "sanominen"], kun sitä joutuu toistamaan?

Käyttäjän riikkayrttiaho kuva
Riikka Yrttiaho Vastaus kommenttiin #31
Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari Vastaus kommenttiin #33

Selvennys: Miksi arvelet, että em. sanomaasi ei oikein kerralla uskottu?

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #41

Olet yhtä surkea lainvalvoja kuin M. Turkkila tuossa ohjelmassa.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino Vastaus kommenttiin #41

Toisinkin voisi kysyä..oletko jo lopettanut hakkaamasta vaimoasi Seppo? :)

Käyttäjän naumio kuva
Joonas Naumanen

Onko olemassa pistettä, jossa voidaan todeta, että apu ei auta vaikkapa nyt kadulla asuvaa kovia kokenutta kansalaista? Onko niin, että niin kauan kun on niitä, joilla asiat eivät ole parhain päin, kaikki heidän auttamisekseen tehty on liian vähäistä? Suomessa saa yleisesti ottaen ainakin jonkinlaista apua tukalaan elämäntilanteeseen jos sitä haluaa ottaa vastaan. Oleellista on myös se, että avun tarvitsija haluaa myös itse auttaa itseään. On vaikea syyttää yhteiskuntaa, joka yksilön näkökulmasta on väkisinkin kasvoton ja persoonaton toimija, siitä että se ei ole tuntenut vastuutaan sen enempää että on tarjonnut jonkinlaisen perusturvan ja -palvelut.

Tämä vakivalta-asia ja miten eri tahot siihen suhtautuvat on saanut kohtuuttomasti huomiota. Aikuiset ihmiset syyttelevät toisiaan siitä että kuka mukamas kannatti paikkojen rikkomista ja kuka kannattaa poliisin kovia otteita, vaikka kukaan keskustelijoista ei ollut kummankaan toimista oikeasti missään vastuussa. Lienee kuitenkin, ihan oikeasti, suhteellisen turvallista olettaa että pääosa porukasta osaa kunnioittaa toisten kanssaihmisten sekä fyysistä että omaisuuden koskemattomuutta. Vaikka olisi kansanedustaja tai mikä hyvänsä. Ei jokaista ihmistä pysty valvomaan taikka hyysäämään, ja ehkä hyväkin niin.

Ketään ei tietenkään pitäisi ehdoin tahdoin jättää yksin. Mutta kuka se on joka sen yksinäisen ja kolhitun luo menee? Sen täytyy olla ihminen, sillä yhteiskunta ei siihen pysty.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Onhan se tietty ihminen jonka on mentävä koputtaan oveen jos epäilee että sen takana on joku heitteillejätetty. Mutta yhteiskunnan lukee lakiaan joka luo normiston jonka mukaan solidaarisuus ei enää ole voimassa ja/tai että kansallisuus ja etnisyys ovat huipputärkeitä juttuja ja tasa-arvo ei ole kiinostava. Yhteiskunnan laki on nyt kovempi kuin vielä vähän aikaa sitten johtuen vasemmiston heikkoudesta. Se näkyy kaikkialla ja tunkeutuu joka paikkaan. Siksi esim Riikan ja Kiakkovieraan esiintyminen telkkarissa mielenosoituksen ansiosta oli tervehdyttävä.

Käyttäjän JuhaniMetsanen kuva
Juhani Metsänen

Sen verran pitää pikkujoulu kanuunaisena muistuttaa, että siellä kilpien ja patukoiden takana oli matalapalkkaisia Suomalaisia duunareita. Perheiden äitejä ja isiä. Voin vannoa, että ei se mitään mukavaa siellä kilven ja patukan takanakaan ole olla. On Balkanilla koettu.

Kotimaassa en sitä hommaa pystyisi tekemään. Mulla särkyisi sydän.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Tästä pääsenkin kysymään..miksi näillä ei särkynyt ja jos vaikka särkyi niin miksi he tekivät sen silti?

Vertaan tätä nyt siihen miksi oletan sinulla särkyvän.

Käyttäjän JuhaniMetsanen kuva
Juhani Metsänen

Ammattiylpeys. Omasta puolesta sanoisin, että itse 3-vuoro metalliduunarina en pystyisi katsomaan itseäni peilistä jos löisin 3-vuoro poliisiduunaria lätkämailalla.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #11

Entäs jos olisitte pelikavereita? Etkö katsoisi silmiin jos saisit 3-vuoropoliisiduunarin seinää vasten jotta sun puolen joukkue saisi kiekon.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino Vastaus kommenttiin #11

Pääsit yllättämään.. en yhtään kuvitellut ammattiylpeyden liittyvän asiaan.

Käyttäjän JaakkoNurmi kuva
Jaakko Nurmi

Ohjelmassa olit asiallinen, se on tärkeätä, ja nojasit oikeisiin asioihin. Puoluekysymykseen en puutu, mutta sehän ei ole tärkeätä. Tärkeitä ovat ihmisläheiset asiat, ja niistä sait ainakin varttuneemman ihmisen vakuuttuneeksi.

Teemu Tilaeus

Keskustelutaitojen hiominen ei olisi kohdallasi pahitteeksi. Annoit kyseisessä ohjelmassa malliesimerkin siitä, miten ei tule keskustella. Äänen korottaminen ja päälle puhuminen ei ole kovinkaan asiallista.

Käyttäjän riikkayrttiaho kuva
Riikka Yrttiaho

Juu, tuli puhuttua päälle. Toisaalta keskusteluaihekin oli tunteita herättävä ja suhtaudun politiikkaan intohimolla. Suomalaiset vihaa päälle puhumista ja syyllistyn siihen usein.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Kiitos päälle puhumisesta. Vastapuolen ei pidä antaa lässyttää liian pitkään. Poliittisen keskustelun ongelma on liian pitkät puheet ja asian vierestä puhuminen. Päällepuhuminen sopivassa määrin ja oikein harrastettuna tekee keskustelusta mielenkiintoisemman ja ohjaa puheen asian ytimeen.

Susanna Kaukinen

Pahempi kuin päällepuhuminen on ehdottomasti se, että antaa toiselle enemmän puheaikaa kuin itse saa.

Ihan niinqu basics 101: se todnäk voittaa joka:
1) puhuu enemmän
2) ei polta hihojaan liian pahasti

Käyttäjän timpuri kuva
Timo Uppala

Alkuun annoit tiukat ohjeet miten tätä blogia voi kommentoida (ihan aiheellisia ohjeita). Voisit myös itse kommentoida näitä kommentteja. Vai ovatko tähän astiset kommentit niin huonoja, ettet viitsi alentua?

Siitä keskustelusta. Vanhaa sanontaa lainaten "v*uiks meni kuin vapaussota". Keskustelussa ei saa pisteitä siitä, että huutaa toisten keskustelijoiden puheen päälle. Äänen voimakkuus ei ratkaise kuka keskustelussa saa pisteet.

Siitä saat pisteitä, ettet jurottanut, vaan välillä jopa hymyillen julistit teidän epätoivoista sanomaanne.

Käyttäjän riikkayrttiaho kuva
Riikka Yrttiaho

Hymyillä kannattaa joskus kapitalistillekin ;)

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Tarkoitatako keskustelutovereitasi vai TV-katsojia? Jäi vähän auki...

Käyttäjän riikkayrttiaho kuva
Riikka Yrttiaho Vastaus kommenttiin #32

Pöydän toisella puolella taisi ainakin yksi kapitalisti istua.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari Vastaus kommenttiin #35

Tässäkö kapitalisti pöydän toisella puolella - opintonsa kesken jättänyt yrittäjä?
http://fi.wikipedia.org/wiki/Jukka_Kopra

Käyttäjän riikkayrttiaho kuva
Riikka Yrttiaho Vastaus kommenttiin #44

Käsittääkseni Kopralla oli Lappeenrannan suurin vaalibudjetti. Sillä tavalla se hänen demokratiansa toimii.

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #67
Minna Eerolainen

Olit A-Talkissa Kiakkovieras tyypin kera paljon Turkkilaa ja Kopraa vakuuttavampi, etenkin Kopra tuntui olevan omilla harhaisilla taajuuksillaan ja tunsin suoranaista myötähäpeää hänen überpopulistisista heitoistaan. Turkkila taas ilmensi stasilaista yli-innokasta kyttäysmentaliteettia puhtaimmillaan.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Itse osallistuin lukuisiin mielenosoituksiin 60-luvun lopulla 70-alussa nuorukasena, kuten Vietnamin sotaa, Tsekkoslovakia miehitystä vastaan. Emme kuitenkaan tarvinneet käyttövoimaksi alkoholia. Tiedän Tampereella olleen myös niitä, jotka halusivat osoittaa mieltään rauhassa, nyt heidän sanomansa mitätöivät he, jotka juovuspäissään alkoivat rähinöidä. Riikalle neuvoksi, jos haluatte saada itsenne kuultavaksi, tehkää se sivistyneesti, mutta niin, että se herättää ajatuksia, uskon saatte mukaanne huomattavasti suuremman joukon. Myös ajankohtaa kannattaa pohtia, itsenäisyyspäivä on huonoin mahdollinen, usempien ikäluokkani "kommarien" isät osallistuivat sotaan.

Käyttäjän eerojalkanen kuva
Mari Yritys

Arto Granlund kiteytti hyvin minunkin ajatukseni. Mielestäni mielenilmaus ei ole hyvin onnistunut, jos ihmisille jää mieleen vain kännissä rettelöinti, eikä selkeä tavoite jää kenenkään mieleen. Nyt on viikolla jälkeenpäin tullut tipoittain niitä kannanottoja, joita mielenilmauksessa oli tarkoitus tuoda julki.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Jalkanen: "mielenilmaus ei ole hyvin onnistunut, jos ihmisille jää mieleen vain kännissä rettelöinti,"

Oletko ajatellut miksi "mieleen jää" vain se mikä mieleesi on jäänyt?

Kyse on uutisoinnista valtamediassa. Se määrittelee mikä meille jää mieleen riippumatta mitä oikeasti on tapahtunut.

Ja kun kaupallisen median kannustimena on raha ja tavoitteena menekki ja yleisön kiinnostus, media nostaa esiin ainoastaan ne dramaattiset tapahtumat ja jättää ne "tylsät" asiakysymykset kokonaan käsittelemättä.

Draama jää mieleen, ja sen tietää valtamedia, joka kärkkyy sinunkin kukkaroasi.

Käyttäjän riikkayrttiaho kuva
Riikka Yrttiaho

Suomi on vapaa maa siinä mielessä että ketään ei voi estää tulemasta julkiselle paikalle humalassa. Aika vaikeaa on estää ihmisiä saapumasta mielenosoitukseen; ei siellä kaikki kännissä ollut.

Käyttäjän eerojalkanen kuva
Mari Yritys

Totta. Kun katsoo tätä videonpätkää hyvin rauhalliselta marssilta näyttää eli ei tietnkään kaikki kännissä olleet. Reilun minuutin kohdalla marssii myös A-talkissa vieressäsi istunut Jaakko Tervo lippu kädessään. Samassa kohtaa marssiva toinen kaveri käy lyömässä Handelsbankenin ikkunan rikki. Särjettiinkö siellä ikkunoita ihan selvinkin päin?

http://youtu.be/CsKubwPTqw8

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Kollektiivinen sosiaalinen paine puree. Toisaalla esitettiin, että n. viidestä sadasta viisi riehui. Kun 495 muuta tulee siihen viereen sanomaan, että nyt tuo riehuminen loppuu, koska se vain haittaa toimintaa ja vie huomion vääriin asioihin; niin se on ihmeellistä, miten se rauhoittaa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #53

Tuossa on kyllä Henri oikeassa.

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen

Tuli oltua itsekin Tehtaankadulla Neukulle mieltäosittamassa Tsekkoslovakian miehityksen vuoksi. Ei siellä humalaisia näkynyt, vaikka kansaa oli pilvin pimein. Varmasti ei jäänyt kenellekään epäselväksi miksi siellä oltiin. Ei osallistujille eikä ulkopuolisille.

Käyttäjän JuhaniKleemola kuva
Juhani Kleemola

Tässä maassa ei ole koskaan aiemmin käytetty enemmän rahaa julkiselle sektorille ja hyvinvointiyhteiskunnalle kuin tänä vuonna on käytetty. Ensi vuonna käytetään vielä enemmän. Silti väitetään että tällainen mellakointi johtuu "pahoinvoinnista". Ja tällaisten 20-30 vuotiaiden "pahoinvoinnista".

Ehkä syy ei olekaan "pahoinvointi". Ilmeisesti oman toimeliaisuuden ja jääkaapin täyttymisen välinen yhteys on hämärtynyt. Pitäisi itse tehdä jotain. Ehkä ajatus 30 vuotisesta puurtamisesta oman asunnon, perheen ja muiden puitteiden rakentamisesta tuntuu vasemmistosta liian työläältä. Pitäisi saada kaikki mulle heti ja nyt. Ei edes haluta ymmärtää että 90% "omistavasta luokasta" on niitä tavallisia duunareita joilla on pitkä työrupeama omaisuutensa hankkimisessa. On säälittävää nähdä miten vasemmisto on alkanut näkemään työllä pienen omaisuutensa hankkineet kansalaiset vihollisinaan. On säälittävää kun liian laaja hyvinvointiyhteiskunnan tarjonta aiheuttaa näille nuorille tällaista "pahoinvointia", jota käytetään muka "oikeutettuna perusteena" tuhoamiselle ja muiden omaisuuden anastamisen perusteena itselleen.

Käyttäjän riikkayrttiaho kuva
Riikka Yrttiaho

Vai niin. Minä en näe kyllä vihollisina pienen omaisuutensa hankkineita kansalaisia. Tässä on taas ilmiömäinen esimerkki olkiukkoargumentoinnista.

En tunne kovin montaa pienyrittäjää joita kokoomuslainen politiikka hyödyttää merkittävästi. Ja ei - 90% omistavasta luokasta ei todellakaan ole tavallisia duunareita. Mikäli näin väität, linkitä edes jotain tutkimustulosta asiasta. Vauraus kasaantuu ja tuloerot ovat kasvaneet Suomessa viimeiset parikymmentä vuotta.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Riikka, minusta esiinnyit hyvin TV:ssä ja olit myös tärkeällä asialla. Oli mielestäni myös lähellä se tilanne, että olisit saanut asiasi myös ilmaistua tajuttavalla tavalla.

En yritä väittää että itse osaisin ilmaista asioita paremmin, saati että tietäisin tarkasti mitä oikeasti itse ajattelet asioista.

Minun mielestäni ongelma on seuraavanlainen.

Yhteiskunta ei toimi jos ajetaan pelkästään työväestön tai kyydistä pudonneiden asioita, yhteiskunnassa tarvitaan myös yrityksiä ja omistajia ja kaikenlaisia herroja tämän yhteiskunnan pyörittämiseksi ja pystyssä pitämiseksi.

Vallassa oleva työväenpuolue, SDP tai vasemmistoliitto, joutuu ajattelemaan myös yhteiskunnan kokonaisuutta, se ei pysty keskittymään pelkästään työväestön tai kokonaan kyydistä pudonneiden asioiden ajamiseen.

Kun puolue näin on pakotettu ajattelemaan kokonaisuutta, muuttuu vähitellen koko ajatusmaailma siellä eduskunnassa ja kaikilla vallassa olevilla samankaltaiseksi, eli eduskunnassa kokoomuslaisista kansanedustajista ja vasemmistoliittolaisista kansanedustajista tulee kavereita, eikä siellä sitten enää muistetakaan sitä että kentällä on olemassa edelleen luokkajako, on rikkaita ja köyhiä, menestyneitä ja menestymättömiä.

Ajatusmaailma siellä eduskunnassa ja hallituksessa istuvilla yhtenäistyy, koska siellä kaikki istuvat samalla tavoin herrojen pöydissä ja nauttivat myös herrojen palkkaa. Niiden asioiden ajaminen, joita varten vasemmisto on sinne eduskuntaan äänestetty tahtoo kokonaan unohtua.

On ihan hyvä että joku muistuttaa välillä herroille vasemmiston kansanedustajille että köyhää kansaa on edelleen olemassa.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä Vastaus kommenttiin #48

Ööh, siis mitä? Minun blogiin tulet ylistämään sisäistä devalvaatiota, ja täällä jaat myötätuntoa hulinoitsijoille, jotka kokevat jo tulleensa sen uhreiksi?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #54

"Ööh, siis mitä? Minun blogiin tulet ylistämään sisäistä devalvaatiota, ja täällä jaat myötätuntoa hulinoitsijoille, jotka kokevat jo tulleensa sen uhreiksi?"

Köyhät ja syrjäytyneet tarvitsevat Riikkan kaltaisia puolestapuhujia.
Kova maailma, talous ja sen lait ja lainalaisuudet, ovat sitten vähän eri juttuja.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä Vastaus kommenttiin #59

Aivan varmasti tarvitsevat. Ja toivomillasi talouden lääkkeillä sitä sopii olla tuhatkertainen määrä Riikan kaltaisia puolestapuhujia jatkossa.

Susanna Kaukinen

Ja mainitsemani eurokriisi on kriittinen katalyytti tilanteelle:

=> http://susannakaukinen1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1...

Käyttäjän JuhaniKleemola kuva
Juhani Kleemola

Katsos Riikka. Kyllä se nyt vain niin on että maan suurin omaisuusmassa - omat talot, maat ja mannut, ovat näiden pienien työläisten omistamia. Nallen, äänruuttien ja muiden vastaavien omaisuudet ovat rikka rokassa kun 1,5 miljoonaa omistusasuntoa, ja melkoinen määrä maa- ja metsäomaisuutta lyödään yhteen.

Nyt kun katsotaan puolueiden kannatuslukuja, niin huomaat että maan suurin työläispuolue on perussuomalaiset. Porvaripuolueista tulee perässä kepu ja kokoomus. Runsaasti työläisäänestäjiä molemmissa näissä. Näiden puolueiden yhteenlaskettu kannatus on noin 60% väestöstä. Ja kyllä: merkittävä osa äänestäjiä on näitä OMALLA TYÖLLÄÄN oman omaisuutensa hankkineita työläisiä ja yrittäjiä. 60%.

Nyt kun katsoo mitä puolueita vastaan vasemmistoliitto taistelee, niin sieltä löytyy juuri persut, kepu ja kokoomus: 60% kansasta, valtaosin työläisiä.

Vasemmistoliitto on nyt 20 vuoden aikana profiloitunut aivan erilaiseksi puolueeksi kuin mitä sen historia on ollut. Aiemmin puolueelle oli keskeistä työ ja työläinen. Enää ei ole. Tilalle on otettu "prekariaatti", koska työläisten puolustaminen ei enää ole hienoa. Otetaan niiltä joilla on ja jaetaan "prekariaatille" - ja työläisillähän on! Vasemmistoliitto ajoi ennemmin palkkaverotuksen korottamista kuin arvonlisäveron. Kas kun työn teon muille ulkoistanut "prekariaatti" näkee muiden tekemän työn verottamisen tärkeämmäksi kuin oman kuluttamisensa verottamisen. Työläisten puolueesta on tullut taikaseinäpuolue.

Mitenkäs ne työläiset? Onkos Arhinmäki, Koivulaakso, Li Anderson tai Riikka Yrttiaho käynyt koskaan pitämässä rautakourille palopuhetta - ajaen heidän etuaan? Ei taida olla. Olisi se mielenkiintoista nähdä millaisen vastaanoton toveri Arhinmäki saisi Raahen Rautaruukin työläisille puhuessaan.

Vasemmistoliiton johdossakaan ei kunnon työläisiä enää ole. Riittää kun on nuori, nätti ja akateeminen. Riittää kun pääsee siistiin sisätyöhön julkiselle sektorille. Työläisen kanssa on oltu viimeksi tekemisissä kun lukion bilsan kirjassa oli kuva moisesta pörriäisestä. Ja silloinkin kuhnuriprekariaatin rooli alkoi jo vaikuttaa mielenkiintoisammalta! Valitettavasti.

Käyttäjän riikkayrttiaho kuva
Riikka Yrttiaho Vastaus kommenttiin #100

Prekariaatti on 2000-luvun yksi huono-osaisimmista ihmisryhmistä työmarkkinoilla, ja monet nuoret kuuluvat prekariaattiin. Ihan yhtälailla työläisiä hekin ovat kun kaikki muutkin. Ja rautakourille puhumisesta; esim. Danhan on töissä ammattiliitossa ja istuuhan tuolla eduskunnassa ja valtuustoissa aika monta entistä pääluottamusmiestä noista mainitsemistasi "rautakoura"mestoista.

Muutenkin on mielenkiintoista että oletetaan että me emme tiedä mitään "tavallisesta työnteosta" - olen itse työskennellyt matalapalkka-aloilla siitä alle 20-vuotiaasta.

Käyttäjän JuhaniKleemola kuva
Juhani Kleemola Vastaus kommenttiin #101

Noh... sen verran kun termin "prekariaatti" sisälle pureutuu, niin siellä ovat työttömät, maahanmuuttajat, opiskelijat yms. Nämähän eivät ole varsinaisia työläisiä. Työväenluokka "proletariaatti" on asia erikseen. Miksi vasemmistoliitto ei enää palkkatyöläisten veroriiston keventämistä? Kyllä sellainen on joskus muinoin ollut vasureiden agendalla. Takki on nyt valitettavasti kääntynyt (vero)riistäjän puolelle.

Tuosta nyt kun katsoo Danin kuvausta itsestään, ei siinäkään nyt epämuodikasta työläisten etujen ajamistakaan framille ajeta.

"Olen järjestö- ja puolueaktiivi sekä yhteiskuntatieteiden maisteri. Aikaisemmin työskentelin pitkään ihmisoikeuksien ja kehitysyhteistyön parissa. Myös pätkäduunit palvelualoilla, varastotyökeikat ja käännöstyöt ovat tulleet tutuiksi vuosien varrella. Harrastan kamppailulajeja."

Käyttäjän riikkayrttiaho kuva
Riikka Yrttiaho Vastaus kommenttiin #107

Siis miten niin prekaarien asia ei ole tärkeä? Prekaariin kuuluu pätkätyöläisiä, freelancereita ja keikkaduunareita joita on varsinkin nuoresta työvoimasta koko ajan suurempi osa. Miksi näiden kahden ryhmän (prekaarin ja vakituisten työntekijöiden) välille pitää rakentaa vastakkainasettelu?

Käyttäjän JuhaniKleemola kuva
Juhani Kleemola Vastaus kommenttiin #117

Olenko minä kirjoittanut että prekaarien asia ei ole vasemmistoliitolle tärkeä? Sehän on vasemmistoliitolle tärkeä. Perustyöläisten asema ei enää ole tärkeä. Siksi perustyöläiset ovat löytäneet kotinsa perussuomalaisista, kepusta ja ylempien toimihenkilöiden osalta kokoomuksesta.

Ehkä sinun olisi hyvä miettiä hieman vastakkainasettelua mitä ajettiin vasemmistoliiton taholta. Teille oli keskeistä työläisten palkkaverojen nosto ja kulutusverojen noston vastustaminen. Valitettavasti vain palkkaverojen nosto rokottaa ensisijaisesti työläisiä. Kulutusverojen pitäminen mahdollisimman alhaalla hyödyttää niitä jotka eivät palkkatyötä tee: prekariaattia ja rikkaimpia pääomatuloilla eläviä.

Käyttäjän riikkayrttiaho kuva
Riikka Yrttiaho Vastaus kommenttiin #121

Kulutusverojen nostaminen kyllä kurjistaa ihan yhtä lailla duunarin elämää, kun ostovoima pienenee...

Käyttäjän JuhaniKleemola kuva
Juhani Kleemola Vastaus kommenttiin #122

Näin on. Valitettavasti vain vasemmisto näkee että korotukset pitää tehdä ETUPÄÄSSÄ työläisten palkkaverotuksen kautta.

P. Arhinmäen omin pikku kätösin kirjoittamasta blogista alkaen kulutusveron nostamisesta:
"Professori Niskakangas väitti jopa, että arvonlisäveron nosto olisi ollut kaikkein pienituloisimpien kannalta oikeudenmukainen ratkaisu.

Juuri näin ei ole. Arvonlisävero on kaikkein selkein tasavero, jota kaikki maksavat saman verran ja joka näin iskee kovimmin kaikkein köyhimpiin.!"

Tässä vaiheessa raharikkaat avasivat shampanjapullon ja menivät katsomaan millaisen mersun voisi seuraavaksi ottaa.

Ja P. Arhinmäki jatkoi blogiaan seuraavasti:
"Vasemmisto on valmis lisäämään progressiota entisestään myös tuloverotuksessa..."

Vieläkö kummastuttaa mistä se Soini on saanut työläiskannatuksensa?

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #100

Kleemola vertailee aika vekkulisti: 2000000 ihmistä vastaan 100 ihmistä ja jos mammona jakautuu tasan niin ei mitään ongelmaa. Tätä 99% liike kai yritti myös sanoa.

Olen samaa mieltä, että vasemmistomme, etenkin eduskuntavasemmisto, on profiloitunut yhä kaemmaksi työläisistä Suunta ei kuitenkaan ole ollut prekariaatin suuntaan vaan ihan toiseen suuntaan. Nyt kisataan kokkuleiden kanssa siitä kuka uskaltaa mennä pisimmälle oikealle, EU:iin, NATOOn janiinedelleen.

Prekariaatti on myös työväenluokkaa, tekevät sitten työtä "päällään tai käsillään". On käsittämättömän härskiä yrittää usuttaa meitä vastakkain toistemme kanssa kun yhteinen vastustaja on toisaalla. Tosin kyseessä on hyvin yleinen ja paljon käytetty takiikka jota porvaripiireissä, etenkin perSut, harrastetaan.

Prekariaatin asema ei itse asiassa ole ollenkaan historiallisesti tavaton, valitettavasti. Aikoinaan vuosikymmeniä sitten olivat monet ammattiryhmät samassa asemassa, esim. rakennustyöläiset j.n.e. Yhteisellä kamppailulla sekä ay-liikkeen että työväenpuolueiden kautta he ovat saaneet asemaansa parannusta. Nyt samaan asemaan on ajettu uudet ammattiryhmät. Kannattaisi ottaa oppia aikaisempien sukupolvien kokemuksesta.

Käyttäjän steffers kuva
Tatu Ahponen Vastaus kommenttiin #100

Mitä ihmettä? Vasemmistoliiton johdossa on sairaanhoitaja (1. vpj Aino-Kaisa Pekonen) ja mittakirvesmies (2. vpj Kalle Hyötynen). Ainakin Anderssonin ja Arhinmäen tiedän käyneen puhumassa rautakourille, puheen paloisuuden asteesta en tiedä. Vasemmistoliitto ei myöskään ole ainakaan viime aikoina taistellut kepua vastaan mitenkään erityisen paljoa persuihin ja kokoomukseen verrattuna.

Käyttäjän JuhaniKleemola kuva
Juhani Kleemola Vastaus kommenttiin #137

Nämä linnut eivät kuitenkaan ole kesää tehneet. Ehkäpä se ydin on tässä: persut ovat suurin työläispuolue. Vasemmistoliiton poliittinen päävastustaja on... persut. Kun vasemmistoliitto vastustaa persuja, se vastustaa myös persuja kannattavia työläisiä.

Käyttäjän SauliAittola kuva
Sauli Aittola

"Tässä maassa ei ole koskaan aiemmin käytetty enemmän rahaa julkiselle sektorille ja hyvinvointiyhteiskunnalle kuin tänä vuonna on käytetty. Ensi vuonna käytetään vielä enemmän. Silti väitetään että tällainen mellakointi johtuu "pahoinvoinnista". Ja tällaisten 20-30 vuotiaiden "pahoinvoinnista"."
Taisi olla että julkinen sektori on noin 57 prosenttia. Tässä on se harha että siinä näkyy esim terveydenhoidossa myös yksityisen puolen osuutta mm. kelakorvaukset yksityisestä hoidosta ja ne rahat ovat pois tosi tarvitsijoilta. Toinen asia on julkisen sektorin palkat, ovat karanneet pahasti ja 5-vuoden siirtymäturva kuntaliitoksissa jatkaa samaan suuntaan.
Pahoinvointi on tosi asia ja sitä on monenlaista, siihen on paljon syitä.

Käyttäjän JuhaniKleemola kuva
Juhani Kleemola

Terveydenhoidon suhteen on olennaista että hoitoa saa. Ei se että mitä lukee hoitohenkilökunnan tilinauhassa. Veroja maksetaan sen vuoksi että palveluja saadaan. Ei sen vuoksi että palvelu saadaan joltakin tietyltä instanssilta tai sitten ollaan ilman.

Ruotsissa on jo hyväsen aikaa lääkäripalvelut tarjottu siten että potilas itse voi päättää hakeeko palvelun julkiselta vai yksityiseltä. Tällaisen käytännön suhteen potilaitten palaute on ollut hyvää. Suomen osalta lisää pohtimisen aihetta antaa se että useassa kunnassa yksityinen lääkärifirma pystyy antamaan paremman palvelun halvemmalla kuin mitä saman kunnan julkinen palvelu pystyy antamaan. Tämä kertoo vain siitä että julkisella sektorilla on läskiä, huonosti organisoitua työtä ja tehottomuutta. Ratkaisuna ei saa olla palkkatyöläisten verokuritus millä kuntasektorin pullamössötyöpaikkojen virkanaiset ikuisuusvirkansa pitävät.

Käyttäjän riikkayrttiaho kuva
Riikka Yrttiaho Vastaus kommenttiin #127

Hoidon saamiseen vaikuttaa sen hinta; kaikilla ei ole varaa maksaa yksityisestä hoidosta Kelakorvauksineenkaan.

Käyttäjän JuhaniKleemola kuva
Juhani Kleemola Vastaus kommenttiin #132

Tyttö hyvä, et ymmärtänyt kirjoittamaani lainkaan. Kun yhteiskunta hakee saman terveyspalvelun yksityiseltä yritykseltä (kuten Ruotsissa tehdään),

a) yhteiskunta saa sen halvemmalla kuin omana tuotantonaan
b) potilaalle molemmat vaihtoehdot ihan samaan hintaan
c) potilaat ovat tyytyväisiä koska saavat itse valita hoitavan lääkärin

Valitettavasti vasemmistoliitto haluaa tarjota köyhille sairaille vain yhteiskunnalle kalliimmaksi tulevan julkisen sektorin ja hoitojonot. Rikkaathan käyvät joka tapauksessa yksityisellä saaden erinomaisen hoidon välittömästi.

Vasemmistoliittohan mainostaa olevansa köyhien ja vähäosaisten puolue. Siksipä se juuri haluaa saada aikaan mahdollisimman paljon köyhiä ja vähäosaisia jotta kannattajia riittää.

Käyttäjän riikkayrttiaho kuva
Riikka Yrttiaho Vastaus kommenttiin #155

Voisitko ystävällisesti lopettaa tytöttelyn?

Pentti Järvi Vastaus kommenttiin #127

Yksityisten lääkäriasemien tulot veroineen tuppaavat karkaamaan ulkomaille, muuten hyvä, jos ainoa kiinnostava asia on se saatava hoitoapu.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Tässä maassa ei ole koskaan aiemmin käytetty enemmän rahaa julkiselle sektorille ja hyvinvointiyhteiskunnalle kuin tänä vuonna on käytetty."

Aivan, paljonkohan välistävetäjät ottavat enemmän kuin viime vuonna, pelkkä lasten huostaanotto kustantaa lähes miljardin.

Jaakko Häkkinen

Teemu Tilaeus:
"Keskustelutaitojen hiominen ei olisi kohdallasi pahitteeksi. Annoit kyseisessä ohjelmassa malliesimerkin siitä, miten ei tule keskustella. Äänen korottaminen ja päälle puhuminen ei ole kovinkaan asiallista."
-- Olen samaa mieltä Teemun kanssa! Olemme monesti sokeita sille, miten pienet sävyt ilmaisussamme tulkitaan. Jukka Kopra tulkittui ylimieliseksi, Jaakko Tervo hieman pihalla olevaksi ja aivopestyksi, Riikka Yrttiaho kärkkääksi ja aggressiiviseksi. Matias Turkkila oli ainoa, joka onnistui välttämään (minun subjektiivisesta keskustelukulttuuritaustastani katsoen) kaikki negatiivisiksi tulkittavat vivahteet ja pitämään sävynsä neutraalina.

Riikka antoi kyllä neutraalistikin arvioiden älykkäimmän vaikutelman tuosta nelikosta, mutta liika aggressiivisuus vähensi hieman sympatiapisteitä. :-) Tunnistan saman pikkuvian itsessäni...

Ideologioiden ja perusteluiden sisältöön ei valitettavasti päästä tuollaisissa keskusteluissa juurikaan kiinni, johtuen luonnollisesta ja osin tahallisestakin väärinkäsittämisestä keskustelustrategiana - puolin ja toisin.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

'Riikan agressiivisuus' hoh hoh unta näet tai sitten puhekykyinen vasemmistonainen on automaattisesti agressiivinen.

Jaakko Häkkinen

Sini, sinä olet tunnetusti puolueellisuutesi sokaisema. Vertaapa puolueettomasti Riikan ja Matias Turkkilan ilmaisua - Riikka oli paljon aggressiivisempi.

Lue myös tuo Riikan kolmas pykälä - se toimii kääntäenkin, eli älä sorru sukupuoliennakkoluuloihin.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #50

Minä koin Turkkilan juuri viileässä puhumattamomuudessaan elitistiseksi siis ei välittömäksi ja tunteet ja järki samassa paketissa olevaksi. Hassua että Kopra kaikessa oikeistouhossa oli paljon kansanomaisempi, perus-suomalaisempi. Turkkila kuuluu minun puheanalyysissani eliittiin ja kaikki muut olivat "normaaleja". Äärinuivuus on erittäin eliittijohtoinen asia. Ruotsissa missä avpixlat sivuston nimettömyyden taakse on kurkistettu sieltä on löytynyt paljon yritysjohtajia ja miljonäärejä. Työväen oikeistopuolueena kokoomus on lähempänä työväkeä jos katsoo Kopra-Turkkila-esiintymistä.

Käyttäjän riikkayrttiaho kuva
Riikka Yrttiaho Vastaus kommenttiin #50

Valitettavasti aggression taso nousee kun asioista päättävät poliitikot on niin helvetin pihalla.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #68

Niinkuin esimerkiksi Vasemmistoliiton politiikot, jotka istuvat hallituksessa asioissa päättämässä?

Jaakko Häkkinen Vastaus kommenttiin #68

"Valitettavasti aggression taso nousee kun asioista päättävät poliitikot on niin helvetin pihalla."

Jaan tämän näkemyksen. Siksi en lähdekään politiikkaan, koska en pystyisi esiintymään edukseni kohdatessani paksukalloisuutta, typeryyttä ja tietämättömyyttä. :-) Siis istuntosalissa useammin kuin sen ulkopuolella...

Käyttäjän JuhaJuoni kuva
Juha Juoni Vastaus kommenttiin #68

Totta. Itselleni jäi tuosta keskustelusta päällimäiseksi ajatus, että jos Kokoomuksessa ollaan yleisesti vähänkin noin pihalla todellisuudesta kuin Kopra oli, niin tällaiset mielenosoitukset todellakin ovat välttämättömiä.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Tuosta tuleekin mieleen sivuasia, mutta mielenkiintoinen kysymys: kannattaako päälle puhuminen? Olen monia keskusteluja seuranneena ja muutamaan (en tosin yhteenkään televisioituun) osallistuneenakin pohtinut sitä. Omasta mielestäni se on törkeää, huonoa käytöstä, ja kuten sanoit -- aggressiivisuutta, enkä sellaista haluaisi koskaan itse tehdä, mutta ihmeen moni sitä myös ihailee ja puolustaa. Ja onhan se totta, että sillä saa keskustelussa enemmän puheaikaa.

Kylmä tosiasia on, että kaikkein tärkeintä on saada äänensä kuuluviin ja vasta toiseksi tärkeintä on se, mitä sillä äänellä sanoo. Tyhmiäkin mielipiteitä kannattaa aina joku, mutta jos kukaan ei kuule viestiäsi, niin kukaan ei sitä voi kannattaakaan, vaikka se olisi miten hyvä ja viisas. Järjestettäisiinköhän jossain päällepuhumisen kursseja?

Reijo Tossavainen

Olen yhden kerran nuoruudessani osallistunut mielenosoitukseen. Vedonlyönnin seurauksena meni kommanreiden kulkueeseen. Käteeni työnnettiin plakaatti, jossa luki "USA pois Vietnamista". Huomasin, että sitä oli kannettu aikaisemminkin.

Kannoin plakaattia puolisen kilometriä. Puolivälissä hyppäsin pois, sillä tunsin tehneeni oman velvollisuuteni. Enkä turhaan, sillä jonkun ajan kuluttua jenkin häippäsivät Vietnamista pois.

Tämä taitaa jäädä poliittisen urani suurimmaksi saavutukseksi.

Käyttäjän RogerB kuva
Alexander Holthoer
Käyttäjän petrikiiski kuva
Petri O. Kiiski

Ainakin bloggauksiasi katsoen taitaa pitävän paikkansa. Kirjoituksissasi väität EU:n kieltävän perunan kotitarvekasvatuksen tai saunan lämmittämisen puuklapeilla. Näitähän joku voisi väittää, jos ei nyt suoranaisiksi valheiksi, kun teitä ei valehtelijoiksi saa syyttää, niin ainakin muunnellun totuuden viljelemiksi.

Käyttäjän EetuKinnunen1 kuva
Eetu Kinnunen

Petri, saa niitä valehtelijoiksi sanoa kaikkialla muualla paitsi valtiopäiväsalissa. Siellä jos todettaisiin edustajan valehtelevan, tulisi perustuslain kanssa ongelma kun kansanedustajan pitäisi olla rehelliseksi tunnettu henkilö...

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Viimeistään ajatuspajan perustamisidea vei kärkipaikan saavutuksista.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Auttaisiko näitä mieltään osoittavia, jos vaikka kolminkertaistaisimme kehitysavun? Rahat voitaisiin napata vaikka toimeentulotuesta ja asumistuesta.

Käyttäjän JuhaJuoni kuva
Juha Juoni

Miten tämä liittyy tampereen mielenosoitukseen?

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Haen niitä ratkaisuehdotuksia. Joka paikassa kerrotaan, miten kehitysapu on meidän etu niin tässähän olisi mahdollisuus kasvattaa meidän omaa etua lakkauttamalla samalla turhia menokohteita, kuten toimeentulotuki ja asumistuki.

Oikeampi pointti lienee se, että mitäs jos me vähän priorisoisimme menoja.

Käyttäjän JuhaJuoni kuva
Juha Juoni Vastaus kommenttiin #110

Meinaatko, että toisin päin ajateltuna, paikkaamme EKP/EU:n virheet lopettamalla kehitysavun? :)
Jos ei nyt sotkettaisi yksittäisiä asioita liikaa keskenään. Kehitysapu ei ole pois mummoilta.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä Vastaus kommenttiin #111

Niille, joiden mielestä velkaraja on täynnä, on.

Koko pointti on osoittaa, ettei tässä tilanteessa voi suorittaa voittavaa talouspolitiikkaa.

Sen osoittamiseksi ilki- ja väkivalta on vain väärin. Ja kaiken lisäksi se viesti tulkitaan vastaanottokeskuksessa (eduskunnassa) tarkoituksellisesti väärin.

Käyttäjän JuhaJuoni kuva
Juha Juoni Vastaus kommenttiin #113

En kannata ilki- enkä väkivaltaa. Valitettavasti vain tässä tilanteessa alkaa tuntumaan, että se on ainoa keino. Toivotaan, että järki voittaa ajoissa kuitenkin. Eikä tästä tosiaan kannata vääntää meidän hyvinvointi vs ulkomaalaiset -vääntöä, koska emme pelasta yhtään mitään vaikka emme antaisi euroakaan kehitysapua. Ja pitämällä ulkomaalaiset rajojen ulkopuolella, vain pahentaisimme tilannetta, koska ulkomaalaiset maksavat enemmän veroja kuin saavan tukina.

Käyttäjän timouotila kuva
Timo Uotila

Jos tuohon tv-keskusteluun osallistunut perussuomalainen edustaa vähänkään puolueensa näkemyksiä, meidän on unohdettava sellainen luulo, että PS on tavallisen, köyhän ja sorretun ihmisen asioita ajava liike. Meikämies on ajatellut, että PS saa äänensä ennen kaikkea yhteiskunnan sorretuilta ja solvaistuilta.
Nuo tamperelaiset protestoijat halusivat sanoa, että eliitin juhlat eivät periaatteessa sovi Tampereelle, työväen kaupunkiin. Eivät he voi sietää helsinkiläistä pönöttävää juhlintaa, jonka taustalla on päivittäinen tepastelu tsaari Aleksanteri II:n patsaan saappaiden juuressa Helsingin Senaatintorilla. Minusta se on terve reaktio tamperelaisilta.
Ikävä kyllä mielenosoituksiin aina lyöttäytyy juopuneita rähinöitsijöitä. Heidän perusteella nämä kiakkovieraat on leimattu rosvojoukoksi. Kiakkovieraiden tarkoituksena oli kuitenkin kertoa juhlivalle talouseliitille, että pankkirosvo on pikkurikollinen pankin perustajaan ja pyörittäjään verrattuna…
http://timouotila.puheenvuoro.uusisuomi.fi/155899-...

Susanna Kaukinen

Musta oli, Riikka, surkuhupaisaa, että Vasemmistoliittolainen oli siellä puhumassa, koska osittain protestin provosoi juuri se, että vastavoima jää anarkistien varaan, kun Vassarit on hallituksessa, joka jatkaa siekailematonta talouspoliittista palopommitustaan Kreikassa ja joka jatkaa epäinhimillistä ihmisten ajamista kodeistaan Espanjassa ja joka jo yksityistää kaikkea minkä saa edes jollain työkalulla irti julkisesta omistuksesta.

Pidin sinusta, mutta kuten huomaat, en ole erityisen rakastunut edustamasi tahon toimintaan ja siten osin katson, että olisit kuulunut viiteryhmäsi vuoksi pöydän toiselle puolelle kuin missä olit.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Jaa? Eikö tämä kehitys olekaan toivottavaa? Nyt olen ihan hämilläni, tähänhän on tarmokkaasti pyritty, ja nyt hajoaa paikat ympäriltä.

Susanna Kaukinen

Tuo "kehitys" on erittäin suuressa roolissa sen suhteen, minkä takia mailaa kokeillaan Stokkaan fönäreihin, ellei jopa keskipisteessä. Tää Euroopan reissu on samanlainen fiasko ku wanhan ajan kilipäiden, jotka aina sai päähänsä lähtee Moskovaan ja turpaanhan siinä tuli.

Se on kertakaikkiaan käsittämätöntä, että Suomen hallitusvasemmisto on tämän hankkeen takana. Takana on ideologinen harhakuva jostain Euroopan vasemmistolaisesta internationaalista, jota oikeistolaisessa Euroopassa kannattaa ehkä 10%.

Euroopan vasemmistolaisin maa tutkitusti on Suomi (lähde: EVA) ja tästä syystä suomalaisen vasemmiston ainoa järkeävä vaatimus on vastustaa EU:n ja Euron seireenikutsua, joka on tie Haadeksen lautturin kyytiin.

Pentti Järvi

Valencian Ikea:n 400 työpaikkaan haki 20.000 ihmistä 2 päivässä kunnes systeemit sakkasivat. Nyt en tiedä hakijoiden määrää, ehkä 40.000?

Käyttäjän riikkayrttiaho kuva
Riikka Yrttiaho

Itse olen ollut hallituskysymyksestä eri mieltä ja kerroin toimitukselle etukäteen etten halua edustaa Vasemmistoliittoa vaan itseäni, ihan senkin takia että meidän puolueessa on aika paljon eriäviä näkemyksiä tuosta mielenosoituksesta ollut. Eli en halua puhua muiden suulla kun ei puolueessa ole mitään yhteistä kantaa tähän asiaan. Turkkila yritti väen vängällä nostaa Dan Koivulaaksoa keskusteluun - en minä ole mikään Danin tietotoimisto.

Susanna Kaukinen

Noh, voit lohduttautua sillä, että tämä lähes varmasti oli vasta myrskyvaroitus. Eurooppalainen eurokriisilähtöinen myräkkä alkaa hissukseen heiluttaa tätäkin laivaa, joka on täällä kaukana keskinäisriippuvuuden periferiassa.

Kun rahat lapetaan pankeille, kansa näkee nälkää.

Kreikassa:
- 5.000 itsemurhaa
- 600.000 ihmistä ilman sähköä

Espanjassa:
- 400.000 ihmistä ajettu kodeistaan

Kun lasketaan Euroopassa menetetyt elinvuodet yhteen, jonkinlaisesta joukkomurhasta on kysymys. Tätä en itse voinut enää kannattaa ja suljin Vasemmistoliiton oven selkäni takana.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä Vastaus kommenttiin #81

Kyllä mä laskisin menetettyihin vuosiin yhteen paljon enemmänkin. Jo pari vuotta sitten sosiologit tulivat hädissään kertomaan, että yhteiskunnattomuus, syrjäytyminen, unelmien rikkoontuminen jne. tulee vaikuttamaan mielenterveysongelmina paljon pidempään siitä hetkestä kun talouden ongelmat on korjattu.

Ja tätähän on tarjolla nimenomaan nuorille. Näiden, joiden pitäisi löytää oma paikkansa myrskyisten teinivuosien jatkeeksi. Perustaa perheitä jne.

Pahoin pelkään, että jo nykyisellään tämä sekasorto näkyy tilastoissa vielä 20 vuoden päästä.

Susanna Kaukinen Vastaus kommenttiin #82

Näkyy tottakai, eikä tässä ole mitään selvyyttä ettei tästä tule vielä paljon pahempaa rähinää.

Tässä on jo viety järjestelmältä uskottavuus. Tää nykyinen sukupolvi ei enää koskaan tuu luottamaan siihen ja kasvattaa ehkä pentunsakin vihaamaan sitä.

Well done, there.

Käyttäjän jussikeskinen kuva
Jussi Keskinen

Kiakkovieras oli kuin Vilho Koskela, esitti asiansa hyvin ja vakuuttavasti. Hänestä huokui rauhallinen päättäväisyys, koska hän oli sevästi vielä ehyt ihmisenä.

Ihmiset, jotka varastavat ja hankkivat itselleen tarpeetonta omaisuutta ja valtaa, ovat huolien painamia. He ovat tehneet itsensä kaikella tavalla köyhiksi "varastamalla." Heidän kohdallaan on niin, että, kun kaikki on alistettu, tullaan kansalta vielä vaatimaan tekijänoikeuksia.

Mikäli ihminen ei näe oikeasti rahaa korkeampia arvoja, hän ei kykene näkemään toisten kurjuutta eikä myöskään näe luovaa ideaa. Moni taiteilija löytää tämän totuuden sisältään, ne jotka ansaitsisivat oikeasti tekemisen ja elämisen oikeuden ja tekijänoikeuden. Vilja kasvaa pellossa, raha ei kasva korkoa, rahan korko on työn varastamista. Naiset voivat elää koroillaan.

Kaikkien ei tarvitse kehua huoruudellaan, ei sillä kuinka monta lukijaa heidän kirjoillaan on - vapaa sana tulee neitseellisestä ihmisestä, se on huoraamaton sana mutta yhteiskunta palkitsee huoransa ja merkkituotteet tekevät kauppansa. Niitä on suorastaan pakko ostaa, jotta olisi kelpoinen yhteiskunnan vaatimuksille ts. itselleen. Heikko ego alistetaan pääoman palvelijaksi.

Riikka Yrttiaho oli aivan loistava, kaunis nuori nainen. Hän oli selvästi yhteydessä aitoon itseensä.

Ohjelmassa, totuus puhui itsensä julki.

Näillä pöydän toisella puolella istuvilla jehuilla on liian monta herraa palveltavana - idea oli karannut itsevarmaan sokeaan typeryyteen.

Käyttäjän SimonWahlroos1 kuva
Simon Wahlroos

Paikalla olleen "Kyllä itsenäisyydelle!" -liikkeen mielenosoituksen huomiotta jättäminen jo osoittaa, että näin sosiologinakin Suomessa on hankala vaikuttaa millään asiallisella politikoinnilla, jos se on poliittisesti epäkorrektia paitsi jos se tapahtuu ylilyönneillä ja korkeilla mailoilla mellakoiden, niin silloin näköjään saa suunvuoron A-talkissa. Näin antifasistina en kuitenkaan pidä tätä toivottuna ilmiönä, vaan traagisena asiana, kuten myös sitä ettei Suomessa tiedetä fasismin määritelmää lanseeranneen Mussoliinin vasemmistolaisesta valtiofasismista. Siinä valtio toimii yhteistyössä korporatiivisen tuotantokoneiston kanssa, kuten Suomenkin hallitus, sitä keskuspankin avulla loputtomasti kansan piikkiin rahoittaen ja markkinoiden siinä sivussa fasitisen aatteen poliittisia populistisia/maailmaa syleileviä ideoita, mitä ne nyt kulloinkin ovatkaan. Siksi on yhtä väärin syyllistää rasismia sen fasistisempana ilmiönä kuin väkivaltaista mellakointiakaan puhumattakaan muutaman ikkunan rikkomisesta ja hevosten heittelystä taululla. Ne ovat kaikki yhtälailla fasismin seurauksia, eiväkä syitä.

Todelliset syyt fasismiin ovat syvemmällä keskusjohtoisessa loputtomasti rahaa liikkeelle laskevassa monopolistisessa rahoituspolitiikassa, jota aikoinaan hillittiin rajallisella ja hajautetusti liikkeelle lasketulla sekä kaikille käyttökelpoisella oravanahkavaluutalla, minkä uudelleenlaseeraaminen voisi olla paljon parempi mielenosoitus. Lain yläpuolella olevien pankkien tilejä kun on vaan niin helppo käsitellä taseita tyhjästä kasvatella. Ja kun raha ratkaisee niin pankkiiri ja hänen tukijansa saavat fasistisen määräysvallan siitä, mihin se sijoitetaan kulloinkin vallitsevia trendejä myötäillen ja vääristellen, mikä selittää sen ettei kommunismia toteutettu Neuvostoliitossa sen paremmin kuin rauhaa rakentavaa suvaitsevuutta EUssakaan.

Kiakkovieraan ilmaisema vapaus (eli myös sanavapaus) on todellakin se mitä pitäisi mielenosoituksilla hakea ja sen täytyy lähteä rahallisesta uudistuksesta ja jakaa tai jopa otta valtion maat haltuun kansalaisille, jotka järjestäytyneessä yhteiskunnassa suorittaisivat palveluksensa siitä vastineeksi ja saavat maaosuudellaan yhtäläiset perusoikeudet oman velattoman (oravannahka)valuuttansa liikkeelle laskuun. Vasta sitten omavaraisuuden suomalla vapaudella päästään eroon fasismistakin.

Käyttäjän SimonWahlroos1 kuva
Simon Wahlroos

Ja Riikan kaltaisille eläinaktivisteille jälkisanoina vielä ettei niitä oravia tarvitsisi edes tappaa valuutan takia, vaan ne voisi rengastaa kuten lintujakin vaihtoehtoisesti. Sen jälkeen jokaisesta luontoa suojelevasta rengastuksesta voisi laskea liikkeelle kryptovaluuuttaa tms. setelirahaa, jota ei voisi väärentää kun sen oikeellisuuden voisi tarkistaa gps laitteella, joka todistaa rengastetun oravan tai linnun olemassaolon.

Toisaalta tapaturmaisesti kuolleista oravista saisi hyviä kännykkäkoteloita ja sitäpaitsi oravia taitaa olla liikaa häiritsemäss lintujen pesintää, joten muutaman oravan lahtaaminen ei olisi niin paha asia.

Moni meistä ei ymmärrä sitä kuinka paljon keskusjohtoisesti painettu raha vaikuttaa elämäämme, ennen kuin ajattelee näitä asioita hieman yksinkertaistaen vaikkapa pelaten monopolia niin että joku pelaaja voi olla samalla pankin omistaja.

Käyttäjän Kansojenherra kuva
Tuukka Kuru

Kappas, sinäkö se olitkin A-talkin ohjelmassa. Toivon sinulle pitkää ja antoisaa uraa vasemmistoliitossa, sillä retoriikastasi päätellen olet samaa kalibeeria Koivulaakson, Arhinmäen ja Anderssonin kanssa.

Hyökkäys on paras puolustus ja päälle huutaminen selvästi sivistynein keino keskustella aiheesta kuin aiheesta.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Jaa oliko Turkkila sinusta parempi puhuja? Minusta Turkkila sitten pihtasi suoraa puhetta. Sekö ihailusi saa?

Käyttäjän riikkayrttiaho kuva
Riikka Yrttiaho

Oli pakko huudella väliin kun vastapuoli sanoi asioita jotka eivät ole totta. Esim. se Anna Kontulan sanojen vääristely.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Tilaisuus ei ollut mikään muodollinen kokous missä saa esim vuorollaan kolme minuuttia puheaikaa ja muiden keskustelua ei saa kommentoida. Aika jännää että ne (persuagitaattorit) jotka mainostivat että kansan pitää puhua ja eliitin kuunnella nyt haluavatkin että mitään spontaania keskustelua ei saa käydä.
Sä olit just hyvä ja se niitä ärsyttää. Sen ärsytyksen sitten pukevat asuun "puhuit päälle".

Käyttäjän riikkayrttiaho kuva
Riikka Yrttiaho Vastaus kommenttiin #112

Niin ohjelman juontaja sanoi ennen lähetyksen alkua että saa ottaa spontaanisti puheenvuoroja ja että kyseessä _ei_ ole paneelikeskustelu.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #118

Niimpä, eli sinä osasit toimia juuri niinkuin oli tarkoituskin!

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen

Ohjelman varsinainen huumoriosuus tulee 23 minuutin kohdalla http://areena.yle.fi/tv/2078061
Turkkilalla on pokkaa valehdella päin naamaa, että persuedustaja Olli Immosen esitys ihmisten profiloinnista etnisen taustan perusteella tähtää maahanmuuttajien olojen ja tukien lisäämiseen ja parantamiseen.
Ei tarvitse mennä kovin kauaksi tutustumaan Immosen maailmankuvaan. Hänellä on lähes sairaalloiselta vaikuttava käsitys erityisesti islamista.
Hänen mukaansa "islamistit" ovat miehittämässä Suomen.
Immonismin lyhyt oppimäärä löytyy täältä.
http://puheenvuoro.uusisuomi.fi/blogiarkisto?etuni...
Oli hyvä, että Riikka Yrttiaho ja minulle tuntematon "kiakkovieras" toivat Immosen rotupuuhastelut esille.

Kirjoitin alla olevan kommentin perussuomalaisten nettilehteen. Turkkilan päätoimittama lehti on ottanut tähtäimeensä erityisesti Paavo Arhinmäen ja Vasemmistoliiton. Asiallinen kritiikki on tietysti suotavaa, mutta valehtelu ja vääristely ei sitä ole.

7.12.13 kirjoitus persujen nettipalstalle

”Mellakoijilta kerättiin teräspatukat pois ja suuri määrä anarkisteja marssitettiin pidätysbusseihin. Pidätettyjen joukossa olivat muun muassa tuleva ministeri Paavo Arhinmäki ja vihreiden entinen kansanedustaja Ville Komsi.”

Näin kirjoittaa Turkkila ja kirjoittaa viheliäisellä tavalla tahallisesti harhaan johtaen.

Arhinmäki ja Komsi todellakin pidätettiin,mutta heillä ei kuitenkaan Turkkilan vihjailuista huolimatta ei ollut
mainittua aseistusta.
Mainittakoon, että heitä ei edes syytetty mistään. Heidät pidätettiin aiheetta ja mitään syytettä he eivät saaneet. Kolmatta henkilöä oltiin viemässä pidätykseen jonkun maalaispoliisin käsikynkässä. Hänet ”pelasti” helsinkiläinen poliisi joka totesi, että tuohan on kansanedustaja Ilkka Taipale, päästä irti.

Miten saisimme Turkkilan itsensä noudattamaan jos nyt ei ihan totuutta, mutta ainakin hyvää lehtimies tapaa.

Täsmennys. Ville Komsi sai 250 euroa sakkoja niskottelusta poliisia vastaan.
Kyseessä oli tämä mielenosoitus 9.9.2006
http://fi.wikipedia.org/wiki/Smash_ASEM#Kiinniotetut

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Kai se ainakin on jotain sturmpolitiikkaa että noin vääristellään ja oudosti otetaan vassarit syntipukeiksi.

Käyttäjän timouotila kuva
Timo Uotila

Riikka Yrttiaho esiintyi tuossa A-studiossa aivan asian vaatimalla tavalla. Jos Kiakkovieraiden sanoma halutaan häivyttää ja puhua pelkästään joistakin juopuneiden ylilyönneistä, on aivan oikein esittää selkeä vastalause. Suomalaiset ovat keskustelutilanteissa aivan liiankin kilttejä. Muissa kulttuureissa päälle puhuminen on normaali osoitus siitä, että asia on kiinnostava ja tärkeä.

Kannattaa myös kuunnella, mitä Kiakkovieras Timo Lahti sanoi eilen Arto Nybergin tv-ohjelmassa. On täysin ymmärrettävää, että syrjäytyneet ja yhteiskunnan eriarvoistumisesta huolestuneet hyvätuloisetkin (vaikkapa Niklas Herlin) ovat huolissaan.

On ihme, että Suomen kansa on kestänyt tällaista eliitin käymää luokkataistelua näinkin kauan. Sivistysvaltioissa ei ymmärrettäisi päivääkään, jos molemmat vasemmistopuolueet asettuvat kiltisti Kokoomuksen apupuolueiksi.

Kaiken huippu on se, että perussuomalainen Turkkila asettuu hallituksen käsikassaraksi.

Onko tällaisessa tilanteessa enää muuta keinoa kuin mielenosoitus?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Kaiken huippu on se, että perussuomalainen Turkkila asettuu hallituksen käsikassaraksi."

Eikös tämä Turkkila kuulu kaiken lisäksi siihen Halla-Ahon kaartiin.
Eihän ne oikeita persuja olekaan. Niillä on vain hyvä diili Soinin kanssa, mistä molemmat osapuolet kovasti hyötyy.

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen

Taattua rotutieteilijä porukkaa. Samaa sarjaa.

Käyttäjän timouotila kuva
Timo Uotila

Elleivät johtavat perussuomalaiset ala pian selitellä ja perua Turkkilan puheita, PS:n suosio syrjäytyneen kansan piirissä alkaa nopeasti laskea.

Jaakko Häkkinen

Tämä oli oikeasti hauska, Sini! :-D

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #130
Käyttäjän olavisalko kuva
Olavi Salko

Hienoa Riikka!
Mahtava esiintyminen.
Iso hatunnosto sinulle ja Kiakkovieraalle.

Käyttäjän riikkayrttiaho kuva
Riikka Yrttiaho

Kiitos paljon! Ja kiitos muillekin palautteesta.

Käyttäjän mlatvala kuva
Mikael Latvala

Pyöräilen ympäri Helsinkiä päivittäin. Itse en ole törmännyt tuhansiin kodittomiin, en edes satoihin. Vanhat kunnon puliukotkin ovat melkein kadonneet. Voisitko kertoa, mihin tilastoihin ja/tai havaintoihin perustat väitteesi tuhansista kodittomista?

Käyttäjän olavisalko kuva
Olavi Salko

Latvala: ota yhteyttä esim.
kodittomien tuki ry.
Yhteystiedot:
Tinatie 5 C, 00440 HELSINKI
puh.(09)5657810
fax. (09)56578155

He voivat valaista sinulle paremmin tätä kodittomuusasiaa, näiden noin 6000 kodittoman pääkaupunkiseutulaisen kohdalta.

Olisitko kenties kiinnostunut avustustyöstä pyöräilyharrastuksesi ohella?

Voit tutustua myös alla olevien palveluntarjoajien listan kautta
kodittomuuteen.

http://www.sininauhaliitto.fi/jasenjarjestot/asumi...

Muitakin yhteystietoja varmaan löytyy, mutta aloita noista, ettet menetä toivoasi.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Mitä tuntomerkkejä Latvala on tarkkailut yrittäessään bongata asunnottomia?

Käyttäjän mlatvala kuva
Mikael Latvala

Juuri niitä samoja merkkejä, joita suomalaiset elintasoturistit kauhistelevat, kun vierailevat muissa maissa; ihmisiä, jotka asuvat kaduilla, roskakasoissa, peltihökkeleissä, siltojen alla, tms. Eipä niitä juurikaan näy Helsingissä, poislukien nämä Bulgarian ja Romanian kausiluontaiset kodittomat. Ja jos näkyy, niin kerro ihmeessä missä.

Varmaan yksi syy tähän näkymättömyyteen ovat juuri nämä järjestöt, jotka tarjoavat paikan kodittomille.

Juu, myönnän, että tilastojen mukaan näitä kodittomia on reilut neljä tuhatta Helsingissä. Mutta kuinka monen kodittomuus on itse aiheutettua (huumeet, alkoholi) ja kuinka monessa tapauksessa se johtuu puhtaasta köyhyydestä? Tässä turvaverkkojen luvatussa maassa saa hypätä aika korkealta ennen kuin tippuu maahan verkkojen läpi.

Käyttäjän olavisalko kuva
Olavi Salko Vastaus kommenttiin #146

Pitääkö Latvala siis huumeita ja alkoholia - lähtökohtaisesti ongelman syynä? Kun meillä, huumeidenkäyttäjien ja alkoholistien kanssa työskentelevillä on ihan sellainen käsitys, että huumeet ja alkoholi ovat sitä oirehdintaa, jonkin syyn taustalla.

Käyttäjän mlatvala kuva
Mikael Latvala Vastaus kommenttiin #151

Niinpä tietenkin. Ihminen ei ole vastuussa omista teoistaan. Paitsi tietenkin siinä yhteiskunnallisessa kehitysvaiheessa, jossa proletariaatin diktatuuri puhdistaa kansaa epämiellyttävistä aineksista.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #146

Latvala kirjoitti: "Juuri niitä samoja merkkejä, joita suomalaiset elintasoturistit kauhistelevat, kun vierailevat muissa maissa; ihmisiä, jotka asuvat kaduilla, roskakasoissa, peltihökkeleissä, siltojen alla, tms. Eipä niitä juurikaan näy Helsingissä, poislukien nämä Bulgarian ja Romanian kausiluontaiset kodittomat. Ja jos näkyy, niin kerro ihmeessä missä."

Kas kun minä olen nähnyt Helsingissä paljonkin asunnottomia, ihan ilman pyöräilyäkin. Erilaisia majoja rakentamattomissa ryteiköissä. Ihmisiä asumassa vanhoissa autoissa ja viettämässä öitään siltojen alla sekä roskalaatikoissa. Kaduilla ihmisiä joilla on koko omaisuutensa muutamassa muovikassissa kun ei tiedä mihin seuraavana yönä päänsä kallistaa. Sen lisäksi tulevat asuntoloissa asuvat ja kavereiden nurkissa pyörivät.

Mikä olisi Latvalan mielestä uskottava määrä asunnottomia Helsinkiin jotta hän ei epäilisi joukossa olevan sellaisia jotka ihan omasta syystään lähtevät asumaan roskikseen? Minusta <0,7 % on ihan uskottava määrä ja siedän vallan hyvin heidän "hyysäämisensä" maksamistani verorahoista.

On melkoisen ylimielistä syyttää sosiaalisista ongelmista uhreja itseään. Syyt asunnottomuuteen ja muuhunkin syrjäytymiseen ovat moninaiset. Vähimpänä eivät ole ihan perinteiset fyysiset sairaudet. Esimerkiksi Ilkka Taipale on on tutkinut asunnottomia alkoholisteja jo vuosikymmeniä sitten. Hän löysi hyvin huomattavan määrän erilaisia pieniä aivovammoja joista valtaosan hän diagnosoi syntyperäisiksi.

Sen lisäksi on monia muita syitä joihin uhri itse ei ole syyllinen. Meidän psyykemme eivät ole samanlaisia ja kohtaamamme ongelmat ja haasteet eivät ole samanlaisia. Silloin on kohtuutonta vaatia ominvoimin selviämistä.

Käyttäjän mlatvala kuva
Mikael Latvala Vastaus kommenttiin #160

Paikan nimiä, kiitos! Siis noita ryteiköitä, joissa nämä kodittomat "asustavat" nykyään. Nuoruudessani niitä oli joka puolella. Esim. Pikku-Huopalahti oli täynnä pateja ja kakeja, jotka parista tyhjästä pullosta kertoivat pikkupojille hiukset pyystyyn nostattavia kertomuksia heidän seikkailuistaan. Jo noilta ajoilta opin, että osa sedistä ei yksinkertaisesti halunnut tulla osaksi silloista yhteiskuntaa, jossa koti oli kaiken yläpuolella.

Kysymys siitä, mikä osuus listatuista kodittomista on sellaisia, jotka haluavat todella kodin ja sen mukanaan tuomat omat ongelmat, on relevantti. Tämä kysymys pitäisi osoittaa niille, jotka keräävät tilastoja.

Minun on annettu ymmärtää, että esimerkiksi suuri osa Helsingin kodittomista on henkilöitä, jotka

A. eivät halua omaa kotia
B. eivät kykene asumaan kodissa (alkoholi, huumet, välivalta, tms)
C. ovat alle kolmekymppisiä, ovat pelanneet puolet elämästää pleikkaria ja kieltäytyvät ottamasta vastaan "paska"-duunia

Kun tämä joukko saadaan pois kodittomien tilastoista, voidaan ruveta keskustelemaan siitä, kuinka suuri ongelma on kodittomuus Helsingissä. Ja keskustella myös noista peräänkuuluttamistasi prosenttiosuuksista.

Ihan kuriositeettinä haluaisin tavata henkilön, joka on tällä hetkellä koditon ja huumeista/alkoholista vapaa mutta tekisi mitä tahansa työtä ja olisi valmis muuttamaan sen perässä paikkaan, johon omat tulot + mahdollinen yhteiskunnan tukia antaa myöten.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #161

Nykyään maastossa asuvat eivät ole enää samalla tavalla keskittyneet kuin aikoinaan m.m. Pikku-Huopalahden kaltaisiin paikkoihin. Samaten maastossa asuvien määrä on huippuvuosista laskenut. Heitä lienee n. pari sataa kun heitä oli huippuaikoina n. 1/2 tuhatta. Itse olen nähnyt heitä mm. moottoriteiden liittymien ramppien rajaamissa saarekkeissa. Olen myös nähnyt asuttuja hylättyjä autoja syrjäisemmillä parkkipaikoilla, esim. Hermanninrannassa.

"Suosittuja" paikkoja ovat myös kaatopaikkojen reunat mutta ne on siirretty jo pois Helsingistä.

Maastossa asuvat ovat kuitenkin vain osa asunnottomista. Osa viettää yönsä vaihtelevasti siellä täällä. Olen nähnyt heitä esimerkiksi kalliolaisissa roskiksissa viettämässä yötään. Samaten heidän päivänsä kuluvat puistoissa, metroasemilla, rautatieasemalla j.n.e.

Minusta oleellisempi kysymys on kyetä tunnistamaan juurisyyt asunnottomuuteen ja keinot niihin kuin pystyä luokittelemaan oireita ja löytämään niistä tekosyitä ihmisten tuomitsemiseen. Latvalankin luokittelemat asiat ovat yleensä seurauksia ja oireita, eivät juurisyitä. Jo ihmisen kykenemättömyys järjestää asiansa voi johtua monesta itsestä riippumattomasta tai riippuvasta syystä ilman, että ihminen kykenee siihen itse omin avuin vaikuttamaan.

Käyttäjän jussikeskinen kuva
Jussi Keskinen

Latvala on varmaan ihmetellyt, kun ei ole tarvinnut potkia tieltään kodittomien köyhien epämääräisesti vaeltelevia laumoja....

Varmaan osattomien yleinen ongelma on - kuulluksi tulemisen ongelma - heidän puhettaan ei kuule juurikaan mediassa, eikä heitä hillu katukuvassa.

Käyttäjän mlatvala kuva
Mikael Latvala

Ei ole ihmetellyt vaan nauttinut siitä.

Mutta jos maadoitetaan tämä keskustelu takaisin tähän itsenäisyyspäivän lätkäkarnevaaliin, niin näitäkö seitsemää tuhatta kodintonta nyt ollaan kutsumassa luokkasotaan?

Kyllä on vasemmiston rivit käyneet pieniksi.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Luokkasota on kaikkialla ja koko ajan ja juuri sinun puheessasi.

Käyttäjän jussikeskinen kuva
Jussi Keskinen

... verkot ovat kovin harvasilmuisia ja suuri osa on repeytynyt kokonaan.

Mitä tulee tohon itse aiheutettuun niin armahda minua ja ennen kaikkea armahda itseäsi.

Koetan ymmärtää, että puhut siitä millaiseksi kuvittelet asioiden olevan ja millaiseksi kuvittelet toiset ihmiset, siksi, älä anna kuitenkaan väärää todistusta - eli älä lokeroi.

Minä ainakin horjun ja horjahdan hyvin helposti ja pelkään joskus putoavani, silti kuljen kuten kujen, niin, että minun ei tarvitsisi pelätä veljeni tulevan minua vastaan vaatien toistamaan ja todistamaan lausumani sanat.

Käyttäjän mlatvala kuva
Mikael Latvala

Luovutan. En pärjää sinulle tässä varajeesus kisassa.

Käyttäjän jussikeskinen kuva
Jussi Keskinen

... sopii ...

"Kysyn samaa kuin berliiniläiset mielenosoittajat huhtikuussa 2004: ” Kun nyt julistetaan, että tällaista sosiaalivaltiota ei enää voida rahoittaa`, sitä kysyy itseltään, kuinka sellainen, johon vielä 10 tai 20 vuotta sitten varaa, on yhtäkkiä käynyt liian kalliiksi.? Maille ilmoitetaan, ettei elintasomme ole yhdistettävissä kansakunnan talouden menestykseen. Me ilmoitamme vastaavasti teille, että meidän elämämme ei siedä teidän talouttanne."

Eikö Tampereen kiakkovierastapahtumissa ollut juuri tästä kysymys? Ja toisaalta täytyy ihmetellä – miksei kapinaa ole jo syntynyt ? Ei niin, että joku kapinoisi kapinoimisen vuoksi - se on ajatuksenakin jo absurdi mutta niinkin joidenkin ajatuskulku menee.

http://jussikeskinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1564...

... en muuten lainkaan ihmettele, jos asioita ei näe ... ne onkin mielestäni ovelasti piilossa, kunnes verhot avataan ja keskiluokka ja monet muut tippuvat kuiluun !

joni leppänen

Haukkuuko täällä joku oikeasti toisten naamataulua? etenkin sinun? Mutta hyvä esiintyminen, rohkeaa ja suoraa puhetta, mahtavaa! Tämmöistä lisää! Mutta luulen että niinkuin Kiakkovieras antoi ymmärtää että valitettavasti puhe ja niinkään lailliset keinot eivät enää auta vaan suora toiminta, ei suomessakaan muuten saa ääntään kuuluville. Suomessakin on vähän tekijöitä mutta paljon puhujia.

Toimituksen poiminnat