riikkayrttiaho

Perussuomalainen johdonmukaisuus - onko sitä?

Perussuomalaiset vaativat selvitystä ulkoministeriöstä, koska puoluetta on arvosteltu Financial Timesissä. Nimetön suomalainen virkamies on aiemmin siis spekuloinut perussuomalaisten jäävän ulos Europarlamentin konservatiiviryhmä ECR:stä. Toisin kävi, mutta joka tapauksessa perussuomalaiset ovat näistä kommenteista suuttuneet; puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo vaatii ulkoministeri Erkki Tuomiojalta selvitystä siitä, sisältääkö kommentti vihapuhetta, koska puoluetta arvostellut henkilö on sanonut perussuomalaisten suosion perustuvan muukalaisvihamielisyyteen ja 1980-luvun nostalgiaan. Uutinen selvitysvaatimuksesta on julkaistu Ylellä tänään eikä ainakaan toistaiseksi ole käynyt ilmi että kyse olisi kesäloman kynnyksellä tapahtuvasta hassuttelutrollauksesta. Ruoditaanpa siis seuraavaksi hieman perussuomalaisten politiikan johdonmukaisuutta ja kannanottoja europarlamentin ryhmänmuodostukseen liittyen. 

 

Perussuomalaiset eivät suostuneet ennen eurovaaleja paljastamaan, minkä ryhmän tai ryhmien kanssa puolue olisi valmis tekemään yhteistyötä europarlamentissa. Vaikka ryhmänmuodostukset toki tehdään vasta vaalien jälkeen, on epäloogista ja epädemokraattista olla kertomatta kenen kanssa työtä olisi mahdollisesti valmis tekemään - europarlamentin ryhmät kun ovat tavotteiltaan ja perusarvoiltaan aika erilaisia. Lisäksi europarlamenttiin päästyään mepit ovat ensisijaisesti oman ryhmänsä edustajia, eivät kotimaansa; politiikan teko kun tapahtuu nimenomaan euroryhmän kautta. Tästä syystä en käsittänyt, enkä käsitä vieläkään, miksi esimerkiksi Soini veti herneen niin syvälle nenäänsä kun muut kyselivät heidän ryhmäkannastaan. Soini on valtiotieteiden maisteri ja entinen meppi joten oletan hänen tietävän miten europarlamentin päätöksenteko toimii.

 

Heti vaalien jälkeen Jussi Halla-Aho kertoi perussuomalaisten rajoittavan yhteistyötä tiettyjen puolueiden, kuten Ranskan Front Nationalen kanssa, imagosyistä. Ei siis siksi, etteivät he olisi puolueen kanssa samaa mieltä, vaan imagosyistä - toinen ilmaisu tälle lienee opportunismi. Halla-aho sanoi vaalien jälkeen seuraavaa: "Asiayhteyksissä monet näistä puolueista ovat varsin lähellä perussuomalaisia, nimenomaan mitä tulee maahanmuuttoon ja eurooppalaiseen integraatioon." Perussuomalaiset siis jakavat muun muuassa Front Nationalen maahanmuuttokannat mutta kuitenkin kieltävät edustavansa muukalaisvihamielistä politiikkaa. 

Jussi Halla-aho on käyttänyt Front Nationalesta puhuessaan termiä "eurokriittinen". Määritelmä on erittäin harhaanjohtava sikäli että europarlamentissa on useita enemmän tai vähemmän eurokriittisiä puolueita, joista osa on myös vasemmistopuolueita. Eurokriittisyys on aika pehmeä ja ympäripyöreä kuvaus Front Nationalen kaltaisesta puolueesta ottaen huomioon että puolueen johdossa hilluu muun muuassa holokaustinkieltäjiä, kuolemanrangaistuksen kannattajia sekä muuten vaan avoimen rasistisia ja autoritääristä hallintosysteemiä kannattavia poliitikoita. Puolueen entinen johtaja ja nykyisen puheenjohtajan isä, Jean-Marie Le Pen, on hiljattain muun muuassa ilakoinut ebolan olevan oivallinen ratkaisu Euroopan maahanmuutto-ongelmaan ja globaaliin väestönkasvuun. Tällaisia kantoja meidän perussuomalaisemme siis Halla-ahon mukaan jakavat.

 

Tällä viikolla kävi kuitenkin niin että perussuomalaiset pääsivät kuin pääsivätkin konservatiiviryhmä ECR:ään, mitä tämä nimetön virkamies siis oli aiemmin epäillyt. ECR:n suurin puolue on David Cameronin konservatiivipuolue - Thatcherin perintöä jatkava rehellinen oikeistopuolue. Perussuomalaiset ovat yrittäneet markkinoida itseään "työväenpuolueena ilman sosialismia" - viimeistään nyt siitä rapisi viimeisetkin rippeet. Thatcherhan tunnetaan muun muuassa ammattiyhdistysliikkeen alasajosta ja rajusta leikkauspolitiikastaan joka aikoinaan syöksi suuren määrän brittejä taloudelliseen ahdinkoon. Perussuomalaisetkin ovat kyllä kunnostautuneet myös esimerkiksi lakko-oikeuden kritisoimisessa ja muutenkin ay-liikkeen vähättelyssä, mikä on jälleen ristiriidassa heidän työväenpuolueimagonsa ja puolueohjelmiensa kanssa. Suomessa perussuomalaiset ovat esimerkiksi eduskuntavaaliohjelmassaan vaatineet pääomatulojen verotuksen kiristämistä sekä valtion omistusosuuksien säilyttämistä. Ei sovi yksiin sitten niin yhtään brittikonservatiivien kanssa.

 

Yksi erittäin kiehtova yksityiskohta ECR:ssä ja perussuomalaissa on se, että myös Turkin pääministeripuolue AKP on jäsen AECR:ssä, joka on siis europarlamentin konservatiiviryhmittymän taustalla oleva euroopanlaajuinen puolue. Näin ollen siis perussuomalaiset mepit kuuluvat samaan puolueeseen Euroopassa kuin Turkin AKP, joka on arvokonservatiivinen puolue ja ajaa Turkkiin islamilaiseen perinteeseen nojaavaa yhteiskuntajärjestystä, ja jonka jäsen, pääministeri Recep Tayyip Erdoğan on vastuussa esimerkiksi protestien väkivaltaisesta tuhoamisesta, sensuurista ja korruptiosta. Näin sutjakasti siis saatiin islamin kritisoija ja eurabiamaalailija Jussi Halla-Aho AKP:n kanssa samaan puolueeseen.

 

Asia, joka minua ihmetyttää jatkuvasti, on juuri perussuomalaisen politiikan epäjohdonmukaisuus ja se, että siitä kysyttäessä tai sitä kritisoidessa aletaan kiukutella ja pyydetään ulkoministeriön selvitystä. Varmaan olisi äänestäjien kannalta reilua noudattaa määrittämiään linjoja ja olla avoimesti sitä mitä on. Minua ihmetyttää myös, miksi perussuomalaiset tuohtuvat jatkuvasti kritiikistä joka kohdistetaan heidän maahanmuuttopoliittisiin kantoihinsa, vaikka perussuomalaisten puolueohjelmista on löydettävissä useita erittäin selkeästi ksenofobisia linjauksia - puhumattakaan nyt yksittäisten poliitikkojen sanomisista. Esimerkiksi viimeisimmän eduskuntavaaliohjelman maahanmuuttopoliittinen osio sisältää paitsi virheellisiä väittämiä, myös jälleen kerran epäloogisia linjauksia; "ei-työperäistä" maahanmuuttoa on hillittävä, "ghettoutuminen" (oisko näyttöä esittää??) on estettävä, kalliisiin kaupunkeihin ei pidä priorisoida humanitaarisia maahanmuuttajia (koska ei heillä siihen kuitenkaan varaa ole) mutta silti heidän on tehtävä työtä ja sopeuduttava (kun suomalainen tehdasduunarikaan ei löydä töitä maakuntakeskuksissa niin ei varmaan löydä kielitaidoton ulkomaalainenkaan). Niin ja ihmisiä on autettava siellä missä he ovat mutta kehitysapu kuitenkin on lopetettava. Koittakaa nyt olla jotain mieltä ja sanokaa suoraan että ulkomaalaiset (tai siis tietyistä paikoista tulevat mamut) ärsyttää. Siellä perussuomalaisten sivuillakin jo määritellään puolue nationalistiseksi ja oma lukunsa nyt tietysti oli se varmaankin taas kännissä ja/tai läpällä julkaistu "direktiiviopas", joka sisältää muun muuassa ilmastodenialismia ja ihmisryhmien stereotypisointia. 

 

Olen moneen otteeseen sanonut että toivoisin Suomeenkin sellaista BBD Hardtalk -tyyppistä journalismia, jossa haastateltavalta oikeasti kysytään että mitäs helvettiä nyt taas. Sitä odotellessa joutunen tyytymään sivustaseuraamiseen ja tuloksettomaan omaehtoiseen kyselemiseen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (38 kommenttia)

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Riikka Yrttiaho toruu: "Vaikka ryhmänmuodostukset toki tehdään vasta vaalien jälkeen, on epäloogista ja epädemokraattista olla kertomatta kenen kanssa työtä olisi mahdollisesti valmis tekemään - europarlamentin ryhmät kun ovat tavotteiltaan ja perusarvoiltaan aika erilaisia."

Varmastikin näin on. Vaalit käytiin meillä 25.5.2014, ja mikäli neiti Yrttiahoa kiinnostaa näin paljon Perussuomalaisten europarlamenttiryhmän historia, niin tuntuu varsin omituiselta, ettei hän ole löytänyt lähteekseen puolueen omaa tiedotuskanavaa, jossa 15.5.2014 - siis ennen vaaleja - uutisoidaan seuraavaa: Joko EFD tai ECR. Käsittääkseni tämä kahden vaihtoehdon välillä täyttää "kenen kanssa työtä olisi mahdollisesti valmis tekemään"-klausuulin? Vaihtoehtoa tuli pitää yllä, sillä EFD:n koostumusta ei voitu enää ennakoida niin monen EU- ja eurokriittisen (tai -vastaisen) puolueen marssiessa kohti europarlamenttia.

---

Jaan neiti Yrttiahon kanssa varmastikin syvän pettymyksen FN:n Jean-Marie Le Penin touhuista. Hänen ebolakommenttinsa on kiistatta täysin typerä ja asiaton. Herra Le Pen joutuikin verbaalisesti perääntymään lisätessään, ettei hän luonnollisestikaan toivo ebolaepidemiaa, mutta vahinkohan oli jo tehty.

Ukipissa ihmeteltiin, että mitä niin perustavanlaatuista pahaa Marine on tehnyt "ansaitakseen" isäukoltaan tätä.

---

Miksi "työväenpuolue ilman sosialismista" karisee uskottavuus? Pitääkö neiti Yrttiaho ECR:ää jollain lailla sosialistisena ryhmänä?

EDIT: Tässä on sitten, mitä "työväenpuoleet sosialismin kera" ovat saaneet aikaan. Sitä thatchermäistä "kyykytystä", jota Vasemmistoliittokin jaksoi proletaariaattia pompotella kolmisen vuotta. Ihailtavaa?

---

Mitä Turkin mielivaltaiseen pääministeriin tulee, niin hän on kyllä varsin omatoimisesti sulkenut EU-jäsenyyden ovet, siinä samalla kun meni Twitter ja Youtubekin.

Käyttäjän riikkayrttiaho kuva
Riikka Yrttiaho

En todellakaan pidä ECR:ää sosialistisena ryhmänä. Viittasin nimenomaan siihen että mitään työntekijän etuja ei siinä puolueessa olla kovin suuressa arvossa pidetty.

Turkin EU-jäsenyydestä keskustellaan edelleen ja oli maa jäsen tai ei, se on kaikesta huolimatta AECR:n jäsen.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Tarjoilin toki linkin, mistä voi katsoa, mitä ECR-pitoisuudeton hallituksemme on saanut aikaan.

Minusta jos palkkatulot eivät riitä edes asumiseen niin voidaanko tätä kehitystä nyt sitten pitää työväen puolesta toimimisena?

Turkin EU-jäsenyyden mahdottomuudesta on virinyt nyt enemmän keskustelua kuin maan jäsenyydestä. Mutta ei siinä, minä olen ainakin Erdoganin kaltaisia vastaan, ja toivon todella, ettei ECR nykytilannearviossaan lähde jäsenyyttä puolustamaankaan.

Mihin ryhmään PS:n olisi pitänyt liittyä, jotta meteliä ei olisi syntynyt? Olisiko muissa ryhmissä ollut kenties jotain vielä PS:n ohjelmaa vastaisempaa toimintaa, kun tuohon ryhmään liittyi?

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen Vastaus kommenttiin #17

Pulmana taitaa olla se, että perussuomalaiset pitivät ennen vaaleja kovasti meteliä siitä, kuinka eräät toiset puolueet ajoivat ns. kaksilla rattailla. Mutta siinä samalla he ilmoittivat pokalla naamalla kilpailuttavansa itsekin kahta hyvinkin erilaista vaihtoehtoa keskenään.

Se on tämä paljonpuhuttu kaksinaismoralismi, mistä muuankin ääniharava lakkaamatta on monessa käänteessä julistanut.

Käyttäjän riikkayrttiaho kuva
Riikka Yrttiaho Vastaus kommenttiin #23

Niin, esimerkiksi tuota yritin tässä blogautuksessa sanoa. Että PS:n vaaliohjelmat sun muut ovat todella kovassa ristiriidassa poliitikkojen ulostulojen kanssa ja sen kanssa, että nyt yhteistyötä tehdään erittäin oikeistolaisen konservatiivipuolueen kanssa.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä Vastaus kommenttiin #23

Kuten ilmaisin avauskommentissani - oli olemassa merkkejä, että EFD voisi lakata olemasta, tai siihen saattaisi tulla jäseneksi myös epätoivottuja puolueita. Europarlamentin osalta herra Jalonenkin voinee myöntää, että monella tapaa juuri nämä vaalit olivat vastalauseryöpyn vuoksi erittäin vaikeat ennakoitavissa.

PS kuitenkin kertoi aivan avoimesti, että tässä nämä vaihtoehdot ovat. Kaksien rattaiden strategiassa oleellinen osa on se, että on olemassa vaihtoehto, jota ei ääneen mainita.

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen Vastaus kommenttiin #30

Myllyniemi kirjoittaa:

"Europarlamentin osalta herra Jalonenkin voinee myöntää, että monella tapaa juuri nämä vaalit olivat vastalauseryöpyn vuoksi erittäin vaikeat ennakoitavissa."

Pitää sanoa, että näissä vaaleissa ei kyllä minusta ollut mitään yllättävää. Laitavasemmiston läpilyöntiä oli povailtu jo alkuvuodesta asti, ja samaan aikaan kävi selväksi, että äärioikeisto vetää niin ikään voiton.

Tietysti jos meinaat, että perussuomalaisten oli hankala ennakoida oma asemansa europarlamentin kartalla, niin se varmaan pitää paikkansa.

"PS kuitenkin kertoi aivan avoimesti, että tässä nämä vaihtoehdot ovat. Kaksien rattaiden strategiassa oleellinen osa on se, että on olemassa vaihtoehto, jota ei ääneen mainita."

No, niinhän kertoivat muutkin kaksilla rattailla puksuttaneet puolueet. Kokoomuksessa sai äänestää Sirpa Pietikäistä tai Eija-Riitta Korholaa; keskustassa sai äänestää Paavo Väyrystä tai Olli Rehnia; vallan avoimet vaihtoehdot molemmilla puolueilla.

Perussuomalaisten "saat mitä tilaat" ei ollut sen kummempi. Luvassa oli joko euroskeptisyyttä tai peruskonservatismia. Sampo Terho toki sanoi vielä ennen vaaleja melko suoraan, että se ratkaisee, kummassa porukassa saa paremmat ryhmätukiaiset.

Muuten itse olen sitä mieltä, että tämän perussuomalaisten päätymisen ECR-ryhmään ratkaisi viime kädessä konservatiivien halu eristää UKIP. Veikkaan, että Farage tuntee itsensä kohtalaisen petetyksi.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä Vastaus kommenttiin #34

UKIP / Tory -linjausta minäkin arvelen ainakin osittaiseksi syyksi. Toki Brittien sisäinen valtataistelu on sinänsä minulle vähemmän kiinnostavaa kuin mitä "sotaa" käydään nyt Berliinin ja Lontoon välillä.

Cameronhan pelkää, että jos Junckeria istutetaan komission puheenjohtajaksi, niin knallipäillä vuoto UKIPin suuntaan jatkuu. En ole aivan varma, mitä Eurooppa haluaa. Toisten mielestä UK:n lähteminen EU:sta on tervetullutta, toisten mielestä siinä menee niin oleellinen finanssikeskus, ja mahdollisesti paljon asiakkaita mukana.

Vielähän Cameron voisi näyttää henkisesti erästä sormeaan Euroopan Keisarinna Frau Merkel I:lle nappaamalla AfD:n ECR:n jäseneksi.

Käyttäjän jhuopainen kuva
Juhani Huopainen Vastaus kommenttiin #35

Tämä sisäpolitiikan ja EU-politiikan jatkuva sekametelisoppa on muuten paras esimerkki siitä, miksi liittovaltioistuminen ei tule tuottamaan toivottua lopputulosta.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä Vastaus kommenttiin #34

Ai niin, se kahdet rattaat:

Se ei tarkoita avoimia ehdokkaita. Se tarkoittaa yleistä politiikkaa:

Sanotaan: "Ei tässä mitään liittovaltiota olla tekemässä".
Äänestysnapeissa johdonmukaisesti tähän suuntaan kuitenkin mennään.

Huopainen antoi viisaan neuvon: älä kuuntele mitä pää sanoo, katso mitä kädet tekevät.

Käyttäjän riikkayrttiaho kuva
Riikka Yrttiaho Vastaus kommenttiin #17

Paitsi että esim. vasemmistoliitto on järjestäen vaatinut lisää kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja. Helsingin asuntopula johtuu siitä että tarjontaa on vähemmän kuin kysyntää ja se taas johtuu siitä että Helsinki ei kaavoita tarpeeksi ja rakennusliikkeitä ei kiinnosta pieniä asuntoja rakentaa. Aikaisemmin vaikutti myös se päälle 70 neliön keskimääräsääntö, mikä on onneksi poistettu.

Ei tuo linkki oikein liittynyt mitenkään asiaan?

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä Vastaus kommenttiin #24

Hienoa toimintaa teiltä. Toivon mukaan saatte tukea tähän myös PS:ltä. Kysykää edes.

Käyttäjän riikkayrttiaho kuva
Riikka Yrttiaho Vastaus kommenttiin #31

No eipä sieltä suunnalta Helsingissä ole kovin hyviä avauksia tullut jos muistellaan eräänkin poliisiherrasmiehen ehdotuksia kaupungin vuokra-asujien pisteytyssysteemin perustamiseen...

Käyttäjän jhuopainen kuva
Juhani Huopainen Vastaus kommenttiin #44

Mikä siitä teki mielestäsi "ei kovin hyvän"? Yleinen havainto: aina, kun kommentti alkaa "no"-sanalla, jollain tasolla kommentoija kiehuu.

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen

Herra Myllyniemi, Thatcher oli kyykyttämässä oikeistossa. Siellä minne teidänkin puolue on vahvasti kallellaan.

En tiedä millainen puolue persussuomalaiset on, mutta ei ainakaan minkäännäköinen työväenpuolue. Ehkäpä nämä ryhmävalinnat havainnoillistavat tätä faktaa paremmin myös äänestäjille.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Vasemmistossakin on joskus sata vuotta sitten pyörinyt kaikenlaista epäilyttävää porukkaa. Eli jospa rajataan edesmenneet nyt sentään pois?

Käyttäjän riikkayrttiaho kuva
Riikka Yrttiaho Vastaus kommenttiin #18

Kyllä sitä tiukan oikeistolaista politiikkaa on jatkettu myös Thatcherin jälkeen.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä Vastaus kommenttiin #21

Tällaisen näkemyksen hyväksyn, eikä Toryjen toiminnassa ole epäselvyyttä kummalla puolen akselia he ovat. Mutta on myös tärkeää huomata, että sisämaan politiikka voi olla eri osa-alueille painottuneempaa kuin europarlamentista käsin tehtävä politiikka.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Taitaa tulla miinusmerkkinen jytky seuraavaksi kaiken ps-poukkoilun tuloksena.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Pitääköhän Halla-ahosta tulla presidentti, ennen kuin hänestä blogaavat oppivat kirjoittamaan sukunimen oikein?

Käyttäjän riikkayrttiaho kuva
Riikka Yrttiaho
Käyttäjän TorstiThtinen kuva
Torsti Tähtinen

Oon aina ollu kiusattujen puolella ,siksi viime vaaleissa 84.

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

Persut ja tohtori Halla-aho ovat epäjohdonmukaisia, kun he ovat islam-kriittisiä ja toisaalta samaan aikaan ihannoivat työperäistä maahanmuuttoa ratkaisuna kaikkiin ongelmiin.

Esim. Saksassa, jossa on 40 vuoden kokemus asiasta, ns. kunniamurhat ja jatkuva perheväkivalta aiheutuvat uutteruudesta, yritteliäisyydestä ja äärimmäisestä säästäväisyydestä. Patriarkka, isoisä tai isosetä, on tehnyt 50 vuotta työtä 16 h päivässä kuutena päivänä viikossa vihannestukussa tai lihakaupassa. Sitten hän säästää äärimmäisesti. Hän säästää myös tyttäriään ja lastensa tyttäriä. Jos he alkavat elää kuin saksalaiset, hän laittaa sukuluispojat tappamaan tytön. Tämä on ongelma, nimittäin murha, joka ei vanhene koskaan ja josta ainoa seurausvaihtoehto Suomessa tai Saksassa on elinkautinen, USA:saa tulisi kyseeseen muukin.

Sen sijaan jos - mahdollisesti jopa epävirallisesti maassa oleskelevat - afromiehet myyvät puistossa passiivisesti pilveä pieninä määrinä halullisille aikuisille, siitä ei aiheudu mitään tai ainakaan tuon suurempaa haittaa. Persuilla ja Halla-aholla on idealistinen tilannearvio, jossa ei halutakaan katsoa sitä, miten asiat oikeasti ovat, vaan ainoastaan väittää omia ennakkokäsityksiä todeksi.

Käyttäjän Mikihoijer kuva
Miki Höijer

Ei tietenkään ole. Tämä todistettiin jo vastaanottokeskuksia vähentäessä, ettei persuille kelpaa maahamuuton tuloksellisuuskaan, jos se osuu omaan kuntaan.

Käyttäjän PahaLukki kuva
Juho Salo

Miksi et vain onnittele perussuomalaisia, koska he ovat nationalisteja, mutta ilman sellaista julkeutta kuin Le Pen & co. Eiks toi nyt oo vähän niinkuin 30-luvulla ois aidot natsit, ja sitten ois joku laimea työväenpuolue vieressä, ja haukkuisit niitä sitten, että miksi ette oo kunnolla hardcore pallikkaita poikia niinkuin noi natsit tuossa toisessa puolueessa. Jos haluat äänestää sellaisia, niin sulla on sinivalkoinen rintama sitä varten. Osta sitä! Voisit myös onnitella perussuomalaisia 2011 eduskuntavaaleista, sillä jos joku äänesti perussuomalaisia siinä toivossa, että he ovat EU-tukia vastaan, niin perussuomalaiset piti vaalilupauksensa ja eivät menneet hallitukseen, joka ajoi sen läpi. Sen sijaan ne, jotka äänestivät SDP:tä samassa toivossa, menivätkin suoraan lankaan.

Jos haluat kritisoida perussuomalaisia, niin Tampereen ratikan ja tunnelihankkeen vastustus oli ainakin mun mielestä iso miinus. Sitten toki toi vanhoillisuus. Ja en usko, että mitään päihteitä vapautetaan perussuomalaisten alla, ja tuskin tulee perustuloa. Mutta esimerkiksi joku Altian myynnin estäminen on varmaan perussuomalaisten hommaa, kun taas vassareilla ja kokkareilla sä et sitä estä. Mä en oikeastaan osaa sanoa mitä vassarit ajaa oikein muutenkaan. Ei ainakaan yleistä työllistymistä ja vaurastumista. Kokkarithan ajaa periaatteessa sitä, mutta vain omille piireilleen.

Jaksoinpa selvittää kuka on Le Pen yleensäkään: http://youtu.be/oYVyT-NaeTM
Ei sekään nyt niin huono ole. Mutta jotain tossa on, että ei tuu Nigel Faragen kanssa toimeen. Soinihan taas on Nigel Faragen kavereita. Jotain jänniä frendit skenaarioita tuossa on taustalla.

Käyttäjän riikkayrttiaho kuva
Riikka Yrttiaho

No enpä nyt tiiä että onko ilman sellaista julkeutta, PS:n puolueohjelmien kehitysyhteistyökohdissa puhutaan muun muuassa jostain "GEBARDIHATUISTA". En minä ala onnitella tyyppejä jotka puhuvat asioista ymmärtämättä edes oikeita käsitteitä.

Vasemmistoliitto on vastustanut valtio-omistusten myymistä kuten pitääkin.

Käyttäjän PahaLukki kuva
Juho Salo

Ei ole vastustanut, lol.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Lipposen_II_hallitus

Siellä lukee että vuonna 2000 vasemmistoliitto hallituksessa.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Digita

Ja siellä lukee, että vuonna 2000 myytiin Suomen TV-lähetysten toiminta, Digita. Tilikaudella 2011 Digita teki liikevoittoa 24,2 prosenttia liikevaihdosta. Keskusta keksi mediamaksun, ja yhdessä vasemmistoliitonkin kanssa se on runnottu läpi 2011 jälkeen. Tunne puolueesi. :D

Käyttäjän riikkayrttiaho kuva
Riikka Yrttiaho Vastaus kommenttiin #28

Ajattelin että puhutaan nyt käsillä olevista muutoksista.

Käyttäjän PahaLukki kuva
Juho Salo Vastaus kommenttiin #38

Niin, emmehän me haluaisi vaikuttaa siltä, että historiallamme olisi mitään tekemistä johdonmukaisuutemme kanssa.

Käyttäjän AnnaA kuva
Anna Ahola Vastaus kommenttiin #40

Touché. Oli kyllä harvinaisen osuva ja uppoava kommentti.

On siinä tosiaan surkuhupaisuuden rajat koetuksella, kun henkilö (Yrttiaho) nimenomaisesti kirjoittaa muiden johdonmukaisuuden puutteesta, ja sitten itse täräyttelee samaisen kirjoituksensa alle tuollaisia kommentteja kuin tuossa yllä (kommentti #38).

Käyttäjän KH kuva
Kalevi Härkönen

"... koska puoluetta arvostellut henkilö on sanonut perussuomalaisten suosion perustuvan muukalaisvihamielisyyteen ja 1980-luvun nostalgiaan."

Onhan tässä oikaisua vaativa virhe. Perussuomalaisuus nimittäin perustuu 1950-luvun nostalgiaan.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Sehän hauska on että Financial Times sitten oikaisee että väärällä tavalla retroja sanottiin olevan. Nuoremmilta tietysti vaikuttaisivat 80-lukunostalgikot.

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen

Minä haluaisin kuulla ulkoministeriöltä selvityksen siitä, mitä virkamies tarkoitti ilmaisulla "1980-luvun nostalgia".

Viitattiinkohan sillä Mamban esiintymiseen puolueneuvoston kokouksessa? Se oli kyllä aika hirveää.

Santeri Halmetoja

"BBD Hardtalk -tyyppistä journalismia, jossa haastateltavalta oikeasti kysytään että mitäs helvettiä nyt taas."

Sitähän saatiinkin A-studiossa 26.3.2014 kun Sakari Kilpelä grillasi Paavo Arhinmäkeä. Mutta vasemmistoliittolaisilta tuli samanlaista kiukuttelua kuin tässä kuvataan perussuomalaisilta tulevan, että epistä oli.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

No ei tullut yhtä massiivisesti kuin persuilta esim näillä palstoilla. Vain omilla sivuilla päivittelivät. Persut taas kaikkialla kirjoittelevat kuin kaikki palstat olisivat heidän. Esim käyttävät paljon me muotoa ja käyvät keskinäisiä keskustelujaan yleisillä palstoilla vieläkin vaikka ps-lehti on valtamediaa.

Käyttäjän jhuopainen kuva
Juhani Huopainen

Kaikenkaikkiaan hyvä teksti Yrttiaholta. Käsitykseni sekä Vasemmistoliitosta että Perussuomalaisista säilyi ennallaan.

Toimituksen poiminnat