riikkayrttiaho

Perussuomalainen tietää kansaa paremmin

Olli Immonen kirjoittaa pitkästi siitä, mikä mättää suomalaisessa kulttuuriväessä, vasemmistossa, Ylessä, suvaitsevaisuudessa, porvarillisuudessa, oikeistossa ja oikeastaan kaikessa muussa kuin siinä, mitä hän itse edustaa. Hänen mielestään Kansa on osoittanut vastalauseensa "vasemmistohegemonialle". Kansa ei enää siedä, kun kansallisidentiteettiä ja kansallisia perinteitä poljetaan. Kansaa ylenkatsotaan. Kansa ei enää jaksa.

Immonen ja Perussuomalaiset omivat Kansan. Kansa edustaa heille jotain, mitä ei oikeasti ole olemassa; homogeenista ihmisjoukkoa, joka nojaa luottavaisesti ydinperheeseen, isänmaahan ja kristillisiin arvoihin. Perussuomalaiset omivat kansalaisten kokemukset ja valjastavat ne palvelemaan poliittisia tarkoitusperiään viis veisaten siitä, mitä ihmiset oikeasti asioista ajattelevat tai millaisena he elämän itse 2000-luvun Suomessa kokevat.

Perussuomalaiset puhuvat punavihreästä kuplasta ja ylenkatsovasta kaupunkien kulttuuriväestä, jotka eivät ymmärrä Tavallisen Ihmisen (TM) ongelmista mitään. Tässä populistisessa retoriikassa on monta ongelmakohtaa, joista yksi suurimmista on se, että se häivyttää ihmisten taustat ja henkilökohtaiset kokemukset sekä arvottaa toisten kokemukset muita arvokkaammiksi. 


Minä olen luultavasti stereotypiaan sulavasti solahtava punavihreä kaupunkihipsteri. Kuljen pyörällä ja metrolla, käytän pillifarkkuja, opiskelen yliopistossa, tykkään kaupunkikulttuurista ja mulla on nykyään siisti sisätyö. Olen käynyt Flow-festivaaleillakin ja asunut Kalliossa. 

Lapsuuteni ja nuoruuteni vietin suuressa lähiössä Tampereella duunariperheessä. Kumpikin vanhemmistani on käynyt ammattikoulun. Toinen heistä oli satojen tuhansien muiden tapaan työttömänä 90-luvun laman ollessa pahimmillaan ja asuntolainan ollessa maksamatta. Oma perheeni edusti aika hyvin sitä ympäristöä, missä kaikki muutkin, tai ainakin he kenet itse tunsin, siinä lähiössä kasvoivat. Suuressa lähiössä näkee melko kattavasti työväenluokkaisen Suomen koko kirjon. Ne, joista jo nuorena näkee että tulevaisuus ei näytä kovin valoisalta ja toisaalta ne moniongelmaisten vanhempien lapset, jotka ympäristön tsemppaamana pääsevät eteenpäin. Juoppojen lapset, hyvien perheiden lapset. Häiriköt, lahjakkaat, massaan sulautuvat ja siitä erottuvat. Maahanmuuttajat, suomenvenäläiset ja romanit. Teiniäidit, huostaanotetut ja kiusatut. 

Nämäkään kokemukset eivät silti tee minusta validia ilmaisemaan mielipidettäni tai kykeneväistä ymmärtämään politiikasta tai ennen kaikkea Tavallisen Ihmisen elämästä mitään. Eikä se, että olen tonkinut 17-vuotiaana paskaa viemäristä rehellisen työn nimissä, tai se että olen joutunut vuokranantajien kusettamaksi tai väkivallalla uhatuksi. En ymmärrä Oikeasta Arjesta mitään, koska olen punaviiniä lipittävä punavihermädättäjäelitisti joka katsoo muita nenänvartta pitkin. Vähemmistöjäkin puolustan vain siksi, että saan siitä poliittisia irtopisteitä - en esimerkiksi siksi että tuntisin aitoa solidaarisuutta ihmisiä kohtaan tai siksi, että joku lähipiiristäni tai minä itse kuulun johonkin vähemmistöön. 

"Vasemmistohegemonian kannattajat pyrkivät tekemään kaikista vähemmistöistä uhreja. Tämän jälkeen he ryhtyvät kiihkomielisesti puolustamaan näitä ”sorrettuja” väestönosia ja siten pyrkivät pönkittämään omaa agendaansa ja valta-asemaansa yhteiskunnassa."

Tässä erinomainen esimerkki Immosen vääristyneestä ja kuvottavasta ajattelutavasta. Hän selittää olemattomiksi ihmisten aidot kokemukset ja tunteet; hänestä vähemmistön jäsen EI VOI oikeasti ja aidosti tuntea itseään sorretuksi tai uhriksi, tai jos voikin niin ainakin hänen puolustajansa on vähintäänkin itsekäs opportunisti. Ymmärrän kyllä tavallaan, että Immosen on ehkä vaikea laittaa itseään sorretun asemaan, koska hän niin monelta osin täyttää vallitsevan normiston sukupuolellaan, seksuaalisella suuntautumisellaan ja ulkonäöllään. Toisaalta Immonen ja kumppanit uhriutuvat tämän tästä, kun joku kehtaa kutsua heidän vihamielisiä ulostulojaan rasistisiksi tai muuten syrjiviksi. 

Valkoihoisen mielestä Suomessa ei ole rasismia. Heteromiehen mielestä Suomessa ei syrjitä naisia, transsukupuolisia tai sukupuolivähemmistöjä. Hyvätuloisen ei tarvitse ajatella köyhyyttä, koska se ei kosketa itseä tai välttämättä lähipiiriä. Sorto on vain punavihervasemmistomädättäjien keksimä pikku jekku, jota he käyttävät oman statuksensa pönkittämiseen. 

"Jos haluamme aidosti palauttaa vallan takaisin kansalliselle tasolle, pois ylikansallisten päätöksentekoelinten, monikansallisten suuryhtiöiden ja niitä tukevien poliitikkojen käsistä, on saatava aikaan kansallismielinen vallankumous."

Olli Immonen ja hänen puolueensa tulee todennäköisesti istumaan hallituksessa, joka suhtautuu myönteisesti vapaakauppasopimukseen, joka lisää monikansallisten suuryhtiöiden valtaa ja kaventaa entisestään yritysten yhteiskuntavastuuta. Hallitus tulee toteuttamaan leikkauspolitiikkaa, joka osuu kaikkein kipeimmin sellaisiin ihmisiin, jotka voivat jo muutenkin huonosti. Hallitus, joka tuskin tulee hyväksymään saamelaisten asemaa parantavaa ILO-sopimusta tai puuttumaan siihen, että suomalaiset yhteiskuntaluokat katoavat yhä kauemmas toisistaan.

Populistinen puhe kuplista ja arvopolitiikasta vie huomion pois taloudellisesta epätasa-arvosta. Immosta ei kiinnosta se, että koulutustaso sekä riippuvuus sosiaalisista tulonsiirroista periytyy edelleen voimakkaasti varallisuuden kasaantuessa. Hän unelmoi Suomesta, jota ei ole olemassa; kansallisvaltiosta, jossa Herran pelko pitää ihmiset kurissa ja nuhteessa ja jossa vähemmistöjen ääntä ei kuulla. Ei tosin valikoiduissa asioissa enemmistönkään - varsinkaan silloin kun kyse on esimerkiksi tasa-arvoisesta avioliittolaista tai tulonjaosta. 

Kerro minulle Olli, miten sinä tai Eiralainen tohtorismies edustavat kansaa paremmin kuin minä tai kuka tahansa muu suomalainen. Kerro minulle miksi Tavallisen Kansalaisen asemasta pitää kilpailla sen sijaan että sinäkin keskittyisit siellä eduskunnassa esimerkiksi puhumaan vähän mukavammin ihmisistä ja sietämään erilaisia ihmisiä. 
 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

29Suosittele

29 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (121 kommenttia)

Jouni Nordman

Tässä ainoana positiivisena asiana on se, että kulttuurivinkit joutuu miettimään mitä on suvaitsevuus, johon näköjään he myös ovat valmiita. Sillä epätietoisuus luo pelkoja, jota juuri keskustelu poista. Eli on hyvä aina välillä kyseenalaista se kuinka suvaitsevainen olen, sillä suvaitsevuus vaatii rohkeutta tutustua uusiin asioihin, sillä näihin tutustuminen laajentaa ymmärtämistä erilaisista, sekä antaa myös näkökulmia joita ei muuten voi saada.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Yrttiaho toteaa etteivät Perussuomalaisia äänestäneet kuulu Suomen kansaan,vasta kun verolippua ei lähetetä, niin näin voidaan todeta.

Käyttäjän riikkayrttiaho kuva
Riikka Yrttiaho

Et ymmärtänyt tekstini pointtia nähtävästi ollenkaan. Kirjoitin nimenomaan siitä että kansa on monisävyinen ja keskenään erilaisia ryhmiä sisältävä. Verolippukommenttia en tajunnut.

Niko Sillanpää

Yrttiaho: "Tässä erinomainen esimerkki Immosen vääristyneestä ja kuvottavasta ajattelutavasta. Hän selittää olemattomiksi ihmisten aidot kokemukset ja tunteet; hänestä vähemmistön jäsen EI VOI oikeasti ja aidosti tuntea itseään sorretuksi tai uhriksi, tai jos voikin niin ainakin hänen puolustajansa on vähintäänkin itsekäs opportunisti."

Kyse ei taida olla siitä, että tällainen kokemuksellinen ulottuvuus todetaan olemassa olemattamaksi, vaan että sitä (-> uhriutta) pidetään objektiiviseen toteamiseen verrattuna jos nyt ei yhdentekevänä niin ainakin arvoltaan huomattavasti vähäisempänä.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"on saatava aikaan kansallismielinen vallankumous."

Vasemmistoliitto on jo luovuttanut itsenäisyyden EU:lle muiden vanhojen valtapuolueiden kanssa ja teidän solidaarisuus on näkynyt vain rahanjakona europpalaisille pankkiireile sekä sijoittajille. Suomi tarvitsee itsenäisyytensä takaisin ja tervettä kansallismielisyyttä joka tarkoittaa omien etujen ajamista jota ei olla nähty sitten Kekkosen aikojen.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Yrttiaholle voisi näyttää kuplassa eläneiden (mm. six-to-four-pack) track-recordia Suomen asioiden hoidosta:
https://storify.com/Edwardhugh/secular-stagnation-...

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto

Onko jollain selitystä, miksi perussuomalaisia äänestettiin enemmän kuin vasemmistoliittoa?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Vasemmistoliitto ei ole Suomen Teekutsuliike eikä siksi tee amerikkalaistyylistä kampanjaa jolla näytti olevan markkinarakoa. Persut toimivat hyvinkin matkien amerikkalaista kampanjointia johon liittyy lahkojen osallistamien puoluetyöhön, skandalismi, valehtelu ja muu vähän roisimpi meininki kuin perinteisellä suomalaisella vaalikentällä on tapana. Joku väläytti että Pekka Haaviston kampanjassa jo olisi lanseerattu samoja elementtejä ja samaa symbolikieltä. Esim kovat "tuuletukset" vaalivalvojaisissa.

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto

Ihan hyvää analyysia. Mutta ovatko persut todella jääneet kiinni valehtelusta? Onko valehtelun määrä ja vakavuus sellaisia, johon ei ole muissa puolueissa juuri aiemmin syyllistytty?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #15
Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Eikai ne vaalivalvojaisten tuuletukset voi ennakoivasti vaikuttaa vaalitulokseen, vai voiko ?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #33

Puhunkin eräänlaisesta populistisesta tyylistä ja miten se ilmenee. Markkinointi tavoista. Timo Soini ei ole turhaan opiskellut populismia. Vihreät myöskin kutsuvat tai kutsuivat itseään kansanliikkeeksi.
Minä jopa näin hulvattoman nostatuspuheen jonka Soini piti Koivukylässä jossa loppu sai ihan hurmiolllisia muotoja.

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno Vastaus kommenttiin #38

Missä populismia voi opiskella?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #47

Valtiotieteellisessä tiedekunnassa.

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno Vastaus kommenttiin #50
Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #52
Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno Vastaus kommenttiin #53

Kiitos! Löytyi sitten koko gradukin.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #54
Käyttäjän pekkaopollanen kuva
Pekka Olavi Pöllänen Vastaus kommenttiin #38

Tervehdys Sini ja ihan kaikki suomettuneet populistit sekä vanhemmat että nuoremmat uusnatsit, eihän siellä Suomessa muita olekkaan uutisten mukaan ?!? Suurlähetystössä ennakkoäänestin ja vasemmalta kepulisti kävi...prkl... ehdokkaani puolue hävisi vaaleissa. Mä muuten Sini erehdyin käymään Hkistä taksilla kaksi kertaa Koivukylässä noin kaksi kuukautta sitten turneella ja ennemmin viihdyn Korsossa seuraavan kerran, jos siellä vielä pitää käydä, ja ku pouliis vei siellä kaverilta haulikonki yhden kisahallireissun jälkeen ja Vantaan Korsossa joutui laulamaan hyvästely-karaoke-laulun 'My Way'. Ja siitä Immosen 'itkupotkuraivari'-roskasta tuli niin hyvä fiilis, että avasin heti skumppa-pullon ja sydäsin just Hondurasilaisen sigen, meinaan on hiukka lempeempi stuffi ku kuubalaisissa ryj Churchillsseissä. Paljokoha vasemistoliittolaiset 'viemäristä paskaa' kaivelevat toverini ruåttista maksaa veroja Suomeen...? Minä nimittäin kaivoin sitä ihan oikeata ihmisen paskaa liikuntakyvyttömien takapuolestasta Helsingin kaupungin omistamassa sairaalassa niin sanottuina paskaspäivinä yli 35 vuotta sitten ja täytyy sanoa, että se kannatti, tuli ihan lämmin mieli. Ja kuolema koitti siellä ihan joka päivä. Perussuomalaisten Timo Soini on lähes yhtä hyvä koomikko kuin Noam Chomsky ! Huijailu ei NÄÄS koskaan lopu ! Hyvää vointia.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #128

Pöö vaan Täältä Suamesta sitten. Pöö kuullostaa ranskalta ja kun sanoo pöö niin ei voi saman aikaan pärisyttää että prrr prs prs.
Mä olen asunut täällä noin seitsemän vuotta enkä kerrankaan mennyt taksilla minnekään mutta kerran Pasilan asemalta joutunut ottaan taksin Kallioon ja se oli kiva kokemus.

Käyttäjän pekkaopollanen kuva
Pekka Olavi Pöllänen

"Nämäkään kokemukset eivät silti tee minusta validia ilmaisemaan mielipidettäni tai kykeneväistä ymmärtämään politiikasta tai ennen kaikkea Tavallisen Ihmisen elämästä mitään."

Martti Kovala

Ehkä osa suomalaisista on havainnut, mikä puolue ajaa suomalaisen ihmisen etuja?

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Olli Immonen näyttää olevan miespuolinen Tiina Rosenberg...

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Ruotsalainen tietää kaikkein parhaiten - vielä perussuomalaisiakin paremmin.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Siksikö yhteispohjoismainen ruotsijohtoinen vastarintaliike tuntuu pistävän sanoja Immosen suuhun?

Käyttäjän jormah56 kuva
Jorma Härkönen

Juuri niin. Immosen (tai siis häen haamukirjoittajansa, ei hän näitä itse kirjoita) ainakin jonkin asteen sympatiat ovat Suomen Sisun puheenjohtajana äärikansallismielisten suoran toiminnan ryhmien puolella. Myös SVL:n, joka tosin on niin umioitunut uusnatsikerho, että sinne ei ehkä Immostakaan otettaisi.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #126

Tavasta linkata ilman että vaivautuu yhtään referoimaan sisältöä suhteessa käynnissä olevaan keskusteluun tulee mieleen sanonta 'lyödä kirjalla päähän'.

Käyttäjän pekkaopollanen kuva
Pekka Olavi Pöllänen Vastaus kommenttiin #127

Aihe: Mitätön ! Mä kirjoitan mitä sattuu ja teen mitä huvittaa, arvaa miks ? En ainakaan loukatakseni... vain kettuilua, se Herlinin juttu ? Ja kun ylistetään tämän palvelun tuottajaa ja todennäköiseti hän vielä tekee sen tappiolla, en tiedä nyt, mutta aiemmin, niin tämä on lyhyt ja ytimekäs kuittaus, tosin haista-ite-tyyliin, mutta myös ymmärrettävissä suorasukaisuudessaan. Hän on myös antanut 10 000 €gee vaalitukea 4 vuotta sitten, joista yksi oli (gurling) PS-puolueessa muistaakseni. Minulla ei ole siihen lisättävää ja sitä paitsi nyt Exile on Mainstreet albumia kuunnellessa (Rocks Off;), voin viitata hänen kommentteihin mm FBssa, ja vuosia sitten käytti monenmonta sanaa, jotka joku liittäisi PS-puolueen äärimmäisyyksiin JA MYÖS Usarissa, mutta 'humaanisti'... es 'rättipää' ja mielestäni ok: POTKUpallo porukasta 'homopoppoo'. Ja hän myös ymmärsi (HS haastattelu), ettei ole enää ole 'tavallinen ihminen'. Niin se salkku painaa ja hän myös huomautti, että jos hänen kirjoituksista koituu jotain, hän yksiselitteisesti totesi julkisesti, että 'oikeuteen voi haastaa'. Onneksi Koch Bros ei vielä valitse katolilaisia johtajia Suomessa. Fairy tale. Tämä blogi on haihatteleua, joka tietysti vetoaa haihattelijoihin... Siksi mäkin haihattelen.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #130

joo, nyt vasta kävin lukemassa sen Herlinin, vähän köyhä oli.
Kuitenkin ihan mietittävä ongelma että kuka ja kuinka paljon on valmis uhraamaan ja mihin.

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem

No, tuo vähemmistön jäseneksi oleminen on jokaisen yksilön oma asia mihin kokee kuuluvansa.

Itse voisin kuulua jos haluaisin taustastani johtuen useampaan eri vähemmistöön, en vaan koe tarvetta korostaa erilaisuuteni ja vaati sen perusteella erioikeuksia.

Kaikesta eniten kammoksun ajatus että joku itsekäs opportunisti sijoittaisi minua johonkin ryhmään ja alkaisi vaatia erioikeuksia puolestani.

Käyttäjän ylepola kuva
Sakari "Ykä" Lepola

"Kaikesta eniten kammoksun ajatus että joku itsekäs opportunisti sijoittaisi minua johonkin ryhmään ja alkaisi vaatia erioikeuksia puolestani"

Tämä juuri onkin kaikkein kummallisinta Suomessa ja siinä kunnostautuvat minun havaintojeni mukaan eniten juuri punavihreät naiset. Myötä- ja puolestaloukkaantujat, jotka nousevat barrikadeille betoniporsaita vastaan jo pelkästään sen otaksuman perusteella, että niiden täytyy loukata lähiympäristössä asuvaa uskonnollista vähemmistöä.

Käyttäjän riikkayrttiaho kuva
Riikka Yrttiaho

Kiva jos et koe tarvetta. Älä kuitenkaan vie muilta oikeutta olla ylpeä itsestään ja taustastaan.

Itse haluan elää elämääni rohkeasti sellaisena kuin olen, tasavertaisena kansalaisena muiden kanssa.

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem

Voin olla Belgialainen, voin olla Flaamilainen, maahanmuuttaja, voin olla katolilainen, tai nykyisin myös luterilainen, suomalainen, eronnut, monen lapsen isä, ex yrittäjä, poliitikko, jne.

Oikeastaan olen ne kaikki, en vain näe mitään perusteet miksi nyt erityisesti pitäisin vouhottaa jostain suomen belgialaisten, flaamilaisten, katolilaisten tai muun vähemmistön oikeuksia, minulla riittää samat oikeudet ja velvollisuudet kuten kantaväestölle.

Ja en häpeä taustani, en vaan tee siitä isoa numeroa.

Jouni Nordman Vastaus kommenttiin #71

Tässä on suuri ero juuri niiden välillä jotka nauttivat elämästä nytten, ja niiden jotka vasta nauttivat sitten kun ovat saavuttaneet jotain, jotka eivät ole vielä silloinkaan tyytyväisiä.

Minna Eerolainen Vastaus kommenttiin #71

Anteeksi, mutta ethän sinä juuri muuta tee kuin miltei joka kommentissasi korostat taustaasi. Sitä on ehkä itse vaikeampi huomata. Lisätään vaikeuskerrointa niin että sensijaan että sinut nähdään valkoihoisena eurooppalaisena joka on muuttanut toiseen Euroopan maahan sinut nähtäisiin joka paikassa ensisijaisesti belgialaisena. Lisätään tähän että uudessa asuinmaassasi vaikuttaisi poliittinen puolue joka olisi jostain syystä ottanut asiakseen väittää että kaikki belgialaiset ovat pedofiilejä. Siinähän sitten olisit parhaasi mukaan yrittämässä sopeutua asumiseen maassa joka näkee sinut lähtökohtaisesti pedofiilinä. Jokainen ihminen tulee nähdä ensisijaisesti yksilönä eikä omien ennakkoluulojen kautta. Sellaisia ihmisiä jotka tietoisesti pyrkivät manipuloimaan ihmisten alhaisimpia viettejä vähemmistöjä deminisoimalla saa ihan reilusti kavahtaa. Olli Immonen ei edusta minun Suomeani eivätkä muutkaan perussuomalaiset. Puolueella oli mahdollisuus irtisanoutua rasistisesta agendastaan mutta he eivät sitä tehneet. Pahemmaksi menee Suomessa ennenkuin paremmaksi mutta eiköhän se tästä. Luotan Suomen kasvavaan nuorisoon.

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem Vastaus kommenttiin #106

Minna Eerolainen: jos täällä olisi minun kohdalla niin vastenmielistä, voisin yhtä vapaaehtoisesti muuttaa pois kun tänä tulin.

Ketään ei ole pakotettu tänä, jos ei miellyttää voi lähteä.

Tuosta pedofiili jutusta on kokemuksia, tuomittu oli vasemmiston lähellä oleva yksilö, ei puolue syytetty mistään.

http://www.kymensanomat.fi/Online/2009/11/10/Van+W...

Minna Eerolainen Vastaus kommenttiin #114

Niin. Olet niin monessa suhteessa etuoikeutettu ettet välttämättä ole se paras analysoimaan tulemisia ja menemisiä.

Toi pedofiliaesimerkki oli tietenkin todella yliampuva mutta yritä ajatella kohdallasi jos vaikka olisit Marsista ja täällä olisi puolue jonka ainoita tehtäviä olisi julistaa kuinka marsilaiset ovat anuksesta vaikka itse tietäisit että olet tullut siitä toisesta reiästä ei se auttaisi kun olliimmoset toista taukoamatta todistaisivat. Olisiko kiva elää sellaisessa maassa.

Ai niin, kirjailija Sirpa Kähkösellä oli hieno luonnehdinta sivistyksestä, tuosta monen suomalaisen mielestä ilmeisen vanhanaikaisesta ja tarpeettomasta asiasta. Kähkönen totesi sivistyksen olevan ihmisen kykyä asettua oman etunsa yläpuolelle. Tämä on varmaan monille nykyään aivan mahdoton ajatus, valitettavasti.

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem Vastaus kommenttiin #115

En tiedä mistä olet saanut se mielikuva että olisin etuoikeutettu.
Taidan olla se Kotkan valtuutettu joka on sieltä suosituimmasta päästä paikalisten maahanmuuttajien keskuudessa.

Taannoin kävi minun kotona iranilaissyntyinen pölynimurikauppias, olen itsekin harrastanut sama, joten oli meille yhteinen puheenaihe, meille kummallakaan ei tullut mieleen että meistä olisi syytä puhua maahanmuuttopölynimurikauppiaista ja edustaisimme nyt maahanmuuttopölynimurikauppiaiden sorrettua vähemmistöä.

://www.kymensanomat.fi/Online/2015/03/16/Iranilaisl%C3%A4ht%C3%B6inen%20Hiwa%20Haghi%3A%20Ennakkoluulot%20maahanmuuttajia%20kohtaan%20eiv%C3%A4t%20ole%20h%C3%A4vinneet/2015318764473/4

Rasisminvastaisen viikon keskustellunpaneelissa oli kolme ulkomaalaistaustaista jotka eivät ole kokeneet rasismia, taas maahanmuuttopalvelussa elantonsa saavat kantasuomalaiset näkevät rasismia virranpuolesta vähän kaikessa.

Minna Eerolainen Vastaus kommenttiin #116

Okei, rasismia ei siis Suomessa ole.

Mene sanomaan toi vaikka sille nuorelle tummaihoiselle pojalle jonka kimppuun hyökkäsi neljä valkoihoista kantapeikkoa Riihimäen lähijunassa alkuviikosta, äkkiarvaamatta, pyytämättä ja yllätyksenä. Tilanteesta fb:ssä raportoinut sanoi reilusti ettei itse uskaltanut puuttua tilanteeseen mutta muut vaunussa matkustajat sen tekivät. Tämän juntturajengin ohjasi sitten konduktööri seuraavalla asemalla junasta ulos. Ei muita toimenpiteitä, ei esim. soitettu poliiseja paikalle eikä muuta. Kyllä se Musta barbaari on oikeasssa laulaessaan että mustalle on tärkeintä nopeat jalat.

Freddy, huomaatko muuten yhden asian. Minä en ole itse lainkaan huolissani omasta asemastani Suomessa, minua huolettaa se miten muut ihmiset pärjäävät. Oletko ikinä katsonut asioita muiden kuin itsesi näkökulmasta?

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem Vastaus kommenttiin #117

Silmätikuiksi joutuminen erilaisuuden takia on ollut ja tule olemaan aina.

Koulukiusaamisesta on puhuttu niin kauan kun muistan, 70–80 luvulla syynä saattoi olla lihavuus laihuus, lian hiljainen, hankala sukunimi tai väärän merkkiset farkut, 90 luvulla tultaessa tietysti koko lapsi saattoi olla erivärinen.

Koulukiusaamista vastaan on taisteltu lähinnä juhlapuheessa.

On vaan niin, että samalla tavalla ne tummat pojat/tytöt saatavat käyttäytyä porukassa, kuin kuvaamasi valkoiset kantapeikot porukassa.

Mutta ihan hyvä kun voimme keskustella.

Käyttäjän JaakkoLiimatainen kuva
Jaakko Liimatainen

Mutta Freddy Van Vonterghem,
eivätkö nuo lausahdukset jo itse pidä sisällään juuri sen mitä olet vastustavinasi?

:D

"No, tuo vähemmistön jäseneksi oleminen on jokaisen yksilön oma asia mihin kokee kuuluvansa"

Millä tavalla luulet itse kuuluvasi Suomessa enemmistöön?
Äänestystuloksen perusteella?
Ihonvärin perusteella?
Nimen perusteella?
Nenän muodon perusteella?

"Itse voisin kuulua jos haluaisin taustastani johtuen useampaan eri vähemmistöön, en vaan koe tarvetta korostaa erilaisuuteni ja vaati sen perusteella erioikeuksia"

Vaadit kuitenkin muille vähemmistöille erilaisia kohtelutapoja kuin itsellesi.
Millä perusteella?
Et ole ilmeisesti Suomalainen,joten mikä antaa sinulle oikeuden käsitellä muita Suomeen muuttajia lainkaan sen vähemmän/enemmän arvokkaasti kuin sinua on kohdeltu?

"Kaikesta eniten kammoksun ajatus että joku itsekäs opportunisti sijoittaisi minua johonkin ryhmään ja alkaisi vaatia erioikeuksia puolestani"

Kuulut joka tapauksessa tiettyyn ryhmään.
Maahanmuuttajiin.

Olet saanut ne oikeudet,ja käytät niitä.
Juuri nyt,tälläkin hetkellä.

Käyttäjän ylepola kuva
Sakari "Ykä" Lepola

Riikka sinä unohdit nyt yhden tärkeän asian liittyen Olli Immosen kirjoitukseen. Se oli itse asiassa varsin maltillinen vastine melkoisen törkeälle ja halveksivalle avaukselle. Krista Kosonen löi ensin.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Törkeä tässä on vaan Ykä Lepola joka antaa vääriä ilmiantoja. Joku voi tuollaisesta saada pääsänhä että Krista Kososonen oikeasti olisi sanonut jotain pahaa. Sitä hän ei ole tasan tarkkaan tehnyt!

Käyttäjän ylepola kuva
Sakari "Ykä" Lepola

Väität siis, että koko soppa ei saanut alkuaan Kososen & Saision kirjoituksista... :)

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #32

Ei lähtenyt. He eivät kirjoittaneet mitään vaan Hesari kyseli kulttuuripuolen ihmisiltä, miltä vaalitulos tuntuu. He vastasivat.

Käyttäjän ylepola kuva
Sakari "Ykä" Lepola Vastaus kommenttiin #34

...niin. Eli kun kysytään niin sitten tietysti vastataan. Miten tämä eroaa siitä, että kysyn itse itseltäni ja vastaan haluamallani tavalla?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #39
Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen

Minä sain Kososen kommentista kyllä aivan toisenlaisen vaikutelman. Hänhän siis _myönsi_ elävänsä kuplassa ja tunnusti, ettei tunne ainuttakaan perussuomalaisia äänestänyttä. Hän itse totesi oman näköpiirinsä rajoittuneeksi. Toisin sanoen se oli rehellinen ja itsekriittinen kommentti.

Siihen nähden tämä Tynkkysen, Appelsinin ja muutamien muiden hillitön pöyristyminen tuntuu aika surrealistiselta.

Niko Sillanpää

En nyt hiffaa mitä itsekritiikkiä siinä on, että lukee lehdestä vaalituloksen ja tekee lukemastaan rautalankamallin ilmeisen johtopäätöksen. Toki Kosonen tietää edelleen olevansa oikeassa, eli siis "hyvän puolella pahaa vastaan".

Ylimielistäkö? No totta mooses.

Uutinenko? No ei **t*ssa.

Mutta miten siitä tuli "äänestäneiden ja äänioikeuden halveksimista" tai jotain "kansan jakamista", on vain tärähtänyttä.

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen Vastaus kommenttiin #31

No totta kai se on itsekritiikkiä. Kaiken itsekritiikin alku on tunnetusti se, että myöntää julkisesti olevansa pihalla kuin lumiukko, ja näinhän Kosonen nimenomaan teki, kun totesi elävänsä kuplassa.

Jos nyt jotain aidosti pimahtanutta esimerkkiä haluaa hakea, niin sellainen oli esimerkiksi filosofi Airaksisen haastattelu, jossa hän kommentoi tyyliin "ateistina toivoisin että meillä olisi aidosti monikulttuurinen yhteiskunta ilman tämmöisiä lestadiolaisia ja katolilaisia, ja mikäs muuten se olikaan se joku pakolaisnainen joka viimeksi melkein meinasi nousta eduskuntaan".

Sen jutun kun luki, niin jopa Mestari Halla-ahon tavanomaiset horinat suvaitsevaiston kaksinaismoralismista ja toteemiolennoista alkoivat vaikuttaa siltä, että niissä ehkä sittenkin on jotain perää, ainakin siis mitä Airaksiseen tulee.

Minna Eerolainen Vastaus kommenttiin #49

Luin saman haastattelun ja hämmästelin samaa.Airaksisen kiihkoateismi esti ilmeisesti häneltä punnitumman analyysin aiheesta.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Kosonen ei lyönyt ketään, eikä hän sanonut kenestäkään mitään pahaa. Koko hypetys lähti Tynkkysen ja Appelsinin perusteettomista ja kansaa kiihottavista väitteistä, että Kosonen olisi "halveksinut satoja tuhansia".

En voi kuin ihmetellä. Näyttelijä ei saa sanoa, että äänestystulos ei tunnu vastaavan hänen omaa arvomaailmaansa, ja ettei tunne sitä äänestäneitä ilman että joutuu häpeäpaaluun ja noitavainojen uhriksi. Kommentit, joita Kososesta on viime päivinä esitetty, kestävät hädin tuskin päivänvaloa.

Huvittavinta tässä on, että Appelsin myy läpyskäänsä juurikin näiden näyttelijöiden ja muiden tähtien asioilla.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Se on totta, ettei Krista Kosonen lyönyt ketään, mutta koko hypetys lähti ihan oikeasti hesarin kuplajutusta, jossa Pirkko Saision kannanotot pistivät omassa ylimielisyydessään kovasti myös minun silmääni (olen aina tykännyt Saisiosta eikä se tähän lopu). Tässä suora lainaus kupla-artikkelin alusta:

Perussuomalaisten rynnistys toiseksi suurimmaksi puolueeksi keskustan ja kokoomuksen väliin osoittaa Suomen jakaantuneen kahtia, sanoo kirjailija-ohjaaja Pirkko Saisio. "Minusta tuntuu, että vihreät ja vasemmisto jakavat keskenään älymystön, kulttuuriväen, tutkijat ja yliopistoväen", hän sanoo.
Saisiosta tuntuu, ettei vasemmistopuolueissa edes ole enää kovin paljon duunariehdokkaita, vaan niistä on tulossa selvästi älymystöpuolueita. "Se vain kiihdyttää kahtiajakoa."
Saisio liputtaa monen muun taiteentekijän tapaan punavihreiden arvojen puolesta. Hän toivoo tutkijoiden selvittävän perussuomalaisten nousua. "Keitä ovat nämä lähes joka kuudes tai seitsemäs suomalainen? En usko, että kaikki perussuomalaisten äänestäjät ovat rasisteja tai kauniisti sanottuna maahanmuuttokriittisiä – joka on usein sama asia käytännössä. Mutta ehkä minä yritän olla tässä tarpeettoman positiivinen", hän sanoo.

Tämä hesarin artikkelin sävy oli suorastaan typerä ja vauhditti koko hypetyksen, johon en tätä enempää aio osallistua.

P.S. Leena Sharman lähestymistapa on huomattavasti rakentavampaa ja fiksumpaa:
http://yle.fi/uutiset/leena_sharma_kirjoitti_perus...

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen Vastaus kommenttiin #30

No eikö tuo Saisionkin jutun pääidea ole se, että hän paremminkin valittelee miten vasemmisto on vieraantunut duunareista? Sitähän perussuomalaisetkin ovat hokeneet viimeiset neljä vuotta.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #30

"...koko hypetys lähti ihan oikeasti hesarin kuplajutusta..."

Eikö kukaan enää muista Olli Immosen aikaisempia kirjoituksia puheenvuorossa ja muualla, PS:n kulttuuripoliittisesta ja maahanmuuttopoliittisesta ohjelmasta puhumattakaan? Puolueen ja Immosen virallinen linja on mitä on. Ollin uusi kirjoitus vain jatkaa sitä. Ei tässä ole uutta.

On Suomessa ennenkin IKL:n kanssa hallitukseen menty. Jaksoin pitkään toivoa, ettei enää mentäisi.

Käyttäjän ylepola kuva
Sakari "Ykä" Lepola

Jos minä olisin julkisuuden henkilö ja kirjoittaisin maan johtavaan päivälehteen kirjoituksen, jossa ihmettelisin suureen ääneen kuka voi äänestää Vihreitä, kun minä en tunne ketään (niin typerää, rivienvälistä luettuna) niin luuletko, että aika moni ei älähtäisi?

Siinä olet tietysti oikeassa, että ketään ei saa sen johdosta "ripustaa häpeäpaaluun" kuten asian ilmaisit. Ja kyseinen teksti oli sinänsä hyvin mielenkiintoinen ja meidän "ei helsinkiläisten kulttuuri-ihmisten" ajatusmaailmaa avartava. Yritetään mekin kaikki tänne kommentoivat pitää näiden keskusteluun tulevien kommenttien taso edes jollakin tavalla sivistyneenä :)

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #35

Ei kirjoittanut mitään, heitä haastateltiin juttuun, koska ilman muuta Hesaria kiinnostaa, mitä miettivät kulttuurityön tekijät, jotka ohitettiin näissä vaaleissa aika reippaastikin. Vastaus oli ihan odotettava eikä pitänyt sisällään minkäänlaista halveksuntaa äänestäjiä kohtaan.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus Vastaus kommenttiin #40

P.N:"Ei kirjoittanut mitään, heitä haastateltiin..".
V..mitä välimerkkiin sekaantumista.

P.N: "..eikä pitänyt sisällään minkäänlaista halveksuntaa äänestäjiä kohtaan."

Ei toki pitänyt, ainakaan niitä "oikein" äänestäneitä kohtaan. Sitä vastoin meitä toisella tavalla äänestäneitä kohtaan kyllä arvosteltiin. Se että sitä ei haastattelusta löydä, johtunee vaan niistä oikean värisistä laseista.

K: Voiko vaalituloksesta nähdä Suomen henkisen tilan?
V: Herranjumala, toivottavasti ei.

Myöskin pelkää pahinta(mitä maallemme tapahtuu), mitä itse en kovin myönteisenä kommenttina näkisi meitä toisin äänestäjiä kohtaan ja sitä rataa.
Toki mitenkään yllätyksenä ei tule se, että sisälukutaito ja asioiden ymmärrys riippuu pitkälti siitä kuka sen kirjoittaa/sanoo.

Minna Eerolainen

Kihniön lonkkavikaiset eläkeläispersut ostaa Iltiksen paperiversion jos lööppi huutaa "heidän asiaa" Ja Appelsinhan vastaa tarpeeseen. "Non olet" (lat.)

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Persuille nousi jatkojytky päähän. Kyllä se sieltä tasoittuu kunhan arki lyö otsalohkoon. Odotellaan.

Keskustelu kuplassa eläjien rajoittuneesta Suomi-kuvasta on terveellistä. Jokaisen on syytä aina silloin tällöin tulla mukavuusalueensa ulkopuolelle. Siinä mielessä aloitettu keskustelu oli terveellä pohjalla, että siinä ei varsinaisesti syyllistetty toisia vaan pohdittiin oman kuplan rajoitteita.

Reaktio vain meni överiksi, koska sen kuplan ulkopuoliset päättivät uhriutua. Tosin persut tekevät sen vähän joka asiassa, joten reaktio ei varsinaisesti yllättänyt.

Jos joku keksii väittää, että minä elän jossain vihreässä kuplassa, niin voin jo etukäteen kertoa pisteleväni yhtä piikikkäitä kommentteja ratikkavihreiden kuin peräkammarin kuplan puhkomiseksi. Kummallakaan tavalla ei varsinaisesti saa ystäviä, mutta minun tuttavapiiriini kuuluu silti aika kattava otos suomalaisesta yhteiskunnasta. Tunnen montakin persua ja tuttavapiiriin pyrin toki ottamaan lähinnä fiksuja ihmisiä. Sen verran itsekäs minäkin olen.

Vaalitulos kertoi lähinnä elämäntapojen ja arvojen moninaisuudesta ja kuplaelämisen yleistymisestä.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

"Valkoihoisen mielestä Suomessa ei ole rasismia."

Täytyy sanoa että nyt ollaan asian ytimessä.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Karo, tottakai rasismia on olemassa kaikkialla ihonväristä ja uskonnosta riippumatta, mutta missämäärin sitä esiintyy ja kuinka väkivaltaisena, siitä on syytä keskustella.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Tottakai Aimo. Keskustelussakin on omat ongelmansa, mutta saahan asioista onneksi puhua. Onhan meillä sananvapaus.

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

Olli Immosen pitkässä jutussa osittain järkevää on multikultin kritiikki:

”Kaikista näkyvimmin poliittisen korrektiuden saralla on toiminut nykyinen valtamedia, jolle perinteitä halveksivasta monikulttuurisesta yhteiskuntaideologiasta on muodostunut pyhä opinkappale. Tästä hyvänä esimerkkinä voidaan mainita julkisrahoitteisen Yleisradion laissa säädetty velvoite edistää monikulttuurisuutta.” (Immonen.)

Olen itse kommenteissa vuosia sitten esittänyt ”monikulttuurisuuden” poistamista kaikenlaisista laeista (äänestin RKP:tä vaikka olisin voinut äänestää myös Vihreitä). Toisin kuin Immonen esittää, multikulti nimenomaan palvoo perinteitä ja on itsessään konservatiivinen opinkappale. Esimerkiksi Saksassa vasemmistolaiset sosiaalidemokraatit ja maahanmuuttajataustaiset itse vastustavat Multikultia.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Tuo YLE:n pykälä taitaa olla ainoa esimerkki monikulttuurisuudesta laissa. Muuten se löytyy vain puolueohjelmista. Olisi kiva kuulla sinulta että mitä haittaa siitä pykälästä mielestäsi on?

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

Perusopetuksen opetussuunnitelman perusteissa (2014, oph.fi) esiintyy monikulttuurisuus. Perusteita on pakko noudattaa opetustyössä.

Nuorisolaissa ”Tavoitteen toteuttamisessa lähtökohtina ovat yhteisöllisyys, yhteisvastuu, yhdenvertaisuus ja tasa-arvo, monikulttuurisuus ja kansainvälisyys…” (1 Luku, 1 pykälä).

Kirjastoalalla kuntasivuston mukaan ” Monikulttuurisuus tuo kirjastolle myös kolmannen, asukkaiden osallisuuteen ja yhteisöllisyyteen liittyvän uuden tehtävän…”

Tästä on sellainen seuraus, että monikulttuurisuuden (Multikulti, multiculturalism) kriittinen tarkastelu on noilla aloilla sitten tarkalleen ottaen lainvastaista.

Esimerkiksi saksanturkkilainen lakinainen (Frauenrechtlerin) Seyran Ateş (sosiaalidemokraatti) arvostelee kirjassaan Der Multikulti-Irrtum väsymättömästi Multikulti-fanaatikkoja – „Ates selbst attackiert dagegen unermüdlich die "Multikulti-Fanatiker". Kaukolainapalvelu suostui hankkimaan tämänkin teoksen, samoin kuin Berliinin Neuköllnin aluepormestari Heinz Buschkowskyn (SPD) tuoreen kirjan Die andere Gesellschaft. Aluepormestari Buschkowsky on Saksassa ensimmäisenä todennut Multikultin epäonnistuneen ja arvostelee sitä jyrkästi teoksissaan. Kirjasto voisi lain nojalla kieltäytyä toimittamasta monikulttuurisuuskriittisiä teoksia.

Jokin aika sitten kävin Neuköllnin raatihuoneen ovella kääntymässä jonkinlaisena työnhakijana. Ajattelin käydä puhumassa aluepormestarin kanssa, kun kyltissä luki että on puheaika. Tällöin antaisi paremman kuvan, että on lukenut asianomaisen teoksia ja keskustelee niistä. Multikultin puolustaminen ei olisi kovin fiksua Saksassa. Sitten jos Suomessa hakee samantasoisia kunta-alan töitä, pitäisi päinvastoin sitoutua Multikultiin.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #45

En tiennyt että tällaisia lakeja on noin paljon. Kiitokset tiedoista. Virkavirheestäkö heitä sitten syytettäisiin?

On hiukan omituista että noin multimerkityksellinen sana löytyy noinkin monesta laista. En kyllä usko että jokainen kunta-alan työntekijä on virallisesti sitoutunut kannattaman monikulttuurisuutta. En usko että läheskään kaikki ovat edes miettineet, mitä sana merkitsee.

Käyttäjän jormah56 kuva
Jorma Härkönen

Kuplista se kaikkein suurin Suomessa on halla-aholaisten persujen (siis myös Immosen) hellimä maahanmuuttokupla. Siis se, että meillä olisi jokin suuri maahanmuutto-ongelma. Näky siitä, että islam ja sharia-laki tulee, kansat ensin sekoitetaan "luonnottomalla tavalla" ja lopulta vaihdetaan. Kaikki tämä höpötys, jota Hommaforumilla on jo 10 vuotta toitotettu.

Kaikki nämnä tarinat uppoavasta lännestä - pelkkä suuri kupla! Tämän Suomen Sisun ja Halla-ahon luoman kuplan sisässä ilmesesti elää muutamakin satatuhatta suomalaista.

Käyttäjän KimMartinLarni kuva
Kim Larni

Kuplien puhaltaja itse taas äänessä :) Eikö sinunkin olisi Jorma jo aika tulla kuplistasi ulos?

Käyttäjän StacyPullasorsa kuva
Stacy Siivonen

Minäkin kuulun punavihreään punaviininlipittäjäporukkaan, mutta kerranpa puhkaisin kuplan ja olin Halla-ahon ystävän kanssa parisuhteessa, kas kun minusta parisuhteessa keskustellaan lähinnä imuroinnista ja astioiden pesusta eikä poliittisista kysymyksistä. Jälleen kerran huomasin olevani väärässä, mutta siitäpä en sitten uskallakaan sanoa sen enempää.

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno

Kuka merkillinen kummallisuus haluaa kekustella parisuhteessa imuroinnista ja tiskaamisesta?

Mika Lehtonen

"Tässä erinomainen esimerkki Immosen vääristyneestä ja kuvottavasta ajattelutavasta. Hän selittää olemattomiksi ihmisten aidot kokemukset ja tuntee"

Ja juuri tätä samaa teet itse parhaillaan persujen kokemuksille ja tunteille. Eikö tätä jankutusta voisi lopettaa? Molemmat puolet ovat sokeita toisilleen.

Käyttäjän ylepola kuva
Sakari "Ykä" Lepola

Minä puolestani EN ole Perussuomalaisten äänestäjä mutta olen sangen hämmästynyt, miten paljon tunteita he herättävät. Sitä minä vain olen itsekseni pohtinut, että jos kaikkien muiden puoluetoimistojen ikkunat toistuvasti rikottaisiin ja Perussuomalaisten ikkunat jäisivät ehjäksi, niin ymmärtäisin tämän tunteiden mylläkän. Mutta koska asia näyttää olevan täsmälleen päinvastoin, niin tätä yhtälöä ei minun järkeni tajua...

Käyttäjän riikkayrttiaho kuva
Riikka Yrttiaho

Mikään ei ole rasittavampaa kuin toisen ihmisten kokemusten lyttääminen. Mun mielestä se on erityisen kuvottavaa poliitikolta, jonka nimenomaan _pitäisi_ kuunnella näitä KANSALAISTEN asioita.

Mika Lehtonen

Tästä olemme täysin samaa mieltä. Yritä muistaa, että myös eri tavoin kanssasi ajattelevilla ihmisillä on omat kokemuksensa. Ne voivat olla hyvin erilaisia kuin sinun kokemuksesi. Kunnioitetaan kaikki toisiamme ja lopetetaan syyttely.

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno

Älä nyt sentään. Kyllä persujakin sorretaan. Yrittäjiä sorretaan, "Hiljaista enemmistöä" sorretaan. Ja Pyromaanit - vai oliko se pyrorantit, tai jotain sellaista - sortavat kaikkia kansalaisia.

Ja kaikkia "tavallisia ihmisiä" sortavat tietysti äidinkieleltään ruotsinkieliset, jotka kaikki ovat vähintään miljonäärejä, jolleivät jopa rikkaita.

Ja sortoa sekin on, kukn Talvivaaran pato sortuu, eikö?

Että ei se ihan kaikki sorto ole vain Persujen kuvittelua.

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen

Luin tuon puheena olevan Olli Immosen kirjoituksen. Näin siinä lähinnä yrityksen selittää nykyistä yhteiskuntailmapiiriämme lähtien 60-luvulla angloamerikkalaisesta maailmasta alkaneen, länsimaihin levinneen ja ja lopulta yleismaailmallisia vaikutuksia saaneen nuoriso- ja arvovallankumouksen pohjalta. Yritys itsessään on kunnianhimoinen. Sellaisia soisin itsekunkin enemmän harrastavan.

Mutta en oikein usko että nuo tapahtumat tulisivat selitetyiksi pelkästään aatteellisten ismien vuorovaikutuksilla. Toki kyse oli uusista opeista, ja selvästi myös sukupolvisidonnaisista elämäntunnoista, mutta mukana ilmiössä oli myös muita "tietoisuutta muokkaavia" taustatekijöitä. Sellainen, ja varsin varteenotettava, oli television nousu uutisvälityksen ykköskanavaksi.

Emme mielestäni myöskään voi selittää 80-luvulla tapahtunutta rahataloudellista ekspansiota ja yleismaailmallista yrityskulttuurien muutosta, jossa ekonomistit valtasivat ennen toimialasidonnaisten yritysjohtajien paikat, ottamatta huomioon ATK:n vaikutusta numeerisen ajattelutavan legitimoijana.

Puhtaasti aatteellisten ismien kehyksissä tapahtuvan historianselittämisen vastapainoksi ei ainakaan kannata asettaa omakohtaista koettua "todellisuutta" kuten Yrttiaho tässä skribenttiharjoitelmassaan tekee. Niihin pätee vain yksi laki, joka kuuluu: mitä vieraantuneempi todellisuudesta yksilö on, sitä enemmän hän käyttää todellisuusefektejä ollakseen omissa ja muiden silmissä uskottava.

On ymmärrettävää, että nimenomaan taiteilijoille ja taiteellisille sieluille todellisuusefektit ovat tärkeitä. Tämähän näkyi koko kohun nostattaneen näyttelijättären lausunnoissa. Eivät ne silti jää pelkästään esteetikkojen sielunmekanismeiksi. Muistamme vielä esimerkiksi miten taannoinen vesisänkykirjailijatar, eduskunnan puhenainen Riitta Uosukainen julkaisi teoksen jossa nimitteli edustajasisariaan sangen myrkyllisesti ja puolusteli tekstiään jälkikäteen suunnilleen sillä että "hän oli vain rehellinen omalle kokemukselleen".

Vähän ihmettelen tätä Uuden Suomen julkaisupoliittista linjaakin, jossa juurikin kaikenlaisten koulutyttömäisten skribenttien tekstit nostetaan toimituksen kunniapaikoille pyörimään.

Kun omakohtainen kokemus alkaa vajota todellisuusefekteiksi ja todellisuusefektit muuttua totuudellisuuden kriteereiksi, ollaan menossa aivan väärään suuntaan. Silloin on mahdotonta kohottaa omaa päätä yhteisöllisten vedenpintojen yläpuolelle ja tavoitella yleisemmin ilmiöitä tarkkailevaa positiota.

Kokemukselliset ihmiset elävät eräänlaista sisäänlämpiävää heimoelämää, jolle ajattelun metatasot ovat tuntematon ilmiö. Heimoelämässä kaikki on "totta", eivätkä edes ulkoapäin "leikeiksi" määriteltävät rituaalit perustu "vapaaehtoiseen" osallistumiseen. Esimerkiksi tribaalikoflikteissa esiintyvää väkivaltaa ei voi selittää päämäärärationalismin raameissa. Muistettakoon, että aggressiot taannuttavat kehittyneemmätkin yhteiskunnat nopeasti, esimerkiksi omassa sisällissodassamme esiintyi tribaalikonfliktin piirteitä ja itsetarkoituksellista ritualistista väkivaltaa.

Yhteiskunnalliset kahtiajaot ovat tavattoman taannuttavia ilmiöitä. Me taidamme nyt elää yhteiskuntatilanteessa jossa vallankumoukselliset tunnot alkavat puolin ja toisin sementoitua. Meidän tulisi olla paremmin perillä siitä miten helposti regressiot saavat vallan ja miten tärkeää olisi varjella omaa sosiaalista eheyttämme nykyistä valppaammin. Tässä ei ole kyse mistään "impivaaralaisuudesta", vaan paljon nykyistä valistuneemmasta suhtautumisesta yleisinhimillisiin sosiaalisuuden perustekijöihin.

Ne eivät ole valinta- tai asennekysymyksiä. Ne eivät ole vain arvokysymyksiä. Ne ovat pohjimmiltaan sosiaalisen lajin perimmäisiä olemassaolonkysymyksiä, elämän tai kuoleman kysymyksiä.

Oma parlamenttimme toistaa ranskalaista mallia, jossa erilaisten mielipidesuuntien edustajat asetetaan salissa puoliympyrän muotoiseen kaareen kuin viuhkaan, jossa monenlaisten näkökulmien olemassaolo havainnollistuu ehkä paremmin kuin englantilaisessa mallissa, jossa valmiiksi kahtiajaettu istuntosali jakaa edustajat valmiisiin vastakkaisiin rintamalinjoihin. Voisimmeko koskaan ymmärtää, että oma edustuksellisen vallankäyttömme kehikko antaisi hyvät lähtökohdat muullekin kuin vahvalle kansalliselle taipumuksellemme kahtiajakautua jyrkästi kaikissa aatekysymyksissä.

Mustavalkoisten asetelmien esiinprovosoiminen kaikissa mahdollisissa asiayhteyksissä palvelee tietysti kaupallisen tiedonvälityksen tarpeita. Silti soisi että muunlaistakin kirjoittelua sekä harrasteltaisiin että julkaisijoiden taholta suosittaisiin.

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen

aatteellisten ismien vuorovaikutus
sukupolvisidonnaiset elämäntunnot
tietoisuutta muokkaavat taustatekijät
rahataloudellinen ekspansio
numeerisen ajattelutavan legitimointi
koulutyttömäiset skribenttiharjoitelmat
todellisuusefektit
esteetikkojen sielunmekanismit
totuudellisuuden kriteerit
yhteisöllisen vedenpinnan tarkkaileva positio
sisäänlämpiävä heimoelämä
ajattelun metatasot
tribaalikonfliktit, päämäärärationalismi, aggressiot, regressiot
ranskalainen malli
englantilainen malli
mustavalkoisten asetelmien esiinprovosoiminen

... joo, kaikesta huomaa että Seppo Oikkonen on totta vie palannut kuvioihin.

Mika Lehtonen

Itse Oikkosen asiaan ei sitten ollut sinullakaan mitään kommentoitavaa. Kiinnostaisi tietää mitä hait tuolla nälvimiselläsi? Huomiota samanmielisiltä?

Taisto Merilä

Kaikesta huomaa, että Jalonen ei ymmärrä, eikä halua ymmärtää mistä Oikkosen sanomassa on kysymys.

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen Vastaus kommenttiin #104

Pitää paikkansa. En tosiaan ymmärtänyt Oikkosen sanomisista hevon helvettiä.

Kuten en yleensäkään. Hienoja sanoja hän toki osaa viljellä.

Minna Eerolainen

Huomasin että tuo migreeninlaukaisija on palannut kehiin. "I'm back!"

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto

Tällaisesta monimutkaisesta kielenkäytöstä on muuten aika usein parjattu sukupuoli/naistutkimusta.

Käyttäjän riikkayrttiaho kuva
Riikka Yrttiaho

"...jossa juurikin kaikenlaisten koulutyttömäisten skribenttien tekstit nostetaan toimituksen kunniapaikoille pyörimään"

Hieno tytöttely. Setä on hyvä ja keskittyy nyt vain asioihin eikä henkilöihin.

Mika Lehtonen

Teet itse samaa keskittymällä Immoseen.

Kumoat Oikkosen koko ansiokkaan kirjoituksen, jos siellä on yksi tytöttely ja kehotat keskittymään asiaan. Kirjoitushan on täynnä asiaa, etenkin verrattuna toisiaan peukuttaviin onelinereitä viljeleviin ihmisiin. Oletko nyt tosissasi?

Huom. Tämä on kokemukseni, miltä minusta tuntuu tällä hetkellä. Saanko ilmaista sen vai olenko "väärässä"?

Käyttäjän riikkayrttiaho kuva
Riikka Yrttiaho Vastaus kommenttiin #64

En vastaa epäasiallisiin kommentteihin asiallisesti. Sitä saa mitä tilaa jne.

Mika Lehtonen Vastaus kommenttiin #69

Haluat kuitenkin itse että Olli Immonen vastaisi sinulle, mutta samalla sanot hänen ajattelutapaansa kuvottavaksi. Epäasiallisuushan on lukijan silmissä. Mielestäni Oikkosen teksti on paljon vähemmän epäasiallinen kuin sinun tekstisi. Tämä on siis vain oma mielipiteeni jälleen. Yritän saada sinua hieman avaamaan silmiäsi, toivottavasti et ota pahalla.

Eli: Pitäisikö sinun ensin käyttäytyä itse haluamallasi tavalla, ennen kuin vaadit sitä muilta?

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen Vastaus kommenttiin #64

Joku tyyppi kirjoittaa:

"Kumoat Oikkosen koko ansiokkaan kirjoituksen, jos siellä on yksi tytöttely ja kehotat keskittymään asiaan. Kirjoitushan on täynnä asiaa, etenkin verrattuna toisiaan peukuttaviin onelinereitä viljeleviin ihmisiin."

En tiedä peukuttelusta. Minun nähdäkseni Oikkosen höpinässä ei ollut päätä eikä häntää. Samaa vanhaa sivistyssanojen tipauttelua ja sekavaa nojatuolifilosofiaa kuin aiemminkin, äijältä joka ilmeisesti luulee olevansa joku Vihavainen tai Klinge.

Mutta hyvin vissiin uppoaa joihinkin, kunhan siitä jää edes joku epämääräinen vaikutelma että Seppo on meidän puolella. Ja kun se sanoo asiat hienosti ja vaikeasti, niin siinähän on ihan varmasti jo todellisen älykön antama laatuleima.

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen

"Tytöttely..."

Osoitteena oli kylläkin tämän lehden toimitus, mutta ei kai ollenkaan paha, jos kalikka kalahtaa sielläkin.

Minna Eerolainen Vastaus kommenttiin #73

Seppo! Ymmärsin kommenttisi, tästä lähtee uusi ekumeenisen tietoisuuden augmentoiva paralleelidiskurssi Väinämöisen toiseen dimensioon. Deleuzen juuri alistetun Kansan kokemuksen välittäjänä ja Olli Immonen Kiven kaikuna.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #73

#73 :

""Tytöttely..."

Osoitteena oli kylläkin tämän lehden toimitus, mutta ei kai ollenkaan paha, jos kalikka kalahtaa sielläkin".
Tuo kommentti vaan jatkaa loukkaamisen sarjaa. Ensin kirjoitat, Seppo Oikkonen, skribenttiharjoitelmista sitten epäilet alustan ylläpidon arvostelukykyä kun "koulutyttö" nostetaan karuselliin ja vielä tässä kommentissa 73 osoitat tietoista moukkamaisuutta sillä että ohitat faktan että kaikki kommentit jonkun kirjoittajan blogissa ovat aina myös suunnattuja kirjoittajallekin jota viimeiseksi voi poistaa yleisöstään. Lopun "sielläkin" on myös etäännyttämistä sillä tavalla että ilmauksessa on vältettu suoraa puhuttelua. Vältät loukkaamasi henkilön suoraa puhuttelua mikä on alistavaa valtatekniikkaa sekin.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Se hento kulttuuri jossa Riikka Yrttiaho saa olla karusellissa koska hän tuo keskusteluun oman äänensä ja osaa kirjoitaa hyvin ja omaa myös koulutuksellisia edellytyksiä kirjoitamiseen yhteiskunnallisista ilmiöistä se hento hauras kulttuuri joka on nuori ja orastava on taantumuksellisen pomottelun tähtäimessä. Ne jotka ovat vahjoja ja vahvojen puolella ovat saaneet kanavan ja äänen persusuomalaiselta puolueelta.
Jos joku tykkää potkaista (olen nähnyt) romanikerjäläistä, hänellä on ymmärtäjä, tukija ja tuntojensa tulkitsija mitä hänellä ei ennen ollut. Tulkitsemalla pomottelijoiden tuntoja voi saada paljonkin ääniä ja valtaa. Puolue voi olla myyjä ja luvata asiakkaille että he ainakin ymmärtävät kerjäläisen potkijaa. Nyt on saatava loppu sille että runotytöt avaavat suunsa. Homot ovat iljetys ja PS puolue ymmärtää sinua joka sellaista jauhaa. jne jne.
Lyhyt oli Suomen Kevät.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus

S.L:"..se hento hauras kulttuuri joka on nuori ja orastava.."

Onko ne sun naapurit antaneet sulle jotain lehtiä pureskeltaviksi?

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Tässä yhteydessä tunnustus jokaiselle, joka on jaksanut ja viitsinyt lukea Immosen pyhiä kirjoituksia. Minut moinen tekstimassa tyrmää unten maille pelkällä näyttäytymisellään.

Käyttäjän SaaraHuttunen kuva
Saara Huttunen

Immonen on itse siellä kuplassa. Kaikki muistanee sen haastattelun missä Immoselta kysyttiin missä hänen mielestään maahanmuuton uhkat realisoituu Suomessa. Immonen vastasi, että Itäkeskuksessa. Toimittaja kysyi koska Immonen on viimeksi käynyt Itäkeskuksessa ja selvisi, että hän ei ole käynyt siellä koskaan. Jostain syystä maahanmuuttajia on helppo pelätä ja vihata siellä missä maahanmuuttaja tarkoittaa kourallista pitsayrittäjiä. Viittaan toki Hakkaraiseen.

Harmi, että kansa on ollut niin sinisilmäinen, että on mennyt uskomaan persujen tälläkertaa toteuttavan sen poliittisen mullistuksen. Eipä paljon muutosta neljän vuoden aikana tapahtunut.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Viimeiseen tekstikappaleeseesi:

Ei tässä mihinkään mullistukseen uskota, mutta jos on ollut tyytymätön kuluneeseen nelivuotisjaksoon, oli äänestettävä oppositiota. Ja de facto silloin olivat vaihtoehtoina kepu ja persut. Kaikille kepu ei käy.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko Vastaus kommenttiin #78
Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #79

Hallitus on tehnyt virheitä ja istunut aikansa. Tarttis nyt äänestää jotakuta muuta, ei niitten ohjelman niin väliä ole.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko Vastaus kommenttiin #80

Vaihtoehto sentään oli olemassa, vähän kuin läntisissä blokkivaaleissa.

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno Vastaus kommenttiin #80

Valitettava totuus on, että Persut oli ainoa, jolla oli edes jonkinlainen ohjelma. Huono ja älytön, mutta ohjelma. Muilla vain korulauseita.

200 000 työpaikkaa. Joopajoo.

Pauli Leinonen Vastaus kommenttiin #84

Kyllä Ipulla oli ohjelma, eli lyhyesti, talous omiin käsiin. Ihmiset eivät valitettavastui vain tunnu ymmärtävän omaa parastaan, on oma mielipiteeni.

Mika Lehtonen

Saara kirjoittelee:
"Harmi, että kansa on ollut niin sinisilmäinen, että on mennyt uskomaan persujen tälläkertaa toteuttavan sen poliittisen mullistuksen. Eipä paljon muutosta neljän vuoden aikana tapahtunut."

Eikös nimenomaan pidä äänestää oppositiovoimia, jos neljän vuoden aikana ei ole tapahtunut muutosta? Uskoisin, että suurin osa persujen äänestäjistäkin haluaa vaan jämäkkyyttä Suomen Eurooppa-politiikkaan. Suomen etujen puolustamista jne.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Saksalaisäänestäjien ylivoimainen enemmistö halusi vuosina 1932 ja 1933 vain lisää työpaikkoja ja rauhansopimuksen epäoikeudenmukaisuuden korjaamista. He ovat silti vastuussa ja pysyvät.

"Eikös nimenomaan pidä äänestää oppositiovoimia, jos neljän vuoden aikana ei ole tapahtunut muutosta?" Ymmärrettävä kysymys, mutta vastaus on tietenkin: ei ohjelmasta riippumatta.

Varmasti esimerkiksi Sipilä saa syyttää sekavuuttaan PS:n vahvasta asemasta, mutta vaihtoehtoja auki jättävä sekavuus on parempi kuin selkeä katastrofiohjelma.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus Vastaus kommenttiin #85

J-P.V:"..mutta vaihtoehtoja auki jättävä sekavuus on parempi kuin selkeä katastrofiohjelma."

Onko nyt siis tiedossa jo joku katastrofiohjelma mikä tulossa, vai onko tämä vaan oma näkemyksesi? Oletko oikeasti sitä mieltä, että jatketaan samaan suuntaan(alaspäin)mitä menty viime vuodet, vai voitaisiinko ihan oikeasti kokeilla jos joku toisenlainen suunta löytyisi uusilla voimilla?
Jos itse olisin saanut päättää, niin hallituksessa ei istuisi yhtään siellä aiemmin ollutta, ei edes samasta puolueesta. Eduskuntaan tekisin sen poikkeuksen, että PS saisi siellä olla, loput sitten näistä uusista pienpuolueista. Huonompaan suuntaan ei varmasti voisi mennä, vaikka otettaisiin porukka 9euron tukityöllistetyistä.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #86

On tiedossa katastrofiohjelma. PS:n kulttuuriohjelmasta ja maahanmuutto-ohjelmasta ja Olli Immosen suomensisulaisesta ohjelmastahan tässä keskustellaan. Oppositiota äänestänyt sai valita sen ja Sipilän sekavuuden välillä.

Ei PS tietenkään seuraavaa hallitusohjelmaa kirjoita.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus Vastaus kommenttiin #87

J-P.V: " PS:n kulttuuriohjelmasta ja maahanmuutto-ohjelmasta ja Olli Immosen suomensisulaisesta ohjelmastahan tässä keskustellaan."

Nyt kun ne vielä jossain olisi luettavissa. PSn sivuilta löysin mamu-ohjelman, kulttuurin kohdalla oli hiljaisempaa. Jos nyt kuitenkin oikein muistan, niin joku PSn edustaja joskus aikoinaan kertoili ettei ole mikään nykytaiteen fani ja häntä komppaan itsekin. Kävin aikoinaan (syytä en muista) Ars-95 näyttelyssä ja mielestäni sillä ei taiteen kanssa ollut mitään tekemistä. Aiemmin täällä oli esimerkki video"taiteesta", joka oli jotain rahoitusta saanut..ei oikein napannut. Toki kivaa kun porukalla on hauskaa keskenään ja sitä rataa, mutta miksi tällaiselle tarvitsee veronmaksajien tukea, on itselleni epäselvää.

PS tosta maahanmuuttopiliittisesta en mitään isompia vikoja löytänyt..mikä itseäsi siinä häiritsi erityisesti?

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #90

Tuo oikeastaan riittääkin. Puoluetta itseäänkin nolottaa yritys kulttuuripoliittiseksi ohjelmaksi niin paljon, ettei sitä enää tahdo löytyä. Sen sijaan "maahanmuuttopoliittinen" ohjelma on ylpeästi esillä, ikään kuin tällainen asia olisi jotenkin tärkeä, lukee siinä ohjelmassa mitä tahansa.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus Vastaus kommenttiin #92

Eli siis mitään sellaista oikeata syytä dissauksellesi ei oikein löydy..riittää että "persut".

Kun siis omien sanojesi mukaan tässä kohtaa keskustellaan juuri näistä ohjelmista, niin luulisi että vähin mitä voisi tehdä olisi linkki niihin ja sitten kertoilla mitä niissä on vikana?
Olen toki huomannut aiemminkin, ettei näillä "suvakeilla" ole niin väliä kuka sanoo ja mitä, vaan iloisesti voidaan laitella mitä vaan sillä hetkellä "haukkumisvuorossa" olevan persun sanomaksi.

Minna Eerolainen

Antaa poikien nyt yrittää :)

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Hei, tuo on oikeasti hyvä idea että kirjoittaisit "no-go-lähiön" todellisuudesta. Populistinen otsikkokin sille olisi jo valmiina: "Puhtoinen lähiöni" (Eppu Normaalin vanhan hitin mukaan).

Taisto Merilä

”käytän pillifarkkuja”

En tiedä tarkoitatko pillifarkuilla nykyistä vai jonkin aikaisemman aikakauden muotia, mutta nykyään on vaikea löytää mukavia farkkuja, jotka ovat sopivan väljiä ja lahkeiltaan leveämpiä.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Missä on suomalaisten rasismi, kuulopuheissa, toisen käden tietoa ja huhupuhetta vääränlaisesta sanomisista. Missä on mamujen rasismi, oikeussaleissa, tuomarien faktaksi julistamia tekoja, raiskauksia ja pahoinpitelyjä.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Ohessa linkki Ruotsin poliisin raporttiin: http://europenews.dk/files/Kriminella%20natverk%20....

"Situationen i dessa områden är bekymmersam och har i flera fall medfört att Polisen inte kunnat fullgöra sin
uppgift." Eli alun yhteenvedon viimeisessä lauseessa todetaan, että tilanne näillä alueilla on huolestuttava, ja on useissa tapauksissa johtanut siihen, että poliisi ei ole voinut suorittaa tehtäväänsä. Toki Ruotsin poliisikaan ei puhu "no-go-zoneista".

Käyttäjän TimoLaes kuva
Timo Laes
Käyttäjän soppakour kuva
Antti Kettunen

Koko teksti tiivistettynä:

"Ironisesti tässä kääntäen kerron että minä oikeasti tiedän paremmin mitä suomalaisuus on kuin sinä".

Hyvää työtä kuplan ylläpitämiseksi.

Käyttäjän riikkayrttiaho kuva
Riikka Yrttiaho

Hienosti ymmärretty hermanni.

Käyttäjän soppakour kuva
Antti Kettunen

Jos tekstistäsi jättää ylimielisen yleenkatseen pois, ei siitä jää paljoa jäljelle. Ehkä se on mulle vaan liian fiksua.

Luitko sä tekstiäsi lainkaan? "Minä olen elänyt näin, minä olen tehnyt näin MINÄ TIEDÄN MITEN ASIAT OVAT!" Huoh.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #134

Hei Antti , monet ennen Riikkaakin ovat elelleet ja tietäneet.
Vaka vanha Väinämöinen itse tuon sanoiksi virkki:
"Tuoll' olen viikon viipynynnä, kaiken aikani elellyt
pimeässä Pohjolassa, summassa Sariolassa,
liukunut Lapin lauilla, tietomiesten tienohilla."

Toimituksen poiminnat